Οι Γερμανοί έστειλαν έναν ναζιστή στην ευρωβουλή

Οι Γερμανοί έστειλαν έναν ναζιστή στην ευρωβουλή Facebook Twitter
4

 

Οι Γερμανοί έστειλαν έναν ναζιστή στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Ο 62χρονος Ούντο Φόιχτ, είναι πλέον ο πρώτος εκλεγμένος ναζιστής που εισέρχεται με την ψήφο των Γερμανών στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη Γερμανία έχει καταργηθεί το όριο για την είσοδο ενός κόμματος στην ευρωβουλή και έτσι ο Φόιχτ, ηγετικό μέλος του NPD, πρώην αρχηγός του  και γιος μέλους ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ μπαίνει στο Κοινοβούλιο με ποσοστό 1%, κουβαλώντας μαζί του φράσεις όπως, «Ο Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης», - για την οποία είχε καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη-, ή θέσεις όπως η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος.

Έχει ακόμη ζητήσει την επιστροφή των εδαφών που είχε η Γερμανία πριν το 1945 και είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του σε «ένοπλο αγώνα» πριν από τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του, ακραία ρατσιστικό και ξενοφοβικό, ιδρύθηκε το 1964 από πρώην μέλη του Ναζιστικού κόμματος ενώ στη Γερμανία είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα για εγκλήματα (μεταξύ αυτών και ο φόνος ενός Έλληνα) που διαπράχτηκαν από φίλα προσκείμενες σε αυτό ομάδες .

Πριν την ευρωβουλή είχαν μπεί στην ελληνική Βουλή...

Στο ευρωκοινοβούλιο ο Φόιχτ δεν θα νιώσει πολύ μόνος αφού θα βρει εκεί τους εκλεγέντες από τη δική μας Χρυσή Αυγή. Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από την επίσκεψη το 2013 μελών του NPD στην ελληνική Βουλή, τους οποίους, όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις, η οργάνωση είχε πλασάρει τότε σαν δημοσιογράφους που ήρθαν για συνέντευξη.

Φαίνεται όμως ότι η επίσκεψη τους τότε ήταν «ανταποδοτική» αφού στην ιστοσελίδα τους αναφέρονταν στην επίσκεψη μελών του κόμματος στη βουλή, και δημοσίευαν  και φωτογραφίες από αυτή τη συνάντηση την οποία φανόταν να χαίρονται πολύ.

Οι Γερμανοί έστειλαν έναν ναζιστή στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Έγραφε τότε η Lifo: «Η πρόσκληση των μελών του NPD έγινε μάλλον ως ανταπόδοση της φιλοξενίας βουλευτών της Χ.Α. στη Νυρεμβέργη, όπως αναφέρεται στο σάιτ, όπου δίνεται  και το tour που έκαναν στους χρυσαυγίτες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο κτήριο που έγινε το κομβικό συνέδριο των Ναζί με τον Αδόλφο Χίτλερ στο βήμα, ή στο άλλο κτήριο, όπου έγινε η Δίκη της Νυρεμβέργης για να κλείσει με συμβολικό τρόπο η αιματηρή ιστορία του ναζισμού.

 Εκεί τους μίλησε για την περιπέτεια του και ο Ernst Zündel, συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου «Ο Χίτλερ που Αγαπήσαμε και Γιατί», ο οποίος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Όπως αναφέρεται στο σάιτ, οι βουλευτές της Χ.Α. εμφανίστηκαν εξαιρετικά αγανακτισμένοι για τον αντιναζιστικό νόμο, βάσει του οποίου καταδικάστηκε ο Zündel».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ