Η απαξίωση της Κούνεβα

Η απαξίωση της Κούνεβα Facebook Twitter
58

Στο άρθρο για το ποιοι εκλέγονται, κάποιος έγραψε ότι χάρηκε, εκτός των άλλων, για την εκλογή της Κούνεβα.

Για να λάβει την απάντηση του σχολιαστή Αταξινόμητου:

"Για την Κούνεβα για ποιο ακριβώς λόγο; Η προσωπική της περιπέτεια της έχει δώσει την ικανότητα να *νομοθετήσει*. Συγγνώμη αλλά η θέση στην Ευρωβουλή ΔΕΝ είναι τιμητική - πρέπει έχεις τη ικανότητα να προσφέρεις συγκεκριμένο νομοθετικό έργο. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Κούνεβα αλλά π.χ. και τον Γλέζο (που για τον ίδιο λόγο εκλέχθηκε - μιλάμε για άνθρωπο 90 και βάλε ετών που δεν θέλει καν να μπει σε αεροπλάνο). [...] Εξαιτίας της προσωπικής της περιπέτεια θα πάει στο κοινοβούλιο και όχι επειδή κάποια στιγμή πριν από αρκετές δεκαετίες σπούδασε σε ένα άγνωστο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. Υπάρχουν 100χιλιάδες Έλληνες και μετανάστες με καλύτεροι μόρφωση από την Κούνεβα και πιο χρήσιμη/σχετική επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τέλος δεν ψηφίζουμε για συνδικαλιστές αλλά για βουλευτές. Όχι απαραίτητα για νομικούς αλλά για ανθρώπους που κάτι πρέπει να καταλαβαίνουν από οικονομικά και νόμους."

===

Θα συμφωνήσω ότι η εκλογή του Γλέζου μοιάζει συμβολική, θα διαφωνήσω όμως απόλυτα με την απαξίωση της Κούνεβα.

Και μορφωμένη είναι, και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να "νομοθετήσει" (δηλαδή να ψηφίζει ναι ή όχι σε διάφορα πράγματα), και να σταθεί έξω. 

Αλλά κυρίως θα διαφωνήσω ότι βγήκε λόγω της προσωπικής της περιπέτειας. 

Ναι, φυσικά και την μάθαμε λόγω του φριχτού τραυματισμού της. 

 

Ταυτόχρονα όμως μάθαμε και γιατί πέρασε αυτήν την περιπέτεια. 

Δεν έγινε κάποιο ατύχημα, ούτε της έριξε βιτριόλι κάποιος εραστής. Η προσωπική της περιπέτεια, συνέβη επειδή είχε την ακεραιότητα και την τιμιότητα και το σθένος να αποκαλύψει τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών και να επιχειρήσει να ξεσκεπάσει τη συγκεκριμένη εταιρία στην οποία δούλευε. Επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι παρά τις απειλές και επέμενε να ζητά καλύτερες συνθήκες. 

[Απ' τη Βίκιπαίδεια, για όποιον δεν ξέρει την ιστορία:

Γεννήθηκε το 1964 στην πόλη Σιλίστρα της Βουλγαρίας. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος του Βέλικο Τάρνοβο.[Μετανάστευσε στην Ελλάδα το 2001 για λόγους υγείας του τότε τετράχρονου γιου της.

Το 2003, ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών των Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και ζημιές σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν, η Κωνσταντίνα Κούνεβα αγωνίζεται με διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος.

Για τον δράστη της επίθεσης είπε: "Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη".

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας μη λεπτομερή και μη αντικειμενική...]


Όταν βλέπω την Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν σκέφτομαι τόσο, "α την καημένη πώς την έκαναν έτσι", αλλά "Να μια σπουδαία, δυνατή γυναίκα!"

Ενώ της επιτέθηκαν για να της κλείσουν το στόμα, αυτή όχι μόνο δεν έπαψε να μιλά, αλλά έκανε γνωστό στο πανελλήνιο το ζήτημα για το οποίο αγωνιζόταν πριν την επίθεση. Κι όχι μόνο δεν έχασε το κουράγιο της, αλλά είχε το μεγαλείο ψυχής να κάνει ψύχραιμες δηλώσεις για τους δράστες. Και συνέχισε φυσικά να παλεύει για τα δικαιώματα των αδυνάτων. 

Δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος με προβλήματα υγείας που την λυπήθηκαν οι ψηφοφόροι και της έκαναν κάποια χάρη. Θεωρώ πως κέρδισε τις ψήφους όσων την επέλεξαν χάρη στο τι έκανε και πριν αλλά και μετά την επίθεση που δέχτηκε: Χάρη στο θάρρος της, την επιμονή της, τους αγώνες της για δικαιοσύνη, την ανθρωπιά της, τις απόψεις της. 

Θα είναι μια χρήσιμη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο η δική της, και προσωπικά χαίρομαι γι' αυτό. 

58

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Όταν η κ. Κούνεβα έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο πανελλήνιο, ο εργασιακός μεσαίωνας που η ίδια και οι συνάδελφοι της βίωναν (Και Βιώνουν) είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Προτεραιότητα δινόταν στη «ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη». Υπάρχουν Ακόμα αφίσες που το πιστοποιούν. Οπότε και ερωτώ: τι παραπάνω έχει η –σίγουρα ηρωική – κ. Κούνεβα, από την επίσης ηρωική κ. Σαμπιχά Σουλειμάν;
Ερωτηση: Αυτος που την απαξιώνει, ποιον ΑΚΡΙΒΩΣ θα ηθελε για ευρωβουλευτη/νομοθετη/συνδικαλιστη? Να δουμε και τι προσπαθει να πει ο αναλυτης ηθων βρε αδερφε..
Ενώ ο Ζαγοράκης, η Καϊλή και ο Κύρτσος είναι προσωπικότητες που μπορούν να συμβάλουν στα Ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Προσωπικότητες όπως ο Γλέζος και η Κούνεβα δεν χρήζουν αμφισβήτησης από κανένα κοινωνικό κομμάτι, ορθά σκεπτόμενων ανθρώπων παρά μόνο από συντηρητές του υπάρχοντος νωθρού και ευτελούς πολιτικού συστήματος. Άξιο παρατήρησης ότι και οι δυο με κίνδυνο της ζωής τους πάλεψαν για τις ιδέες τους και τη διεκδίκηση καλύτερων δικαιωμάτων αλλά και της ελευθερίας.
Αγαπητε Αρη, δεν μπορω παρα να συμφωνησω με την αποψη σου για την Κουνεβα. Ο μονος λογος που δεν την ψηφισα (περα απο το οτι ειμαι εκτος Ελλαδας σε χωρα που δε γινεται να ψηφισω) ειναι οτι κατεβηκε με το Συριζα. Μακαρι να ειχε κατεβει με το κομμα που θα ηθελα να ειχα ψηφισει.Δε θα σταθω ομως σε αυτο το σημειο, ουτε αλλωστε στους *πανυγηρισμους* καποιων εκ των σχολιαστων (που προδιδονται τωρα οτι ψηφισαν Συριζα, δεν ειναι κακο η απαγορευμενο αλλα γιατι τοτε, σε αλλα τους σχολια, μερικοι ορκιζονταν οτι μπορει να λενε ο,τι λενε/που ηταν καργα φιλο/συριζαικο/, Συριζα ομως δεν υποστηριζουν?). Εκει που θελω να σταθω ειναι σε αυτο που πιστευω οτι ισοδυναμει με ιντερνετικο *καννιβαλισμο* και λυντσαρισμα. Ο καθεις εχει τις αποψεις του και δικαιουται να τις εκφραζει (και να εισπραττει βεβαια και τις αναλογες αντιδρασεις). Η αμεση ομως στοχοποιηση (επετρεψε μου την εκφραση) απο μερους σου του Αταξινομητου, καπως με ξενιζει.Η αποψη του ηταν σαφως ακραια, οχι ομως η χειροτερη που εχω δει η ακουσει ποτε. Αξιζε τον κοπο να τη δημοσιοποιησεις και να τον *ξεκατινιασεις* τοσο φανερα, μεσω μαλιστα ειδικου αρθρου σε μια στηλη οπως η δικη σου που διαβαζεται ευρεως?Just food for thought...
για την κουναβα μια χαρα τα λες και συμφ απολυτα να πουμε ομως και για τον μανωλη Γλεζομακαρι ολοι να εχοθμε το σθενος στα 90 να ειμαστε στην πρωτη γραμμη απενατι απο τα ματ στη βουλη απενατι απο τα μημονια και σε καθε συνεδριαση να συμετεχουμε και να εκφραζουμε λογο και αποψη απο το να ειμαστε στα καφενεια της βουλης οπως πολοι εθνοπατερες μαχαλομαγκες ΔΕΝ ΦΗΦΙΣΑ ΤΟ ΓΛΕΖΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ
Η ιστορία της με έχει συγκινήσει, παραδέχομαι τη δύναμη και τη μαχητικότητά της. Καλή της επιτυχία, ελπίζω να της μεταδώσει ο Γλέζος πατριωτισμό, που η ίδια δεν ξέρω αν έχει προλάβει ν' αποκτήσει στα 10 χρόνια εδώ, και ενώ υπέστη τα πάνδεινα. Θεωρώ πως η θέση στην Ευρωβουλή έχει την αγάπη και την έννοια για τη χώρα ως προαπαιτούμενο, γι' αυτό ο Γλέζος έσκισε. Λυπάμαι, αλλά έχω την εντύπωση πως αν έμπαινε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥριζα ή οποιουδήποτε μια Βουλγάρα καθαρίστρια συνδικαλίστρια (με σπουδές, τσαγανό και μαχητικότητα) δύσκολα θα περνούσε τον Κούλογλου σε ψήφους αν δεν είχε προηγηθεί η φρικτή ιστορία της απόπειρας δολοφονίας της.
Η "φρικτή ιστορία της απόπειρας δολοφονίας της" και οι μετέπειτα συνέπειες για την υγεία και τη ζωή της γενικώς, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ατόμου της (γίνεται, ας πούμε, να αποσπάσουμε την τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα του Κούλογλου από τον ίδιο;) είναι -εντούτοις- μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο την ίδια, δεν την επετέθησαν aliens, με άγνωστους σκοπούς ...το επεσήμαναν και άλλοι-ες. Φυσικά και (θα έπρεπε να) το λαμβάνει κανείς/καμία υπόψιν."...ελπίζω να της μεταδώσει ο Γλέζος πατριωτισμό, που η ίδια δεν ξέρω αν έχει προλάβει ν' αποκτήσει στα 10 χρόνια εδώ, και ενώ υπέστη τα πάνδεινα." Ανατριχιάζω μ΄αυτό το πατρονάρισμα, ουδέν (περαιτέρω) σχόλιον.
Tα ίδια λέμε. Ο,τι της συνέβη λαμβάνεται υπόψιν και μετατρέπεται σε σταυρούς. Διαφωνώ με τον Αρη που λέει ότι η προσωπική της περιπέτεια δεν έπαιξε ρόλο στην εκλογή. Από πολλούς γνωστούς μου που την ψήφισαν ξέρω ότι δεν είναι έτσι. Για το πατρονάρισμα, κράτα την ανατριχίλα σου. Αν σε βοηθάει, ενστάσεις καταλληλότητας έχω για πολλούς από αυτούς που εκλεχθηκαν, όχι μόνο για την συγκεκριμένη.
Tropique, σορρυ αλλά η Πενταγιώτισσα έχει δίκιο, και δε λέτε τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα που αισθάνονται πιο Έλληνες κι απο σένα και μένα μαζί. Αλλά ιστορία της Κούνεβας πάει πιο μακρυα απο το εθνικο. Η Κουνεβα παλεύει για το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή σε μια χώρα που μπορεί να μην είναι δικιά σου. Παλευει για καλύτερες συνθήκες διαβιωσης και εργασίας και μας απόδειξε οτι παλευει μέχρι τέλους. Την επίθεση που δέχτηκε νομίζω οτι την βιώσαμε πολλοί αρκετά προσωπικά, γιατί ισως και να συνέβαινε και στον καθένα μας που παλευει για τα ίδια πράγματα που πάλευει κι η Κούνεβα
Ευτυχώς που υπάρχει η Κούνεβα (μια πραγματική σύγχρονη ηρωίδα) και σώζονται κάπως τα προσχήματα στον Σύριζα. Αλλιώς τι να πει κανείς π.χ. για την πανηγυρική εκλογή της Σακοράφα, πέρα από το να διαπιστώσει πως "το Πασόκ είναι εδώ". Όσο για τον Γλέζο: Εφόσον η Ευρώπη έχει ξεχάσει την φρικτή πρόσφατη ιστορία της (βλέπε άνοδος ακροδεξιάς) καλώς τους τον στείλατε στις Βρυξέλλες, όσοι τον ψηφίσατε.
Επέλεξα την Κούνεβα με την καρδιά μου.Πρέπει κανείς να την ακούσει να μιλάει (την παρακολουθώ πολύ προτού πολιτευτεί) για να καταλάβει ότι διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που σπάνια βρίσκει κανείς στην πολιτική: πνευματικό λόγο.Τα τυπικά της προσόντα, το βιογραφικό της και η συγκρότησή της θεωρώ ότι φτάνουν και με το παραπάνω. Μου είναι όμως και αδιάφορα. Αυτό που την καθιστά απαραίτητη για την Ευρωβουλή είναι η πνευματικότητά της. Αν η πνευματικότητα δεν θεωρείται προσόν για έναν εκπρόσωπο, τότε έτσι μάλλον εξηγείται γιατί είναι τόσο δυσεύρετη στην Ευρωβουλή και σε άλλα σώματα, και γιατί είναι τόσο φτωχός και αναποτελεσματικός ο αντίλογος απέναντι στην ακροδεξιά, που η ίδια της η πολιτική ουσία είναι ακριβώς η άρνηση των βασικών -και κατά κάποιους φτωχικών- προσόντων της Κούνεβα: της πολιτικότητας και της πνευματικότητας.
Η εκλογή της Κούνεβα ήταν από τα ελάχιστα φωτεινά δείγματα αξιοπρέπειας του ελληνικού εκλογικού σώματος. Η χώρα που ψηφίζει ακόμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που δίνει 9% στους ναζί, που εκλέγει Μπέο και Μαρινάκη, που στέλνει στην Ευρωβουλή την Καιλή, την Σπυράκη και τον Ζαγοράκη, έδειξε ότι υπάρχει έστω και μια μειοψηφία που αντιστέκεται στο σκοτάδι και ελπίζει.
Αγαπητέ μας Άρη (και με όλο τον σεβασμό απέναντι σου), σοβαρολογείς τώρα;;; Απαξιώνεις τον Μανώλη Γλέζο; Είναι δυνατόν να γράφεις πως η εκλογή του είναι απλώς συμβολική; Αναρωτιέμαι αν τον παρακολουθείς (ρητορικό το ερώτημα). Ο λόγος του, οι αντιλήψεις του εμπνέουν. Τα επιχειρήματα του, το παρόν του στο σήμερα είναι πολύ δυναμικό και ρεαλιστικό. Είναι ένας σοφός άνθρωπος που γεφυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την νεότερη ιστορία μας (για την οποία έχουμε μαύρα μεσάνυχτα, εξού και η άνοδος του νεοφασισμού), με το σήμερα. Δεν θα γράψω περισσότερα γιατί είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις καλά τον Μανώλη Γλέζο. Εκπλήσσομαι πολύ δυσάρεστα με αυτό που γράφεις για τον Γλέζο. Πολύ όμως. Και αναρωτιέμαι, γιατί;;;Όσο αφορά την Κούνεβα συμφωνώ απολύτως με όσα γράφεις και νιώθω πολύ περήφανος που αυτή η γυναίκα θα μας εκπροσωπήσει. Κανένας οίκτος, καμία λύπηση. Πάνω απ΄ όλα η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και όπως γράφεις: «Όταν βλέπω την Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν σκέφτομαι τόσο, "α την καημένη πώς την έκαναν έτσι", αλλά "Να μια σπουδαία, δυνατή γυναίκα!"».Υ.Γ.: Τρέφεις μεγάλη εκτίμηση για τον Γιάννη Μπουτάρη και πολύ καλά κάνεις. Άλλος ένας άνθρωπος που εμπνέει με την στάση και με την ιδιοσυγκρασία του. Κάποιοι μικρόμυαλοι και κακόπιστοι με το ίδιο ανόητο-κενό σκεπτικό που χαρακτηρίζουν ως "ανίκανο" τον Μανώλη Γλέζο, με το ίδιο σκεπτικό εκφράζονται και για τον εβδομηντάρη (71 για την ακρίβεια), Γιάννη Μπουτάρη. Ο κακός χαμός γινόταν πριν εκλεγεί. Το τι του είχαν προσάψει δεν περιγράφεται...Τελικά είμαστε υπέρ ή κατά των ανόητων, ανούσιων έως και ρατσιστικών στερεότυπων του τύπου, «πολύ νέος και άπειρος για να διαχειριστεί...», «πολύ μεγάλος και κουρασμένος για να προσφέρει...» (και άλλα πολλά), χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψη την πραγματικότητα του εκάστοτε ατόμου;;;
Με το παρδόν, καλός και αξιός ο Γλέζος αλλά το οικονομικό πρόγραμμα που προτείνει (εσωτερικό δάνειο) είναι από μη-εφαρμόσιμο έως επικίνδυνο. Σαν παρουσία όντως αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά πλέον η παρουσία του είναι συμβολική. Άλλωστε λόγω ηλικίας είναι σωστότερο να διατηρήσει τον ρόλο του καθοδηγητή/σύμβουλου παρά του ενεργού μέλλους.
Σωστά, καλύτερο ο εξωτερικός δανεισμός, που τα λεφτά γυρίζουν στην πηγή τους για να πληρώσουμε το εξωτερικό δάνειο! Επίσης, το εσωτερικό δάνειο είχε και επεξήγηση, δεν ήταν απλός τίτλος - πέρα από εκείνους που τους συνέφερε να το χρησιμοποιήσιουν ως τίτλο χωρίς κείμενο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Γλέζος είπε ότι αν παραστεί τέτοια ανάγκη, μπορούν να δημιουργηθούν ομόλογα των 100 ευρώ που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι πολίτες προαιρετικά, αντί να πληρώνουμε χαράτσια και φόρους χωρίς τέλος (μόνο τέλη).
Ομιλία-Απάντηση Μανώλη Γλέζου προς υπουργό οικονομικών Γιάννη Στρουρνάρα ο οποίος χαρακτήρισε το χρήμα ως "ιερό και όσιο"...!Αξίζει να την παρακολουθήσετε. Διάρκεια 5 λεπτά:https://www.youtube.com/watch?v=peFhWhGX7dI
Είναι συμβολική η εκλογή του γιατί όπως έχει πει ο ίδιος δεν σκοπεύει να πάει να ζήσει στις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής - και επίσης είπε ότι δεν μπαίνει σε αεροπλάνα (άρα δεν θα πηγαινοέρχεται καν). Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν θα είναι ενεργός ευρωβουλευτής για τα επόμενα 5 χρόνια, και το ήξεραν και αυτοί που τον ψήφισαν. Άρα η εκλογή του είναι πιο πολύ συμβολική. Καμία απαξίωση - απλώς γεγονότα χωρίς θετικό ή αρνητικό πρόσημο.
Καταρχην το Ευρωκοινοβουλο ΔΕΝ ειναι στις Βρυξελλες,ειναι στο Στρασβουργο.Επισης,ο Γλεζος ως γηραιοτερος ευρωβουλευτης,βασει του κανονισμου θα προεδρευσει της πρωτης συνεδριασης του.Ζω απο τωρα για εκεινη την ημερα...
@ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 27.5.2014 | 22:09Αγαπητέ Άρη δεν είναι έτσι. Απαντώντας ο ίδιος στην κριτική (προ εκλογών) ότι δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του, τόνισε: «Έχω αποφασίσει, για άλλους λόγους, επειδή μου απαγορεύουν να ταξιδεύω με αεροπλάνο, να πηγαίνω με καράβι, Ανκόνα ή Βενετία, με σιδηρόδρομο ή αυτοκίνητο μετά και θα εγκατασταθώ μόνιμα εκεί».Εκτός αυτού, έχει αναφέρει πολλές φορές, ξεκάθαρα, σε ποιές ενέργειες, αρχικά θα προβεί, όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις και όχι μόνο. Άρα πως συμπεραίνεται ότι θα είναι ανενεργός; Δεν μπορών να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε με τον Μανώλη Γλέζο. Αν είναι δυνατόν!...
Στην Ελλάδα των Πατρώνων, των Μητσοτάκηδων 3ης γενιάς που εκλέγονται χάρη των "προσόντων" τους και της ανιδιοτέλειά τους, ευτυχώς άνθρωποι θαρραλέοι που πηγάζουν μέσα από τον λαό, εργαζόμενοι, αναγνωρίζονται και τιμώνται με τη ψήφο του Ελληνικού Λαού.Συγχαρητήρια Κωνσταντίνα
Επέλεξα να με εκπροσωπεί η Κούνεβα στο Ευρωκοινοβούλιο:Γιατί απόδειξε μέσα από την "προσωπική της περιπέτεια" ότι θα είναι ένας ακέραιος πολιτικός που δεν θα με πουλήσει παρά τις ενδεχόμενες πιέσεις που θα δεχθεί, θα ορθώσει το ανάστημα της και θα αγωνιστεί για μένα. Σε αντίθεση με κάτι ομορφόπαιδα, αποφοίτους του Harvard, του LSE κ.λ.π που αποτελούν τον ορισμό της κοτούλας στην καλύτερη περίπτωση ή του λαδιάρη στη χειροτερη...
Δεν πίστευα ποτέ οτι θα ψηφίσω Συριζα (ειδικά ο τσιπρας μου ειναι πολυ αντιπαθης), αλλα μόλις είδα την υποψηφιότητα της Κουνεβα είπα αμέσως μονοσταυρια. Ένα άξιο και συγκινητικό 'χαρούμενο τέλος' σε ένα μαφιοζικο έγκλημα και μια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, είναι γεωπόνος, ο Μάρτιν Σουλτς που διεκδικεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (και μάλλον θα την κερδίσει) είναι βιβλιοπώλης, η Μέρκελ φυσικός. Ας μου εξηγήσει κάποιος τι καθιστά αυτούς ικανότερους από Κούνεβα και Γλέζο (και άλλους).Κανονικά, δεν θα έπρεπε καν να χλευάζουμε την εκλογή Ζαγοράκη, γιιατί ως πολίτης έχει το δικαίωμα ενασχόλησης με τα κοινά (το οποίο στην αρχαία Αθήνα ήταν και καθήκον). Απλώς τα κίνητρα πίσω από την επιλογή του και η γύμνια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν δίδαξε ποτέ σοβαρά την αγωγή του πολίτη (η ώρα του παιδιού, ανέκαθεν) δεν μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε κανένα άλλο συμπέρασμα πλην του πολιτικού καιροσκοπισμού.Κι ένα τελευταίο: ο Γλέζος δεν είναι κάποιος που έκανε κάτι γενναίο πριν 70 χρόνια. Δεν έχει σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται. Παραθέτω το link από τη wikipedia:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82
Όχι και απλά προσωπική περιπέτεια ο εργασιακός μεσαίωνας και οι απειλές της εργοδοσίας.Άσε που δείχνει ασέβεια απέναντι της να χαρακτηρίζεις κάτι που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή και ακόμα την ταλαιπωρεί ώς "περιπέτεια" .Μην πάτε να αποδομήσετε με τέτοιον τρόπο ανθρώπους που "σήκωσαν" ολόκληρο κίνημα από πίσω τους.Στην γείτονα χώρα οι θάνατοι των ανθρακωρύχων-πρόσφατο παράδειγμα- είναι απλά "προσωπική περιπέτεια" και δεν δικαιολογούν τις αντιδράσεις του κόσμου;Λίγη σοβαρότητα...
Δεν είναι προσωπική της περιπέτεια, είναι και δικιά μου όταν βλέπω να επιτίθενται σε ανθρώπους που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Οτάν βλέπω την Κουνεβα διαισθάνομαι οτι θα μπορούσα να ´μαι κι εγώ στη θέση της αν διεκδικούσα τα δικαιωματά μου. Η νίκη της Κουνεβας είναι και δική μας νίκη :)
Για το σχόλιο του αταξινόμητου:Επειδή επικεντρώθηκε στην Κούνεβα κατ' αρχήν και στο Γλέζο κατά δεύτερον αναπαράγω την τελευταία παράγραφο"Στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τέλος δεν ψηφίζουμε για συνδικαλιστές αλλά για βουλευτές. Όχι απαραίτητα για νομικούς αλλά για ανθρώπους που κάτι πρέπει να καταλαβαίνουν από οικονομικά και νόμους. "και ρωτώ : Ο τέως διεθνής ποδοσφαιριστής ξέρει να νομοθετεί πολύ καλύτερα; Η δεσποσύνη , τέως δημοσιογράφος, είναι πολύ καταλληλότερη από μια κυρία που δέχτηκε την "αμέριστη στοργή" των "ηρώων και κρατικοδίαιτων της Ελληνικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας";Ενώ ο Γλέζος που είναι απο τα λίγα ζωντανά, ακόμη, σύμβολα του αγώνα κατά του Ναζισμού (επίκαιρο με τη ΧΑ έτσι;) δε δικαιούται να είναι ευρωβουλευτής;Αν δει κανείς τον τηλεβιβλιοπώλη μπορεί να του θυμίσει το στοίχημα του; Μια που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δεν παραιτείται μπας και μπει κάποιος ικανότερος για υπουργός υγείας;