Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter
Το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών
10

 

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Στη Σουηδία εξελέγη στο ευρωκοινοβούλιο το μοναδικό φεμινιστικό κόμμα που μάλιστα έχει για ηγέτιδα μια Ρομά και σύνθημα: «Έξω οι ρατσιστές, μέσα οι φεμινιστές».

Η αρχηγός του κόμματος Φεμινιστική Πρωτοβουλία, είναι μια 57χρονη, η Σοράγια Ποστ, μητέρα τεσσάρων παιδιών και Ρομά, η οποία εξασφάλισε μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όταν το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών. Ο αγώνας του κόμματος είναι κυρίως υπέρ των μεταναστών και των γυναικών.

Από τα μηδενικά ποσοστά του κόμματος πριν από μερικούς μήνες, κατάφερε να ξεπεράσει τελικά το 5% στις χθεσινές ευρωεκλογές.

«Τα 15 εκατομμύρια Ρομά στην Ευρώπη ζουν σαν να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου στην ειρηνική Ευρώπη του 2014», δήλωσε η Ποστ στο Reuters κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού πάρτι στην Στοκχόλμη για την νίκη στις Ευρωεκλογές. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ευρώπη για τους Ρομά και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Είναι ντροπή», είπε η Ποστ στο Reuters.

Η προεκλογική εκστρατεία της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από ένα μέλος των ΑΒΒΑ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΥΡΩΠΗ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Διεθνή / Δέκα από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για να επισκεφθείτε αυτόν τον χειμώνα

Από τις ζεστές παραλίες της Φουερτεβεντούρα και της Μαδέρας μέχρι τη χιονισμένη Καππαδοκία και τις Βαυαρικές Άλπεις, αυτοί οι ευρωπαϊκοί προορισμοί προσφέρουν πολλούς λόγους για να ταξιδέψετε τον χειμώνα, όταν τα πλήθη των τουριστών έχουν πλέον αποχωρήσει
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Νότια Κορέα: Υπέρ της προσπάθειας του Τραμπ για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα - Στόχος η πρόοδος στο πυρηνικό ζήτημα

Όπως αναφέρθηκε, ο συντονισμός πολιτικής και η επικοινωνία μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα σημαντικά
THE LIFO TEAM
CIA ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / NYT: Ο επικεφαλής της CIA μετέφερε άσχημα νέα στους Ρώσους σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η συνάντηση αυτή την εβδομάδα του Τζον Ράτκλιφ με τον επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών είχε ως στόχο να πιέσει το Κρεμλίνο να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
THE LIFO TEAM