Η ψευτογκλαμουριά δεν πεθαίνει ποτέ. 'Α, μπα;'

Η ψευτογκλαμουριά δεν πεθαίνει ποτέ. 'Α, μπα;' Facebook Twitter
11

 

________________
1.

"Άφού το 20% δεν θέλει τα γκρικλις γιατί το 20% των μηνυμάτων να μην είναι και αυτά σε greeklish?? Έτσι απλά και δημοκρατικά -- μπεστ ριγκαρντς

ΥΓ: Τι καιρό έχει εκεί τώρα - εδώ έχει τρελή μουνταμάρα. :("- demo version
Αν λειτουργούσαν έτσι τα δημοψηφίσματα το 1974 θα είχαμε κατά 30,8% Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

ΥΓ: Εδώ σήμερα έχει ηλιοφάνεια, 24 βαθμούς Κελσίου και υγρασία 40% και κάτι αφράτα λευκά σύννεφα στο βάθος, με λίγα λόγια, είναι χαρά Θεού (όπως και τις 365 μέρες του χρόνου).

________________
2.

"Αγαπητή Α,μπα,
Γιατί όλοι δίνουν τόσο τεράστια σημασία στην τηλεόραση, τα ΜΜΕ , το διαδίκτυο και πορώνονται με ό,τι λέγεται σε αυτά; Γιατί δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πως απλώς είναι αντικείμενα προς κατανάλωση και όχι η αναπαράσταση της πραγματικότητας;"- Posh
Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά: εννοείς ότι τα ΜΜΕ είναι αυτοαναφορικά και οι αναγνώστες ρουφάνε τις πληροφορίες λες και είναι δικές τους οι επιχειρήσεις; Αν ναι, είναι μια απορία που έχω εδώ και χρόνια. Μια εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι Έλληνες ξέρουν ότι στη χώρα τους παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι και παραμυθιάζονται ότι είναι παίκτες, ακόμα κι όταν βλέπουν τις εξελίξεις με τα κιάλια.

________________
3.

Γιατί σταμάτησες να δουλεύεις σαν αρχιτέκτονας? Ή μήπως δεν το εξάσκησες ποτέ? Μόλις έπιασα την πρώτη μου δουλειά σε αρχιτεκτονικό γραφείο (Αγγλία) και κάνω διάφορες σκέψεις γύρω από το επάγγελμα....- Σάννυ
Δούλεψα για χρόνια, δεν σταμάτησα εγώ, με σταμάτησε η πραγματικότητα. Κάνε όσες σκέψεις θέλεις, αλλά είναι η πρώτη σου δουλειά – έχεις ακόμα πολλά χρόνια αμφιβολιών μπροστά σου.

________________
4.

"πριν κάτι μέρες, δεν θυμάμαι ακριβώς σε πιο από όλα σου τα ποστς ήταν.. όμως σκέφτομαι υπερβολικά μια απάντησή σου και σχεδόν δεν μπορώ να κοιμηθώ...

αυτό που είχες απαντήσει είχες να πεις πως, συχνά οι άνθρωποι δυσκολεύονται να είναι απλά ο εαυτός τους, και συχνά καταλήγουν να συναναστρέφονται με "λάθος" για αυτούς ανθρώπους... και στο τέλος νιώθουν πως δεν τους καταλαβαίνει κανείς..

η ερώτηση μου είναι... να το πάρω προσωπικά ή όχι; φυσικά θα μου πεις ότι από τη στιγμή που δεν βγαίνει από το μυαλό μου, κάποιο λόγο θα έχει..
ή, μπας και είμαι απλά μια εγωίστρια;
γιατί εδώ και χρόνια, κάτι δεν...."- εγώ
Όπως το λες – αφού δε βγαίνει από το μυαλό σου, κάποια φλέβα χτυπήθηκε. Γιατί αναρωτιέσαι αν είσαι απλά μια εγωίστρια; Το να ξέρεις ποιός είσαι δεν είναι εγωισμός, είναι μια από τις βασικές αποστολές της ζωής σου (είναι και η πρώτη σελίδα του Demian). "An enlightened man had but one duty - to seek the way to himself, to reach inner certainty, to grope his way forward, no matter where it led."

________________
5.

γιατί το 85% λέει "στις 1" και όχι "στη 1";-tsopanaki
Να σου πω, για μερικά θέματα ενώ ξέρω ποιό είναι το σωστό, είναι τόσοι λίγοι αυτοί που το λένε σωστά, που όταν λέω το σωστό νιώθω ότι κάνω λάθος, επειδή δεν έχει αναγνωριστεί ως σωστό από την πλειοψηφία. Ξέρω ότι το σκεπτικό μου έχει κάτι κενά, αλλά μήπως υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα;

________________
6.

Δεν ξέρω γιατί άργησα τόσο, αλλά μόλις τώρα κατάλαβα ότι είσαι αρχιτέκτονας! Εγώ είμαι φέτος πρωτοετής στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει! Εσύ πότε κατάλαβες ότι ήθελες να γίνεις αρχιτέκτονας? Όταν μπήκες ήσουν σίγουρη?- πεντανόστιμο
Το κατάλαβα λίγο καιρό πριν αποφασίσω δέσμη αλλά μέχρι να μπω είχα σιγουρευτεί. Καλή αρχή σε όλα τα πρωτοετάκια! Να πηγαίνετε στα μαθήματα και να ξεκινάτε τις μακέτες από νωρίς...(κάνουν ακόμα μακέτες; Ή γέρασα πολύ;)

________________
7.

"Χαιρετώ σας!

θα ήθελα να πω κάτι σε σχέση με την χθεσινή σου ερώτηση. Αυτά τα χάλια έχουμε σαν λαός σε όλους τους τομείς και τα κάνουμε πάντα σκατά. Δεν υπάρχει λογική κουβέντα, λύσεις ή κάτι τελοσπάντων παρα μόνο ένα ""αααουυυαυαυυα"" φασαρία και μέχρι εκεί. Ίσως να είμαι υπερβολική αλλά δε ξέρω. Γύρω μου βλέπω κακό θράσος, ψυχολογικά προβλήματα με το στανιό και ονειροπόλους να φαντασιώνονται συννεφάκια απο μαλλί της γριάς.

κακία αλλά σευχαριστώ."- 21
Συνήθως δεν ρωτάω, αλλά απαντάω. Επίσης αυτό που έγραψες δεν είναι ερώτηση... Αλλά αφού ξαλάφρωσες την καρδιά σου, χαλάλι.

________________
8.

Έχεις διαβάσει αστυνομικά μυθιστορήματα; Δεν έχω διαβάσει ακόμα κάτι, αλλά ψάχνοντας με έψησε το "Το αίμα δεν σταματάει ποτέ" του Ellroy κυρίως λόγω του ιστορικού υπόβαθρου, βέβαια μετά ανακάλυψα ότι είναι 800 σελίδων και κόμπλαρα λίγο.. 800 σελίδες από είδος και συγγραφέα που δεν ξέρω ακόμα αν μου αρέσει ή όχι είναι τρομαχτικές, δεν μπορείς να πεις! Επίσης, κάπου πήρε το μάτι μου ότι η πλοκή είναι δαιδαλώδης και κόμπλαρα ακόμα περισσότερο... (κυρίως επειδή πάσχω και εγώ από το σύνδρομό που δεν συγκρατεί ονόματα και τα παρατάω) Anyway, έχεις να προτείνεις κάτι άλλο για αρχή; -Επίδοξος Ντετέκτιβ
Δεν έχεις διαβάσει ποτέ αστυνομικό, σε τρομάζουν οι 800 σελίδες και υποθέτω ότι είσαι πάνω από 10 χρονών – δε θέλω να σε στενοχωρήσω, μάλλον ξεκίνησες αργά να διαβάζεις βιβλία.
Αν δυσκολεύεσαι να διαβάσεις μεγάλα κείμενα χωρίς εικόνες, μπορείς να ξεκινήσεις από τους Μυστικούς Εφτά. Σε περίπτωση που κατάλαβες τον σαρκασμό της προηγούμενης πρότασης, γιατί δεν ξεκινάς από την Αγκάθα Κρίστι που γοητεύει εδώ και δεκαετίες; Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα βιβλίο, και αν δεν σου αρέσει μπορείς και να το σταματήσεις, ίσως είναι ώρα να ξεκινήσεις πιο απαιτητικά αστυνομικά.

________________
9.

"Οι καλοί φίλοι μου -αυτοί που κάναμε μαζί ουσιαστικά πράγματα που μας ""γέμιζαν"" συναισθηματικά- έχουν μετακομίσει πλέον για επαγγελματικούς λόγους σε άλλες πόλεις. Με τις άλλες παρέες μου, αφού δεν είναι διατεθειμένες να προσφέρουν αυτά που κάναμε με τους φίλους μου, αρκούμαι στις βόλτες και στους καφέδες. Όμως τις περισσότερες φορές τους προτείνω εγώ να βρεθούμε, εκείνοι με θυμούνται όταν δεν έχουν άλλη εναλλακτική για βόλτα, διαφορετικά κάνουν κάτι χρόνια να με πάρουν ένα τηλέφωνο να δουν τι κάνω.
Έχω απογοητευτεί, νιώθω μοναξιά και μου λείπουν οι καλοί μου φίλοι...
Πώς να χειριστώ την κατάσταση αφού δε θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκάζω κανένα να είναι μαζί μου παρά τη θέλησή του αλλά από την άλλη λαχταρώ μια παρέα;"- K.
Αχ, δύσκολη περίπτωση. Το πρόβλημα με όσους παρουσιάζετε την κατάστασή σας με ακρίβεια και σφαιρικά είναι ότι δεν έχω απάντηση. Αν σε βοηθάει κάπως, το δύσκολο πάντα είναι να θέσεις την σωστή ερώτηση.

________________
10.

γεια σου! στις απαντήσεις σου στις 12/10/12, η τελευταία εικόνα που έβαλες τι είναι;- μπλαμπλα
Η αειφορία;

________________
11.

επιστρέφουν τα μέταλα; επιστρέφουν τα ορειβατικά μποτάκια; θα ξαναθυμηθώ τα νιάτα μου; πειράζει που γουστάρω μετά από όλη αυτή τη ψευτογκλαμουριά; πειράζει;- i am back
Δε νομίζω ότι κάνει επιστροφή το grunge. Μην βιαστείς να χαρείς, η ψευτογκλαμουριά θα υπάρχει όσο υπάρχει η αληθινή γκλαμουριά και οι πραγματικά πλούσιοι ζουν και βασιλεύουν εδώ και 15.000 χρόνια.
Τώρα γιατί ο κόσμος επιμένει να μιμείται τους πλούσιους χωρίς να είναι, εμμένοντας στον πιθηκισμό του εντελώς τυφλός μπροστά στη φαιδρότητα, αυτό μάλιστα, αυτό είναι ένα ερώτημα. Για θεραπεία-σοκ θα ανάγκαζα τους ψευτογκλαμουράτους να γνωρίσουν έναν αληθινά πλούσιο. Τα λεφτά δε σου δίνουν μόνο ρούχα, αυτά αγοράζονται και από φτωχοδιαβόλους με φουσκωμένες κάρτες. Αυτό που δεν αγοράζεται είναι η τεράστια άνεση που έχεις όταν ξέρεις ότι όλα σου ανήκουν εδώ και πολλές γενιές (και είναι και αλήθεια). Είναι ένα είδος άνεσης που κάνει μπαμ.

________________
12.

"με τί μοιάζεις εξωτερικά? εννοώ πώς είσαι εμφανισιακά.. :P
Υ.Σ: είμαι σίγουρη ότι τα μάτια σου πετάνε σπίθες! πανέξυπνες οι απαντήσεις σου."- Α Χά
Ευχαριστώ! Δε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω βάλει κατά λάθος φωτιά στο σπίτι.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
''Αν δυσκολεύεσαι να διαβάσεις μεγάλα κείμενα χωρίς εικόνες, μπορείς να ξεκινήσεις από τους Μυστικούς Εφτά!''Χα, χα! Πέθανα!! Που τους θυμήθηκες καλέ αυτούς; Προδίδεις όμως ηλικίες, μας παρακολουθούν κ πρωτοετάκια..!!!
ας έδινε κάποτε κάποιος απάντηση για το 9!αυτό που προτείνω είναι να γεμίζεις τον ελεύθερο χρόνο σου με καινούργιες δραστηριότητες κι εκεί μπορεί να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους..δύσκολη η μοναξιά,να την προλαβαίνεις πριν σε πιάσει!
"Αυτό που δεν αγοράζεται είναι η τεράστια άνεση που έχεις όταν ξέρεις ότι όλα σου ανήκουν εδώ και πολλές γενιές (και είναι και αλήθεια)"Ποσο σωστα τα λες στην ερ.11 αυτο που με ενα απλο τηλεφωνημα λυνουν τα προβληματα τους και ουτε καν αγχωνονται ... αυτο!