ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν θα πω μπράβο στον Μπουτάρη

Δεν θα πω μπράβο στον Μπουτάρη Facebook Twitter
30

 

Μερικά πράγματα είναι αυτονόητα (τουλάχιστον για μένα). 

 

Ο Μπουτάρης άλλαξε την εικόνα της Θεσσαλονίκης, και από μουχλιασμένη συντηρητική πόλη των θρησκόληπτων την έκανε σύγχρονη, προοδευτική και παιχνιδιάρικη. 

 

Και απόλυτα τουριστική, από κάθε άποψη. 

 

Πολλοί λένε πως το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι "είναι ο εαυτός του". 

 

Δε συμφωνώ. Το σημαντικό είναι ότι ο εαυτός του είναι τόσο καλός. Γιατί και ο Μιχαλολιάκος της Χ.Α. είναι "ο εαυτός του" και δεν υποκρίνεται, ή κι η Άσπα Τσίνα απ' το Fame Story ήταν "ο εαυτός της. 

 

Κάνει ό,τι θέλει ο κύριος Γιάννης, συχνά κάνει γκάφες, ενίοτε κάνει λάθη, όμως πάντα ο σκοπός του είναι καλός και προοδευτικός. 

 

Ήταν νομίζω ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που είχε χαρακτηρίσει "εγκληματίες" τη Χ.Α. και είχε δεχτεί και απειλές, και μηνύσεις - πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια πριν δουν όλοι οι υπόλοιποι το φως. Και τώρα, τους είπε να πάνε για μπάνιο αν σκέφτονται να τον ψηφίσουν. (Σε αντίθεση με ένα σωρό άλλους που θεώρησαν "παραπλανημένους" τους ψηφοφόρους της Χ.Α. αυτός απαίτησε να μην τον ψηφίσουν με τίποτα.) 

 

Όλα αυτά ήταν -για μένα- αυτονόητα. 

 

Δεν μου ήταν όμως καθόλου αυτονόητο ότι μια τόσο ευρεία πλειοψηφία στην πόλη θα τον ήθελε και θα έκανε τον κόπο να τον ψηφίσει. Όλη την ώρα του έριχναν λάσπη οι αντίπαλοί του, ότι είναι γέρος, τουρκόφιλος, ανθέλληνας, φιλο-γκέι, πασόκος - οτιδήποτε. 

Κι όμως. Η Θεσσαλονίκη ψήφισε Μπουτάρη για άλλη μια φορά. Και όπως είπε ο Μιχάλης Νταγγίνης όσο κερδίζουν οι Μπουτάρηδες τόσο τα κόμματα θα παίρνουν το ρίσκο να βάζουν υποψηφίους σαν αυτόν. 

 

[Επί λέξει είπε, και προσυπογράφω: "Τα κόμματα, ως ζωντανοί οργανισμοί, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους για να επιβιώσουν. Αν το περιβάλλον τους, η κοινωνία, ζητά κι εκλέγει παλαιοκομματικούς, παλαιοκομματικούς θα βλέπουμε. Αν εκλέγει Μπουτάρη, αναπόφευκτα θα γεννηθούν κι άλλοι Μπουτάρηδες καθώς το "ρίσκο" των κομμάτων θα δικαιώνεται."]

Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο δεν πηγαίνουν στον Μπουτάρη (τον έχουμε συγχαρεί ξανά και ξανά) αλλά στους ψηφοφόρους. Με κάνουν χαρούμενο οι συμπολίτες μου απόψε. 

 

 

 

30

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
πάμε καλά;;; αντικειμενικότατο το άρθρο...δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αντίπαλος για να χαρακτηρίσει "τουρκόφιλο" τον μπουτάρη... ή να θεωρήσει ότι σνομπάρει λαούς όπως τον ποντιακό, με κλασικό παράδειγμα του 2012.πάω τώρα από "κατιρτζίδης" να γίνω "κατιρτζόγλου", να περπατήσω στην οδό "κεμάλ ατατούρκ" και να περάσω δίπλα από το τζαμί στη θεσσαλονίκη. ελπίζω να τα έχω κάνει όλα αυτά μέχρι το 2018.
Προσωπικά θεωρώ πως όπως κάθε άνθρωπος έχει τα καλά και τα κακά του, ο Μπουτάρης ως εκπρόσωπος των δημοτών της πόλης μας, έχει φανερά ελαττώματα. Το θετικό είναι πως δεν κρύβεται πίσω από μια ατσαλάκωτη και γυαλισμένη περσόνα με sur mesure κοστούμια και καρφίτσες με τον ήλιο της Μακεδονίας στο πέτο. Βαριέται στις κοινωνικές εκδηλώσεις, δυσκολεύεται με τις αβρότητες και συχνά είναι ένας επικοινωνιακός πονοκέφαλος. Κάποιες αλλαγές στον δήμο όμως υπάρχουν.. Το Πάσχα η πόλη ήταν γεμάτη με τουρίστες και παρατήρησα και εγώ εντυπωσιασμένη πόσοι από αυτούς ήταν Ισραηλινοί, σε μεγάλες παρέες και μάλιστα έδειχναν πολύ ικανοποιημένοι. Χαίρομαι που εξελέγη, μάλιστα και εγώ τον προτίμησα με τη ψήφο μου, αλλά παραμένω μετριοπαθής.
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που λένε πως η εικόνα της πόλης είναι χειρότερη από ποτέ! Πως περιμένετε να αλλάξει η εικόνα μιας πόλης και κατ'επέκταση μιας χώρας εαν εμείς οι ίδιοι κατηγορούμε έναν δήμαρχο για το τι δεν κάνει και αδιαφορούμε για τα θετικά; Που είναι η συλλογική μας συνείδηση για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας; Σε ενοχλεί κάτι στην πόλη σου; Καταγγειλέ το. Προσπάθησε να το αλλάξεις, ώσπου να αλλάξει. Αν δεν μπορείς, άλλαξε πόλη. Μπορεί να ταιριάζεις κάπου αλλού. Εσύ, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι τι περισσότερο κάναμε από τον Μπουτάρη για το καλό της πόλης μας;
Εγω πάντως τη βρισκω χειρότερη απο ποτε. Ασ ειμαστε λιγο λογικοι. Η πολη βρωμάει, παντου διπλοπαρκαρισμενα,τρυπες ανοίγουν αλλα δεν κλείνουν, χιλιοκολλημενες αφίσες σε ερειπια-καταστήματα. Απο τουριστες κατι φτωχαδακια της βαλκανικης και της Ρωσίας, μου θυμίζουν τους Έλληνες τουριστες τη δεκαετία του 80 στην γιουγκοσλαβια,που αγοραζαν ισα και με 2 κιλά μπανάνες. Η εικόνα της πόλης ειναι τρισαθλια.
Τον εξέλεξε η Θεσσαλονίκη και όχι τα κόμματα.«Σήμερα η Θεσσαλονίκη έβγαλε δήμαρχο, δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα, ούτε κάποιες ομάδες συμφερόντων». Μπράβο του για την νίκη και θα δούμε.
Ξεχνατε οτι οτι το 2010 ειχε τη στηριξη της Δημαρ, του Μπατσοκ και της Μπακογιαννη! Ξεχνατε οτι παρ ολα αυτα προσφατα δηλωνε αντιμνημονιακος!! Ξεχνατε οτι σαν αντιπολιτεση ηταν ΚΑΤΑ της αναπλασης της νεας παραλιας και μαλιστα το ειχε χαρακτηρισει εκτρωμα, αλλα στη συνειδηση του κοσμου το εργο ειναι δικο του! Ξεχνατε οτι εχει χαρακτηρισει καποιους συμπολιτες μας κανιβαλους, επειδη προσεφυγαν στο ΣΤΕ για ενα συγκεκριμενο εργο στη νεα παραλια που θα τους εκρυβε τη θεα απο τα σπιτια τους. Ξεχνατε οτι το μικροεμποριο ναρκτωτικων σε κεντρικοτατους δρομους συνεχιζει. Ξεχνατε οτι τα σκουπιδια συνεχιζουν να υπαρχουν παντου. Ξεχνατε οτι το προεκλογικο του προγραμμα το 10 μιλουσε για τελεφερικ, για μετοχες στον ΟΑΣΘ (και 100 νεα λεωφορεια) και αλλα καλουδια! Συνεχιζετε να ξεχνατε. Αλλα 400 χρονια θα χρειαστουν μηπως και...
Ο Μπουτάρης έκανε πολλά καλά.Αλλά.. 'απόλυτα τουριστική' πώς έγινε η πόλη;Ούτε καν μετρίως τουριστική δεν είναι ακόμη.Μακάρι να γίνει σύντομα.Αλλά δεν τη λες "απόλυτα τουριστική". Μεγάλη υπερβολή.
Εκ του αποτελέσματος κρίνω - απ' το πόσοι τουρίστες έρχονται πλέον, αλλά κυρίως απ' το πόσο ελκυστικό είναι το brand της πόλης πλέον, πόσο συχνά γράφουν γι' αυτήν οι ξένες εφημερίδες και τα περιοδικά ως τουριστικό προορισμό κτλ :)
Δεν ξέρω με τι συγκρίνεις.Η αύξηση αφίξεων τουριστών είναι πολύ μεγάλη και η έλευση της Ryanair σημαντική. Είναι ειρωνικό, αλλά θα βάλω απόσπασμα του Τζιτζικώστα (που φυσικά δεν έκανε τίποτα για να προσεγγίσει τους Ισραηλινούς ή τους Τούρκους τουρίστες που έρχονται χάρη στις κινήσεις του Μπουτάρη):«Έχουμε καλά νέα για τον τόπο μας», είπε, τονίζοντας ότι «καταγράφηκε σημαντική αύξηση κατά 59,23% στις αφίξεις τούρκων επισκεπτών και κατά 31,22% Ισραηλινών στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων». Κατά τον ίδιο ανάλογα καλή είναι η εικόνα και στο σύνολο της περιφέρειας. Επίσης άνοδος, που κυμαίνεται από 8% μέχρι και 53%, καταγράφηκε στις αφίξεις επισκεπτών από τις χώρες των Βαλκανίων. Χαρακτήρισε «εκπληκτική» την αύξηση που σημείωσαν φέτος οι επισκέπτες από την Ουκρανία και την Πολωνία, καθώς και το τουριστικό ρεύμα από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία. Σταθερά πρώτοι παραμένουν οι ρώσοι επισκέπτες, με δεύτερη συνεχή χρονιά ανόδου.
Όσα παραθέτεις είναι ποσοστά (αν οι 20 γίνουν 30 τότε μιλάμε για αύξηση 50%)επίσης οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της πόλης δεν συνεπάγονται οφέλη τουριστικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι κατευθύνονται απευθείας προς Χαλκιδική (η οποία πραγματικά είχε αύξηση τουριστική).Αν τσεκάρεις με την ένωση ξεναγών Θεσσαλονίκης θα διαπιστώσεις μια διαφορετική εικόνα για τον τουρισμό εντός της πόλης. Εγώ ακόμη να δω ομάδες τουριστών να περιφέρονται στην πόλη (την οποία δυστυχώς δεν τη θεωρώ αρκετά user friendly στον τουρίστα/επισκέπτη)
Μπορεί. Πάντως από πέρσι (που ήταν και τα στοιχεία που παρέθεσα) έχει υπάρξει κι άλλη, αλματώδης αύξηση:"Ο τουρισμός αναδείχθηκε σε κεντρική αναπτυξιακή δύναμη της πόλης με αύξηση 371% στους εκ Ρωσίας ορμώμενους τουρίστες, 358% στους εξ Ισραήλ και 266% στους εκ Τουρκίας."Για το αν πηγαίνουν κατευθείαν στη Χαλκιδική: Μιλάμε φυσικά γι' αυτούς που μένουν στην πόλη, γι' αυτό και τα στοιχεία ήταν απ' την *Ένωση Ξενοδόχων*.
αν και δεν ειμαι τοσο "προοδευτικος" οσο ο κ.Μπουταρης μπορω να πω οτι τον συμπαθω ασχετα αν διαφωνω με πολλες απο τις θεσεις του.Αυτο που θελω να πω ειναι πως μαλλον κυριε αρθογραφε δεν εισαι απο εδω πανω.αλλιως θα ηξερες πως η πολη εναι μουτζουρωμενη οπως παντα , με αρκετα σκουπιδια στους δρομους , υποδομες που σαπιζουν , δρομοι που δεν εχουν ουτε καν μπαλωματα στην ασφαλτο (για ασφαλτοστρωση ουτε λογος) και πανω απ'ολα ενα μετρό που εχει κλεισει , μαζι με τα δεκα περιπου χρονια εναρξης του , πολλα μαγαζια..να με συγχωρειτε λιγο φιλοι μου αλλα θα επιθυμουσα περισσοτερα εργα και λιγοτερη προοδο!
Αγαπητέ teo4life δεν είμαι ψηφοφόρος του Μπουτάρη, για την τελευταία φράση που είπες. Η πόλη είναι βρώμικη (για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως δεν ξέρω αν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω), τα περισσότερα φανάρια καμμένα, οι δρόμοι όλο και χειρότεροι, γενικά η πόλη έχει χίλια δυο προβλήματα. Το ξαναλέω όμως ότι ίσως για αυτό να ευθύνεται και η οικονομική δυσπραγία του Δήμου αυτή τη στιγμή. Όμως δεν μπορείς να κατηγορείς Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη λόγω μετρό. αυτά είναι ξεκάθαρα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία της κυβέρνησης να ολοκληρώσει ένα τέτοιο έργο. Δυστυχώς ο Μπουτάρης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παγιδευμένος όπως και οι καταστηματάρχες στην ανικανότητα του ελληνικού κράτους.
το μετρό ίσως δεν είναι θέμα του Μπουτάρη ναι, αλλά οι ασφαλτοστρώσεις-μπαλώματα, η λιωμένη ανάγλυφη πλέον άσφαλτος σε κεντρικότατους δρόμους, τα παρατημένα πάρκα (βλ. το ''μαρμάρινο πάρκο στο αγ. βενιζέλου που με τόση γλίτσα στα μάρμαρα δυσκολεύεσαι και να περπατήσεις), η ανυπαρξία νέων ποδηλατόδρομων και καμία συντήρηση σε αυτούς που ήδη υπάρχουν και αυτά μιλώντας μόνο για τα επιφανειακά/αισθητικά ας τα πούμε ζητήματα, όλα αυτά είναι θέμα του μπουτάρη και έχει να κάνει πολλά ακόμα για να διεκδικήσει τον τίτλο ενός ''εναλλακτικού'' δημάρχου. Γιατί μέχρι τώρα του έχει δοθεί ο τίτλος ελέω θεού πιστεύω.
nick εχεις δικιο στα περισσοτερα , δεν κατηγορησα καποιον απλα νομιζω σε καποια τεχνικα θεματα στην πολη κατι παραπανω μπορει να γινει.απλα σαν Θεσσαλονικιος διαφωνω στην προσεγγιση καποιων σχολιαστων που παρουσιαζουν μια κατασταση του στιλ "βγαλαμε Μπουταρη , τωρα σωσαμε την πολη"!σαν πολιτης της συμπροτευουσας απλα δεν βλεπω καποια μεγαλη αλλαγη , τοση ωστε να εκφρασω ιδιο ενθουσιασμο με τον αρθρογραφο και καποιους σχολιαστες
Ειναι δικαια αυτα που ζητας, απλα να ειμαστε λιγο πιο ρεαλιστες... και εγω θελω ενα τεραστιο παρκο κατω απο το σπιτι μ αλλα την παρουσα στιγμη δεν ειναι εφικτο
έχω την αίσθηση οτι οι δρόμοι και τα φανάρια είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας (για τα φανάρια είμαι σίγουρος μάλιστα). Το μετρό είναι εκτός του ελέγχου του Δήμου, ενώ η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει συμμαζευτεί αρκετά (και θα ήταν ακόμη καλύτερη αν τα μαγαζιά συμπίεζαν τις συσκευασίες τους πριν τις ρίξουν στους κάδους). Το μεγάλο πρόβλημα πλέον του Δήμου είναι το κυκλοφοριακό και η παράνομη στάθμευση, ειδικά μετά την κατάργηση της Δυμοτικής Αστυνομίας.
Αρης Δημοκιδης, συγχωρέστε με αλλά αν οι συμπολίτες σας δεν είχαν τον Μπουτάρη να τους ξεκολήσει απο τους ZORO , Κλέφτες κλπ , σήμερα δεν θα γράφατε αυτό το άρθρο με αυτόν το τίτλο! Άρα το Μπράβο πάει και στον Μπουτάρη που με τα έργα του και τον ξεκάθαρο του λόγο έπεισε ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς Θεσσαλονικείς!
Θα συμφωνησω αρκετα με το κειμενο...Ειδικα στο ''άλλαξε την εικόνα της Θεσσαλονίκης κι από μουχλιασμένη συντηρητική πόλη των θρησκόληπτων την έκανε σύγχρονη, προοδευτική και παιχνιδιάρικη, τουριστικη,'' Ειναι εναντιον της Χ.Α. Σιγουρα εχει τα αρνητικα του οπως η σταση που ειχε τηρησει στην γενοκτονια των Ποντιων περσι αλλα δεν τα εκανε κακοπροαιρετα νομιζω. Τα αχωνευτα ομως αυτων των εκλογων με διαφορα ειναι ο Μπεος στον Βολο και Μωραλης-Μαρινακης στον Πειραια... Εκει δεν γινεται να εισαι περηφανος με τους ψηφοφορους!
Απο τον "φτερωτο κλεφτη" περασατε στον πιο γνησιο, ειλικρινη και ακομπλεξαριστο εκπροσωπο στην πολης σας...Πραγματικα μπραβο και μακαρι να ειχαμε και εμεις στην Αθηνα εναν αντιστοιχο Μπουταρη.Και σε οσους τον χαρακτηριζουν γερο, πραγματικα να ευχονται να εχουν κι αυτοι στα 80 τους τη νεανικοτητα του μυαλου και των ιδεων του.
Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο αλλά να επισημάνω οτι ο άνθρωπος είναι 70. Η "ρετσινιά" του "γέρου" κυκλοφορεί ήδη από την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος πριν 8 σχεδόν χρόνια. Φανταστείτε την ευκαιρία που έχασε τότε η Θεσσαλονίκη επειδή ο κόσμος προτίμησε την χλιδογυφτογκλαμουριά του Ισοβίτη.