Τυχερή η Αθήνα πάντως

Τυχερή η Αθήνα πάντως Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Aτελιέ /LIFO
24

Είδαμε στην τηλεόραση ότι πριν λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πήρε τηλέφωνο τον Καμίνη και παραδεχόμενος την ήττα του του έδωσε συγχαρητήρια. 

Και σκέφτηκα: Πώς τελικά άλλαξαν τα πράγματα, και πόσο τυχερή είναι ευτυχώς η Αθήνα.

Έγραψα πριν όλο περηφάνεια για την Θεσσαλονίκη και τον Μπουτάρη, αλλά εδώ που τα λέμε κι η Αθήνα έχει δύο αξιόλογους μονομάχους - ευγενείς, με νέα μυαλά, (με μελανά σημεία τα μπρος πίσω σχετικά με τους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους) και προοδευτικούς. 

Σε μια περίοδο που φοβόμασταν ότι -εξαιτίας της φτώχειας, των μεταναστών κλπ- η Χρυσή Αυγή θα θριαμβεύσει και θα αρχίσει να κυνηγά τους ξένους και με τη σφραγίδα του Νόμου, καταλήξαμε τελικά να έχουμε δύο καλούς, δημοκρατικούς υποψήφιους, με όραμα για την Αθήνα. 

Μπράβο στην Αθήνα που έκλεισε τα αυτιά της αγνοώντας ως επί το πλείστον αυτούς που θεωρούσαν ότι το πρόβλημα της πόλης θα είναι το τζαμί ή οι ξένοι (όχι ότι δεν πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα).

Με επικεφαλής τον Γ. Καμίνη και αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων τον Γ. Σακελλαρίδη η Αθήνα θα διοικείται από προοδευτικές δυνάμεις, που μπορεί να διαφωνήσουν σε πολλά, όμως είναι κατά βάση αξιόλογες. 

 

Και αντίθετα να ήταν τα αποτελέσματα (πρώτος ο Γ.Σ. και δεύτερος από κοντά ο Καμίνης) τα πράγματα θα ήταν εξίσου αισιόδοξα για την πρωτεύουσα. Μετά από δεκαετίες σκουριασμένων Δημάρχων είναι καλό το ότι άνθρωποι Ευρωπαίοι ψηφίζονται για να βοηθήσουν την πόλη να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή.

 

 

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Μπράβο στον Καμίνη για το κουράγιο του να τα βάλει με τα χρυσαύγουλα καθαρά και χωρίς κρυφά γλυψίματα. Ο Σακελλαρίδης από την άλλη ίσως θα έπρεπε πρώτα να κολλήσει κανένα ένσημο πριν διεκδικήσει την δημαρχεία της Αθήνας. χορτάσαμε από ανεπάγγελτους.
Τα θερμα μου συγχαρητηρια στον κο Καμινη και τον κο Μπουταρη. Και για τους δυο, αλλα ειδικα για τον Καμινη, θυμουμαι ακομη σαν χθες τους τονους λασπης που ερχονταν απο παντου εναντιον του, και απο δεξια και απο αριστερα. Ολοι αμφισβητουσαν την προσωπικοτητα του, την πολιτικη ανεξαρτησια του, το εργο του στο δημο, τις δημοσκοπησεις που τον εβγαζαν πρωτο απο πολυ νωρις, κλπ. Υπηρχε ακομη, αν θυμασθε, εκεινο το απευκταιο σεναριο του να εχουμε Κασιδιαρη και Σακκελαριδη στο δευτερο γυρο! Οι Αθηναιοι (και οι Θεσσαλονικεις), εκωφευσαν στις Κασσανδρες και ψηφισαν τους τιμιους και τους αξιους. Και παλι συγχαρητηρια!
Πού ήταν όλοι αυτοί οι "τόνοι λάσπης" και δεν τους πήραμε χαμπάρι;Γιατί εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι όλα τα media εν χορώ να επιμένουν για το πόσο ικανός και αποτελεσματικός δήμαρχος είναι. Ακόμα και μετά την πρώτη Κυριακή που μόλις και μετά βίας είχε περάσει το 20%...
Διαβαστε προσεκτικα τα σχολια στα social media (και στη Lifo) απο την αρχη της εκστρατειας. Ωρες ειναι να μας πειτε οτι...υπεκλαπη η λαικη ψηφος (το συνηθιζει αυτο η αριστερα, οταν τα αποτελεσματα δε συναδουν με τις επιθυμιες της).
"...αλλά εδώ που τα λέμε κι η Αθήνα έχει δύο αξιόλογους μονομάχους - ευγενείς, με νέα μυαλά..."Αξιόλογος δηλαδή κάποιος που το μόνο που έχει κάνει στη ζωή του επαγγελματικά είναι το να κουνάει την κομματική παντιέρα!
Μην ξεκινάς τώρα...Όσο έχει δουλέψει ο ένας άλλο τόσο έχει δουλέψει και ο άλλος.Check their bios.Μην σου βγαίνει κακία τώρα,δεν λέει.Δηλαδή άμα κέρδιζε ο Σακελλαρίδης τι θα έλεγες;
Συγγνωμη, εσεις το εχετε τσεκαρει το βιογραφικο του κου Καμινη για να δειτε που εχει σπουδασει και εργαστει σε Νεα Ζορκη, Παρισι, Μαδριτη, Γερμανια και αλλου? Η μηπως εργασια για εσας ειναι μονο το πηλοφορι και το μυστρι (που λεει και το λαικο ασμα)?
Δεν είχε σκοπό να μειώσει κανέναν το σχόλιο btw.Όντως και οι 2 έχουν δουλέψει,δεν είναι τυχάρπαστοι ξύστες(άσχετα με το αν δεν μου αρέσει ο Καμίνης)και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για κάποιον λόγο.
Ναι το έχω τσεκάρει.Και;Μείωσα πουθενά τον Καμίνη στο σχόλιο μου;Ή μήπως είπα ότι δεν έχει κάνει τίποτα στην ζωή του;Απλά είπα πως δεν έχει νόημα να γκρινιάζετε.Επί τη ευκαιρία Σπυρίδωνα το άρθρο δίνει συγχαρητήρια και στους 2 υποψηφίους για την στάση τους.Εσύ μόνο για τον Καμίνη έχεις να πεις;Ή μήπως έχει ζήσει από πρώτο χέρι την δημαρχία του εκεί στα ξένα και μας ζαλίζεις με το πόσο άχρηστος ήταν ο αντίπαλος του;Νισάφι,από όλους τους Αθηναίους που διαβάζουν Lifo οι μόνοι 2 σχολιαστές που βγάλαν χολή για τον Σακελλαρίδη ήταν 2 άτομα που δεν ζούνε καν στην Ελλάδα.
Αγαπητε DelusionsEnd, αναρωτιεμαι αν αντιλαμβανεσθε ποση γραφικοτητα, σε συνδυασμο με κομματισμο, προδιδουν οι τοποθετησεις σας. Συγγνωμη που οι Αθηναιοι σας απογοητευσαν με την ψηφο τους. Το οτι δουλευω στο εξωτερικο δε με εμποδιζει να κατοικω στο *μεταναστευτικο* κεντρο των Αθηνων, οταν μου δινεται η ευκαιρια να ειμαι στην Ελλαδα. Μηπως αυτο με κανει λιγοτερο γνωστη των κοινων της πολης και της χωρας μου?
Γραφικότητα...κομματισμό...Δηλαδή σιγουράκι είμαι ΣΥΡΙΖΑίος σύμφωνα με σένα.Ασχέτως αν έχω τοποθετηθεί εναντίον του στο παρελθόν.Χμμμ άξιος ο μισθός σου στην ομάδα αλήθειας.Για τα υπόλοιπα που λες...η απάντηση μου περιττεύει.Γελοιοποιήσου μόνος σου,τα σχόλια μου ήταν σαφέστατα για το αν με απογοήτευσαν οι συμπολίτες μου ή όχι και για το ποιοι έχουν πραγματικό λόγο στην αυτοδιοίκηση μιας πόλης.
Αγαπητε DelusionsEnd, το τι λετε οτι πρεσβευετε ειναι ενα πραγμα και ενα αλλο ειναι το τι εκπεμπετε απο τα σχολια σας...Οσον αφορα το μισθο μου, μην ανησυχειτε, οι χρηματοδοτες μου εδω στο Ιρακ ειναι πολλοι γαλαντομοι!
Ο Σακελλαρίδης είναι μόνο 34 ετών. Με πτυχίο, μεταπτυχιακό (και διδακτορικό in progress) πόσα χρόνια δραστηριότητας θα μπορούσε να έχει; Όταν κάποιος είναι νέος, λέμε "τι ξέρει από δουλειά" και "είναι άχρηστος για πολιτικό αξίωμα". Όταν είναι έμπειρος, είναι δεινόσαυρος. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Όσο για την κομματική παντιέρα, αν κάποιος δεν είναι τέρμα κομματόσκυλο, δείχνει απλώς και σαφώς την αφετηρία κάποιου. Με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις τύπου Μπουτάρη οι περισσότεροι "άνεξάρτητοι" έχουν κρυφή στήριξη, κι αυτό είναι χειρότερο γιατί δεν ξέρεις τι ψηφίζεις.Κι ο Μώραλης κι ο Μπέος είναι "του λαού του Πειραιά/Βόλου". Να τους χαιρόμαστε - και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα τους χαρούμε.
Seriously??? 34 ετών είναι δεν είναι 24!! Ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό (22+1) τα τελειώνεις στα 23 σου! Τα υπόλοιπα 11 χρόνια τι έκανε πέρα από το να κουνάει σημαίες; Βέβαια τι να πως την στιγμή που στη χώρα μας ο 35άρης θεωρείται μπέμπης! Όσο για το διδακτορικό in process είναι πολύ της μόδας στους υποψήφιους/βουλευτές των κομμάτων. Δεν είναι μικρός ο αριθμός αυτών που το έκαναν ή κάνουν ταυτόχρονα με την πολιτική τους σταδιοδρομία. Το διδακτορικό καταλαβαίνουμε τι είναι; Καταλαβαίνουμε πως είναι κάτι πως υποτίθεται πως προϋποθέτει πλήρη προσήλωση αλλιώς μιλάμε για κοροϊδία που μόνο σκοπό έχει το ρίξιμο στάχτης στα μάτια του ψηφοφόρου;
"Κι ο Μώραλης κι ο Μπέος είναι "του λαού του Πειραιά/Βόλου". Να τους χαιρόμαστε"Δεν θέλω παιδιά του λαού. Θέλω ανθρώπους που να έχουν κάνει κάτι στη ζωή τους πριν να ασχοληθούν με τα κοινά. Έλεος με τα κομματόσκυλα.
Υποθέτω ότι για το 16% που έφτασε να πάρει η Χ.Α. στον πρώτο γύρο και το 11% που παίρνει στις ευρωεκλογές στον συγκεκριμένο δήμο, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ανάμεσα στις δύο δημοτικές παρατάξεις που τελικά πέρασαν στον δεύτερο γύρο. Όλα καλά, ζήτω και μπράβο τους που είναι τόσο αξιόλογοι και ευγενικοί.Υποθέτω επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία και τα outing κάποιων άλλων υποψηφίων για τα οποίοι οι δύο μονομάχοι έκαναν την πάπια. Μπράβο μας και πάλι που αποδείξαμε πόσο προοδευτικοί είμαστε.
Ναι, ανεξαρτήτως ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, ήταν η καλύτερη δυνατή έκβαση. Και (θέλω να) πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί έτσι ισχυρότερη αντίσταση ενάντια στα κάθε είδους -φοβικά (προσθέστε όποιο α' συνθετικό θέλετε) και βίαια φαινόμενα. Ίσως και να υπάρχει ελπίδα, τελικά.
Και στη Θεσσαλονίκη, η τελευταία εβδομάδα κύλησε με εξαιρετικό ήθος και από τους δυο υποψήφιους δημάρχους.Το debate τους στην τοπική τηλεόραση ήταν υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στον αντίπαλο και από τους δυο.
Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν μερικούς μόνο μήνες μιλάγαμε για το εφιαλτικό σενάριο του Ντέρμπι για την διεκδίκηση της Αθήνας μεταξύ Βορίδη και Κασιδιάρη τότε όντως ο Δευτέρος αυτός Γύρος στην Αθήνα ήταν νίκη της Δημοκρατίας, της λογικής και της αξιοπρέπειας.