Κατά σατανική σύμπτωση

Κατά σατανική σύμπτωση Facebook Twitter
17

 

Νωρίτερα, εδώ στο σάιτ μας, είδα δυο ειδήσεις, την μία κάτω απ' την άλλη που έφτιαχναν μια αφήγηση ταυτόχρονα σουρεαλιστική, και τρομακτική.

Κατά σατανική σύμπτωση Facebook Twitter

Ο Κασιδιάρης προφανώς ανέφερε τον Λεπέν (το κόμμα του οποίου, με αρχηγό την κόρη του σκίζει στη Γαλλία) επειδή θεωρείται πολύ πιο λάιτ πχ. απ' τον Χίτλερ. Τον ανέφερε ως μέινστριμ ακροδεξιό, για να ξετρομάξει τον κόσμο. 

Πόσο ειρωνική σύμπτωση, το ότι τη μέρα που τον ανέφερε ως ήρωά του ο Κασιδιάρης, ο Λεπέν έδειξε για άλλη μια φορά το αποκρουστικό του πρόσωπο. 

Αν ο ιός Εμπολα σκοτώσει εκατομμύρια παιδάκια (και μεγάλους στην Αφρική) λύθηκε το πρόβλημα, υποστήριξε.

«Ο Εμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες» είπε ο Λεπέν, σε αναφορά του για την πληθυσμιακή έκρηξη και την μετανάστευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ακροδεξιός ηγέτης προκαλεί με τις δηλώσεις του. Έχει χαρακτηρίσει ασήμαντη λεπτομέρεια τους θαλάμους αερίων, ενώ για τη ναζιστική κατοχή στη Γαλλία είχε πει ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».

Παρ'όλες αυτές τις δηλώσεις η γαλλική ακροδεξιά φαίνεται στις δημοσκοπήσεις να παίρνει ακόμη και την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές.

 

===

 

 

Απελπισία. Παντού.

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Ακούω και διαβάζω τα τελευταία χρόνια,πως η ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι ψήφος διαμαρτυρίας, ως επί το πλείστον, και πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 10% περίπου Περήφανοι Φασίστες Έλληνες.Επίσης, πολλοί στέκονται στις αιτίες που προκάλεσαν την έξαρση του Φασισμού στην Ελλάδα και καλά κάνουν κατ' εμέ, αλλά...Ψήφος διαμαρτυρίας μπορεί να ήταν την πρώτη φορά που κάποιος ψήφισε ένα έκτρωμα σαν την Χρυσή Αυγή και μπορώ να τον δικαιολογήσω με αρκετά επιχειρήματα.Πλέον όμως ας αποδεχτούμε πως στην Ελλάδα, ένα 10% (λίγο πάνω λίγο κάτω) είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε και ανοίξουμε τα μάτια μας, τόσο πιο εύστοχα θα το αντιμετωπίσουμε.Την εποχή της ευημερίας και των παχιών αγελάδων, υπήρχαν και τότε φασίστες. Δεν υποστήριζαν Χρυσή Αυγή (η πλειοψηφία τους) ούτε άρθρωναν πολιτικό λόγο, καθώς αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να θεωρηθούν γραφικοί! Κρυβόντουσαν όμως, κυρίως, στην μεγάλη αγκαλιά του γαλαζοπράσινου δικομματισμού. Και Φασίστες και Χουντικοί και Βασιλικοί!Και φανερώνονταν κάθε φορά που σου έλεγαν για τους "Άπλυτους Αλβανούς", για τους "Δολοφόνους Βούλγαρους", για αυτούς που οι ίδιοι προσελάμβαναν (με εξευτελιστικά μεροκάματα) στα χωράφια τους ή στα σπίτια τους!Φανερώνονταν κάθε φορά που σου έλεγαν πόσο "μαλάκας" είσαι που δεν πατάς επί πτωμάτων, για να πετύχεις αυτό που θες!Φανερώνονταν κάθε φορά που σου έκλειναν το δρόμο, με το πολυτελείας γερμανικό αυτοκινήτό τους, αγορασμένο από επιδοτήσεις της Ε.Ε., που φυσικά μοιράζονταν απο τις κυβερνήσεις αδιακρίτως, για ψηφοθηρικούς λόγους.Φανερώνονταν, τέλος, κάθε φορά που αισθάνονταν περήφανοι ως Έλληνες και έβγαιναν με σημαιάκια στους δρόμους, χωρίς όχι την Ιστορία της Ελλάδος να έχουν μελετήσει έστω και λίγο, αλλά χωρίς καλά καλά να είναι ικανοί να γράψουν δύο προτάσεις στα νέα ελληνικά και να τις συλλαβίσουν σωστά!Αυτοί οι Περήφανοι, πράσινοι και μπλε Ψηφοφόροι, της ελληνικής Μαγκιάς και του Ωχαδερφισμού (sic έννοια στην αρχή των 00's), είναι οι σημερινοί Χρυσαυγίτες! Όχι όλοι! Μόνο αυτοί που έχουν χάσει τα προνόμιά τους.Ψήφος διαμαρτυρίας, λοιπόν, αλλά διαμαρτυρίας όχι για αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, αλλά για το ότι δεν ζουν πλέον όπως ζούσαν!Ας πάψουμε, λοιπόν, να εθελοτυφλούμε!Από τα τόσο ωραία "υλικά" και τους τόσους όμορφους ανθρώπους που αποτελούν την Ελλάδα,ανάμεσά μας ζουν και Φασίστες! Και όχι λίγοι ποσοτικά.Όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση τόσο πιο εύστοχα θα τους καταπολεμήσουμε. Όχι με εκλογές, ούτε με βία. Θα βρούμε τον τρόπο, όταν το θελήσουμε!
Και μη χειρότερα λεω εγω..Αλλα αν και προσωπικα, θεωρωντας τον εαυτο μου μορφωμενο ανθρωπο,δεν θα ψηφιζα ατομα αναλογων αντιληψεων, μου κανει εντυπωση που το πρωτο πραγμα που σκεφτονται ολοι ειναι οτι "οι ψηφοφοροι τους ειναι φασιστες". Κανεις δεν αναρωτιεται τι μπορει να σημαινει οτι τοσοι ανθρωποι στην Ευρωπη ψηφησαν, και χειροτερα συνεχιζουν να ψηφιζουν ακροδεξια κομματα. Ή τι μπορει να σημαινει αυτο για την καθε κοινωνια ξεχωριστα. Για παραδειγμα, σιγουρα το μεταναστευτικο ειναι προβλημα, και η αδυναμια των κυβερνησεων να το διαχειρηστουν, δινει πατημα σε καθε εναν απο αυτους να διεκδικει ψηφους και δυναμη. Εγω παντως αρνουμαι να πιστεψω οτι το 1/3 της Ευρωπης ειναι κρυφο-ναζιστες, και το εκλαμβανω σαν καποιου ειδους "διαμαρτυρια" για την τρεχουσα κατασταση και για ζητηματα που πλεον εχουν κουρασει.
Τι να πούμε γι αυτούς τούς δύο; Κατ' εμέ,τίποτα.Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τα φασιστοειδή που τούς ψηφίζουν; Διότι,ναι,οι ψηφοφόροι τους είτε το συνηδειτοποιούν είτε όχι έχουν φασιστικές τάσεις.
Η λύση ώστε να μην δουν εξουσία οι ακροδεξιοί τώρα και οι κομμουνιστές στο μέλλον, μέχρι να γίνουν γραφικοί, με δημοκρατικές διαδικασίες σε καμία χώρα της Ευρώπης στον αιώνα τον άπαντα, είναι να καταργηθεί το μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα.
Πρός τι τα "όχι" στο απόλυτα σωστό σχόλιο σου; Α, ναι ανέφερες την λέξη κομμουνισμός, πράγμα αδιανόητο για μερικούς εδω μέσα. Παρότι ο κομμουνισμός έχει ώς βασικό του άξονα τον άνθρωπο, στην πράξη είναι το ίδιο καταπιεστικός και απολυταρχικός με τον φασισμό. Όποιος δεν το βλέπει αυτο είναι απλά τυφλός.
Το ίδιο πιστεύω Smaung. Κι εμένα σμπάρο έχεις δυο τριγώνια. Και κάνεις αντιπροσωπευτικότερη τη δημοκρατία και μηδενίζεις τις πιθανότητες να πάρουν οι ακραίοι την εξουσία στα χέρια τους με δημοκρατικές διαδικασίες. Η σκέψη δεν είναι δικιά μου. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει στη Γαλλία από πέρυσι, πρόπερσι που άρχισε να αναρριχιέται στην πρώτη θέση η Λεπέν.
Γιωργάκη θα σου απαντήσω συνοπτικά γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια:Ξύπνα,ήδη έχεις ακραίους ανθρώπους σε όλα αυτά που ανέφερες.Και πραγματικά πιο επικίνδυνους γιατί είναι και εξειδικευμένοι και πιο πεπειραμένοι σε όλους τους τομείς που αφορούν την "δουλεία" τους.Οι κομμουνιστές από την άλλη που τόσο φοβάσαι όταν ιστορικά στην Ελλάδα πήγαν να πάρουν την εξουσία αντί να ακολουθήσουν την λαϊκή πλειοψηφική βούληση αποφάσισαν να ακολουθήσουν πιο αστικά νόμιμες οδούς και να δώσουν σε όλον τον λαό την ευκαιρεία να μιλήσει...Τα αποτελέσματα γνωστά.Δεν αποτελεί επιχείρημα πλέον ότι οι κομμουνιστές είναι ακραίοι.Έχουν αποδείξει πραγματικά στην Ιστορία τι κάνουν σε κρίσιμες ώρες.
@ΓιωργάκηςΑπλά να σου υπενθυμίσω ότι την απλή αναλογική και την κατάργηση μπόνους εδρών την φωνάζουν οι ΚΚΕδες εδώ και κάτι δεκαετίες,όσο αφορά το μπόνους εδρών ήταν κατά εξ'αρχής όλη η "αριστερά",από τους μετριοπαθείς σοσιαλδημοκράτες της ΔΗΜΑΡ μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Άρα δεν αποτελεί χρόνια ονείρωξη της κάθε μίας "αριστεράς" η εξουσία με μπόνους εδρών...Think again...
DelusionsEnd.Το γνωρίζω, μόνο που όταν γίνονται αξιωματική αντιπολίτευση, κόμμα εξουσίας, αρχίζουν να το κάνουν γαργάρα όλοι. Έχεις ξανακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει τίποτα; Όταν είναι μικρά κόμματα φωνάζουν.Εν πάση περιπτώση, δεν είναι εκεί το θέμα μας τώρα. Αλλά στο πώς θα μηδενίσουμε τις πιθανότητες να πάρουν οι ακραίοι την εξουσία στα χέρια τους... κι αρχίσουν να τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις – στον Άρειο Πάγο, στην Αστυνομία, στα όπλα, στην ΤτΕ κ.λπ.
From Berlin to Athens via omega minor: Αυτό που λές δεν ιχυει γιατι υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών που έχουν ακολουθήσει το σύστημα που λές και έχουν ευημερήσει (δές Σουηδια, Ολανδία, Δανία, Αυστρία κλπ). Απο την άλλη βρές μου μία χώρα που να είχε κομμουνισμό και να ευημέρησαν οι πολίτες της. Καμία. Δεν χρείαζεται να πάς στο άλλο άκρο (Αμερική) για να πείς πως ακολουθείς μια φιλελεύθερη πολιτική. Μπορείς άνετα να ακολουθήσεις το Βορειοευρωπαικό σύστημα που αποδεδειγμένα αποδίδει.
Και όχι μόνο!!! Να μην υποτιμούμε το Karma παιδία!!!Σκέψου Άρη μου αύριο πρωτοσέλιδη είδηση: "Ο πρώην αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν διαγνώστηκε φορέας του ιού Έμπολά!!!"Κόλαση!!!!!! ;)
την πιθανοτητα να φταιμε ολοι για αυτα?το γεγονος οτι απο παιδια εχουμε μαθει να βαζουμε ταμπελες σε ολα και σε ολους μηπως βοηθαει ανθρωπους σαν τον κασιδιαρη και τον λεπεν να βγαζουν τις διαστροφες ελευθερα.ειναι ευθυνη ολων μας η δημιουργια τετοιων ανθρωπων και ιδεων οπως ευθυνη μας ειναι και η καταστροφη τους.