12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα

12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Στρατιώτης που έχει αποκοιμηθεί. Μια φωτογραφία που σύμφωνα με τον Eric Lafforgue ήταν αυτή που μάλλον εξόργισε περισσότερο την Β. Κορέα
24

 

Ο φωτορεπόρτερ Eric Lafforgue έχει επισκεφθεί τη Β. Κορέα έξι φορές. Τελικά του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μιας και επανειλημμένα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς νόμους.

Αυτά που οι αρχές δεν θέλουν ο υπόλοιπος πλανήτης να γνωρίζει, ήταν για τον Lafforgue η μεγαλύτερη φωτογραφική πρόκληση. Κάποιες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και ενόχλησαν την κυβέρνηση. Λίγο μετά του ζητήθηκε να διαγραφούν, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Lafforgue λέει πως απλά θέλει να δείξει μια φυσιολογική πλευρά της ζωής εκεί. Όταν το 2012 εκδιώχθηκε για τελευταία φορά από τη χώρα, κατάφερε να φυγαδεύσει μερικές μικροσκοπικές κάρτες μνήμης.

12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Μια γυναίκα ανάμεσα σε πλήθος στρατιωτών. Ο Eric Lafforgue αναφέρει πως απαγορευόταν αυστηρά να φωτογραφίζεις στρατιώτες χωρίς άδεια.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου δεν επιθυμεί φωτογραφίες που απεικονίζουν τους στρατιώτες να συνδράμουν σε αγροτικές εργασίες.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Το μετρό στην Πιονγκγιάνγκ είναι κατασκευασμένο και εκτείνεται στο μεγαλύτερο βάθος από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Η χρήση του είναι διπλή μιας και είναι σχεδιασμένο ώστε να μετατρέπεται και σε καταφύγιο. Όταν οι φύλακες εντόπισαν τον Eric Lafforgue να τραβάει φωτογραφίες των κοριτσιών, του ζήτησαν να τις διαγράψει μιας και απαγορεύεται η φωτογράφιση των εγκαταστάσεων.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Φωτογραφίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη φτώχειας στη Β.Κορέα και που είναι απαγορευμένες δια ροπάλου.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Παιδιά που εργάζονται σε αγρόκτημα.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Υπαίθριοι πωλητές και μαύρη αγορά. Τέτοιες φωτογραφίες βρίσκονται ψηλά στη μαύρη λίστα Β. Κορέας που επί σειρά ετών είχε λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Η ουρά για την επιβίβαση στα ΜΜΜ
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Θεωρείται προσβολή και απαγορεύεται αυστηρά να φωτογραφίζεις άγαλμα του Κιμ Γιονγκ Ουν από πίσω.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Πολίτες πουι συλλέγουν γκαζόν το οποίο λέγεται πως το τρώνε. Οι φύλακες εμποδίζουν όποιον εντοπίσουν να αποπειράται φωτογράφιση τέτοιων στιγμών.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Μια σκούπα ακουμπισμένη στο άγαλμα του ηγέτη είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να συμβεί και να υπάρχει σε φωτογραφία.
12 απαγορευμένες φωτογραφίες από τη Β. Κορέα Facebook Twitter
Στρατιώτες σε στιγμές χαλάρωσης που όμως απαγορεύεται να φωτογραφηθούν.
Φωτογραφία
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
PhotoΒiennale 2023: 13 επιλογές από τη μεγάλη φωτογραφική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία / 13 εκθέσεις που ξεχωρίζουν στη PhotoΒiennale 2023 της Θεσσαλονίκης

Τα γυμνά του Man Ray, τα αυτοπορτρέτα του Martin Parr, μια μεγάλη κεντρική έκθεση με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» και πλήθος ακόμα ατομικών και ομαδικών φωτογραφικών εκθέσεων περιλαμβάνονται σε μια καλλιτεχνική πρόταση διάρκειας τεσσάρων μηνών που διοργανώνει το MOMus.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Δεν έχω πολλά χρόνια ακόμα»: Η Nan Goldin για την τελευταία, ίσως, αναδρομική της έκθεση

Φωτογραφία / «Δεν έχω πολλά χρόνια ακόμα»: Η Nan Goldin για την τελευταία, ίσως, αναδρομική της έκθεση

Εγκαινιάστηκε στο Άμστερνταμ η μεγάλη αναδρομική έκθεση της σπουδαίας φωτογράφου, εικαστικού και ακτιβίστριας με τον σαρκαστικά μοιρολατρικό τίτλο «This Will Not End Well».
THE LIFO TEAM

σχόλια

11 σχόλια
Τραγική κατάσταση. Μια χώρα μυστήριο που χωρίς δικαιώματα, με πολίτες ρομπότ χωρίς ελεύθερη βούληση. Και όλα αυτά το 2014. Οι φωτογραφίες δεν σοκάρουν για να πούμε την αλήθεια, έχουμε δει σοκαριστικές φωτογραφίες από την Αφρική...αυτές δεν είναι τέτοιου είδους.
στρατιώτες δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζεις πουθενά τυπικά. στρατιώτης σε αγγαρεία? εμεις να δει τι κουβαλούσαμε. εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για κρησφύγετο προφανώς και πρέπει να απαγορεύεται η φωτογράφηση του. Όσο για το '' τρώει γρασίδι'' τι μπορώ να πω.. χόρτα έχει στη σακούλα ο τύπος, χόρτα που μαζεύουμε κ μεις. άκου γρασίδι.
γόυτσου αν και γενικά καταλαβαίνω τι λες, το οτι μας κόψανε το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης δεν χρειαζόταν να το αναφέρεις. δηλαδή τι επίδομα είναι αυτό;;; αν είναι δυνατόν!! αυτε τις υπερβολές κάνανε τόσα χρόνια στην Ελλάδα και να που φτάσαμε.. να μας παίρνουν και απ τα βασικά..
Παιδιά, καλά τα λέμε για τα γύρω γύρω- αλλά όσον αφορά τις φωτογραφίες μήπως πρέπει να αναρώτηθούμε ΜΗΠΩΣ πολλούς από τους φωτογραφιζόμενους τους ΞΕΣΚΙΣΑΝ όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες από τον σύντροφο φωτογράφο-πολίτη του κόσμου? (ελπίζω να μην είναι έτσι, σε κανένα επίπεδο...)
Το γεγονός αγαπητέ ότι δεν συμμερίζομαι μια κλασσική Δυτική άποψη ότι η Βόρεια Κορέα είναι το απόλυτο κακό και σχολιάζω ότι τέτοιες εικόνες αλλά και χειρότερες υφίστανται στον Δυτικό κόσμο, ουσιαστικά αποπρούει την άποψη σου ότι το δεξιός και ανοιχτόμυαλος δεν πάνε μαζί.Σε εκτεταμένη σηζήτηση μαζί μου ενδεχομένως και για άλλα θέματα - posts θα μπορούσες να βγάλεις ανάλογα συμπεράσματα.Η επιλογή μου να αναφέρω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις ήταν ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, να δηλώσω δηλαδή ότι παρότι άτομο εκτός της σφαίρας της λογικής σου, έχω την νοημοσύνη να αξιολογήσω και να κατακρίνω την προπαγάνδα που υφίσταται η Βόρεια Κορέα (και όχι μόνο) και να μην μασάω ότι μου σερβίρουν.Ας σταθείς λοιπόν στο γεγονός ότι κατακρίνω τις εικόνες του φωτογράφου που στην ουσία δείχνουν ένα τίποτα και άσε την πολιτική κόντρα για κάποιο άλλο άρθρο που θα έχει πολιτική θεματολογία.Ευχαριστώ
Η εικόνα τού Κορεάτη που συλλέγει "γκαζόν" μού είναι ιδιαίτερα οικεία. Ζω και εργάζομαι στη *Νότιο* Κορέα και αυτή την εποχή το campus τού πανεπιστημίου πλημμυρίζει από ηλικιωμένες γυναίκες των γύρω περιοχών που μαζεύουν μετα μανίας χόρτα που φυτρώνουν στα παρτέρια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πεινασμένοι, αλλά είναι στη διατροφική παράδοσή τους να μαζεύουν και να τρώνε αυτά τα χόρτα.
Παρότι δεξιός και αντι-κομμουνιστής, δεν βλέπω τραγικά πράγματα στις φωτογραφίες αυτές που κάλλιστα τέτοιες αλλά και χειρότερες, θα μπορούσαν να είχαν τραβηχτεί στην Ελληνική επαρχία, σε ένα γκέτο του Μπρονξ & Αμερικής γενικότερα, ή σε οποιαδήποτε αγροτική περιοχή και μεγαλούπολη σε χώρες όπως Ρωσίας, Βουλγαρίας, πρωήν Σοβ. Δημοκρατιών, Γιουγκοσλαβίας και Τουρκίας και πολλές άλλες.Η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί παράδεισο για να ζεί κάποιος αλλά από την άλλη, δεν θα πρέπει να τρώμε προπαγανδιστικό κουτόχορτο ότι είναι η απόλυτη κόλαση με απώτερο σκοπό να πάμε να βομβαρδίσουμε και αυτούς για να τους... ''απελευθερώσουμε''. Οι ειδήσεις δε με τις φρικιαστικές εκτελέσεις και ιδιοτροπίες του Κίμ έχουν καταντήσει γελοίες και εξαιρετικά δύσκολο να τις λάβει κάποιος σοβαρά ώς αληθινές.Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος παραπάνω μαζεύει χόρτο για να φάει, με σοκάρει περισσότερο όμως στην Ελλάδα του 2014 (και του Ευρώ) να ψάχνουν σε κάδους ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ για να κάνουν το ίδιο.
Με την συνολική ανάγνωση της απάντησης σου επιβεβαιώθηκε η εικασία που έκανα διαβαζοντας τις 3-4 πρώτες λεξεις που έγραψες.. βρίσκεσαι εκτος τόπου κ χρονου. Με το συμπάθιο κιόλας.
Δεν βρίσκομαι καθόλου εκτός τόπου και χρόνου αγαπητέ δεδομένου ότι μελετάω στρατιωτικά και γεωπολιτικά ζητήματα για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν χρειάζονται να αναφερθούν. Η πολιτική μου κατεύθυνση δεν με καθιστά αδαή και μή ανοιχτόμυαλο όπως επίσης δεν είμαι σε θέση να προχωρήσω σε υπεραναλύσεις ή να γράψω σε άλλο επίπεδο όταν μιλάμε για άρθρο σε μια ιστοσελίδα. Μην βιάζεσαι να κρίνεις λοιπόν.
Αγαπητέ/ή little black submarines.. Διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια και με τους περισσότερους σε κάποια σημεία είτε συμφώνησα είτε διαφώνησα.. Εσύ θεωρώ όμως πως είσαι ο μόνος που δεν εξέφρασες κάποια άποψη για το παραπάνω άρθρο..Απλά έκρινες πως κάποιος που στην τελική τεκμηρίωσε την άποψη του βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.. Επειδή τυγχάνει να συμφωνώ ΕΙΔΙΚΑ με την 2η και 3η παράγραφο του Krinidon ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα βρίσκομαι και εγώ εκτός τόπου και χρόνου.. Μήπως λοιπόν μπορείς να μου δώσεις και μένα κάποιες συντεταγμένες να ξέρω τι μου γίνεται?
Το Κράτος στην απόλυτη μορφή του. Αν υπάρχει Κράτος, το ιδανικό του είναι τούτο. Όποιος επιθυμεί Κράτος δυνατό, αυτό θα πρέπει να έχει ως πρότυπο.Εγώ πάλι δε πιστεύω στο Κράτος, το οποίο είναι το πιο μοχθηρό απ' ολα τα τέρατα, σε ξεζουμίζει και σε καταστρέφει. Ούτε στη Δημοκρατία πιστεύω. Γιατί πολύ απλά είναι μια ψευδαίσθηση. Γιατί θα με ρωτήσεις...; Γιατί όπου αρχίζει το Κράτος, εκεί τελειώνει η ελευθερία του ανθρώπου.
Κι όμως κάποιοι δεν την εκτιμούν αν κρίνω απ' τις ψήφους στο σχόλιό σου. Προφανώς θεωρούν πως έχουμε χούντα, αυτό είδος της χούντας που μόνο κάποιοι έλληνες αντιλαμβάνονται...
Ολοι θελουν χουντα χωρις ουσιαστικα να ξερουν τι σημαινει χουντα ετσι απλα γτ ο παπαδοπουλος εφτιαξε δρομους και μας εδωσε ρευμα οταν το βασικοτερο, η ελευθερια, ηταν σε ελλειψη
Α, ρε Νίκη, καλά που είσαι εσύ και κάποιοι άλλοι και φωνάζετε την αλήθεια.... Ακούς εκεί έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα!! Και το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης ποιός το έκοψε; Κανας εξωγήινος; Και το δώρο του Πάσχα; Πως γίνεται να λένε για Δημοκρατία αυτοί που δεν μας δίνουν λεφτά για να φάμε; Ετσι είναι οι Δημοκρατίες; Για πάτε στην Κούβα να δείτε πόσα κουπόνια σίτισης δίνουν ΔΩΡΕΑΝ στους πολίτες οι Δημοκράτες σύντροφοι... Πάτε στη Βενεχουέλα να δείτε οτι ο σύντροφος Μαδούρο έδωσε το δώρο των Χριστουγέννων ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ!! Αει σιχτίρ που μας πρήξατε με τη Βόρεια Κορέα και δεν βλέπετε τι καλά περνάνε στις χώρες με την κοινωνία της αλληλεγγύης! ΝΑΙ ΡΕ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ...