Μελβούρνη: Απαγορεύει το κάπνισμα ακόμα και σε δρόμους και πεζοδρόμια

Μελβούρνη: Απαγορεύει το κάπνισμα ακόμα και σε δρόμους και πεζοδρόμια Facebook Twitter
38

Ο δήμαρχος της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας αποκάλυψε τα σχέδια του για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλη, ακόμα και σε πάρκα, δρόμους και πεζοδρόμια, έως το τέλος του 2016. 

Η Αυστραλία έχει ήδη μια από τις πιο αυστηρές αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ και τους άλλους κλειστούς δημόσιους χώρους και τα τσιγάρα πωλούντα σε ολόιδια πακέτα, όπου αλλάζει μόνο το όνομα της μάρκας και τα οποία φέρουν εμφανέστατα μηνύματα που υπογραμμίζουν τους κινδύνους από το κάπνισμα.

Η Μελβούρνη έχει ήδη απαγορεύσει καθολικά το κάπνισμα σε μια από τις πιο γνωστές της γειτονιές, την Κόζγουεϊ. Σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου το πείραμα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και υπάρχει υποστήριξη για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές.

Αν επιτύχουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής η Μελβούρνη, μια πόλη 4 εκατ. ανθρώπων, θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο τελείως απαλλαγμένη από τον καπνό.

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Διεθνή / «Τα ξερίζωσαν όλα, ακόμη και τα νεοφυτεμένα»: Κραυγές απώλειας από τους ελαιώνες στη Δυτική Όχθη

Για τους Παλαιστίνιους, η ελιά δεν είναι απλώς μια καλλιέργεια, αλλά κληρονομιά και σημείο σύνδεσης με τη γη - Από τους ελαιώνες που έμεναν αμάζευτοι, στις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς-ρεκόρ
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Διεθνή / Πόλη στην Ανατολική Γερμανία απαγορεύει μελλοντικές αναμνηστικές πλάκες για το Ολοκαύτωμα

«Είμαι συγκλονισμένη που ένα δημοκρατικό κόμμα επέλεξε να υποστηρίξει έναν τόσο διαφανή ελιγμό από το εξτρεμιστικό AfD» δήλωσε η Σάρλοτε Κνόμπλοχ, επικεφαλής εβραϊκής περιφερειακής ένωσης στη Βαυαρία
THE LIFO TEAM