Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Τέλος στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων Facebook Twitter
21

Χωρίς την προηγούμενη αναγνώριση του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ θα μπορούν σύντομα να ασκούν το επάγγελμά τους οι απόφοιτοι ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη η αρχή έγινε με τους δικηγόρους, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Βάσει της τροπολογίας αυτής `οι απόφοιτοι των νομικών σχολών θα εγγράφονται πλέον στους δικηγορικούς συλλόγους με τη διαδικασία που ισχύει και για τους πτυχιούχους των ελληνικών πανεπιστημίων, χωρίς να χρειάζεται η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ.

Τώρα σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλα επαγγέλματα και για τον έλεγχο της επάρκειας των πτυχίων την ευθύνη θα έχουν επαγγελματικές ενώσεις όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο ιατρικός σύλλογος και ο δικηγορικός Σύλλογος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΦΝΟ ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΠΤΕΡΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Τι γνωρίζουμε έως τώρα - Τα βήματα μέχρι το τελικό πόρισμα

Από τη συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους ο 55χρονος χειριστής και ένα ζευγάρι Βρετανών νεονύμφων, 31 και 30 ετών, που πήγαιναν στη Σίφνο για τον μήνα του μέλιτος
THE LIFO TEAM
ΔΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Δώρα και επιδόματα σε δημόσιους υπαλλήλους: Γιατί το ΣτΕ είπε «όχι» στην επαναφορά - Το σκεπτικό

Η απόφαση του ΣτΕ μετά από αγωγή δημόσιου υπαλλήλου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητούσε την καταβολή δύο επιπλέον βασικών μισθών για κάθε έτος
THE LIFO TEAM