ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Νίκη της Δεξιάς στην Ευρώπη δείχνει δημοσκόπηση

Νίκη της Δεξιάς στην Ευρώπη δείχνει δημοσκόπηση Facebook Twitter
24

Δημοσκόπηση που έγινε σε 28 χώρες της Ευρώπης δείχνει τους συντηρητικούς να κρατάνε δυνάμεις, τους Σοσιαλιστές να κινούνται πτωτικά και τους ευρωσκεπτικιστές να ανεβαίνουν.

Η έρευνα του think tank PollWatch δείχνει ότι η Δεξιά η οποία εκπροσωπείται από το PPE κερδίζει, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά, 217 έδρες (στις 766 συνολικά), ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα κερδίζει 208 έδρες.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας Doru Frantescu δήλωσε στην HuffingtonPost ότι ο Φρανσουά Ολάντ και το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα φαίνεται να είναι ο κύριος υπεύθυνος της πτώσης των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, χωρίς πάντως να είναι ο μόνος κίνδυνος για τον υποψήφιο Martin Schulz.

Η μόνη χώρα στην οποία διαφαίνεται νίκη της αριστεράς είναι η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο χάρτης δείχνει ποια πολιτική ομάδα θα επικρατήσει σε κάθε χώρα. Με το μπλε είναι οι δεξιοί, με το κόκκινο οι σοσιαλιστές, με το βαθύ κόκκινο οι αριστεροί, με το πράσινο οι οικολόγοι, με το κίτρινο οι κεντρώοι και με το γκρι οι ακροδεξιοί.

Νίκη της Δεξιάς στην Ευρώπη δείχνει δημοσκόπηση Facebook Twitter
24

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Σαμαράς έβγαλε τρομερή χολή, η οποία θα κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην κυβέρνηση και το ενδεχόμενο σχηματισμού από τον ίδιο ενός νέου κόμματος
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ

Πολιτική / Η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: «Εφικτή η αυτοδυναμία» - Τα βασικά μηνύματα για εκλογές, οικονομία, αντιπολίτευση

Με τη συνέντευξη ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
THE LIFO TEAM