Για τον υποτιθέμενο χτεσινό θάνατο του σπουδαίου λογοτέχνη Νίκου Καββαδία

Facebook Twitter
13

Το ενημερωτικό σάιτ NewsBomb στεναχωρήθηκε πάαααρα πολύ με τον χτεσινό θάνατο του Νίκου Καββαδία. 

Μεγάλη απώλεια για την τέχνη τον θεώρησε αυτόν τον θάνατο.

Το ίδιο και αρκετοί αναγνώστες του. 

Μέχρι που κάποιος που γνώριζε στ' αλήθεια ποιος είναι τελικά ο εικονιζόμενος Νίκος Καββαδίας αποφάσισε να επέμβει. 

 

 

Η ηχηρή απώλεια για την πεζογραφία (;) ήταν τόσο ηχηρή που έκανε 37 χρόνια να φτάσει στα αυτιά του εν λόγω σάιτ...

 ----------

+ η εξήγηση:

Η αλήθεια είναι ότι "έφυγε" την Παρασκευή ο Νίκος Α. Καββαδίας,
αλλά ο πεζογράφος, κι όχι βέβαια ο γνωστός ποιητής... Οπότε το Newsbomb
σωστά είχε την είδηση, αλλά όχι τη φωτογραφία...

Όπως βέβαια συνεχίζουν να έχουν την ίδια (copy-paste) λάθος φωτογραφία
στην είδηση: το inews, το yahoo.gr, το Olympia

....και αρκετοί άλλοι!

(θενκς λεωνίδα!)

Όμως απ' όλο αυτό το Twilight Zone έγινε και κάτι καλό. Οι γκάφες των "ενημερωτικών" σάιτ δίνουν ευκαιρίες για να θυμηθούμε καλή τέχνη.

Και αυτό έκανα. Στις σχετικές δημοσιεύσεις μπορείτε να δείτε κείμενα διαμάντια και βίντεο σπάνια και υλικό συναρπαστικό για τον Καββαδία.

Η προκλητική, μακάβρια ασχετοσύνη του ίντερνετ μερικές φορές μετασχηματίζεται σε όμορφο δώρο. 

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mικροπράγματα / Ο Νίκος Καββαδιας διαβάζει το Ποίημα του ¨Γυναικα"

Ξαφνικά, ένα βράδυ, εμφανίστηκε αυτό το ποίημα στη σελίδα της λάιφο στο facebook. Συχνά όλοι μας βάζουμε εκεί ωραία βίντεο που δεν σχετίζονται με την ύλη του σάιτ. Αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ, τραγούδια, σκηνές από ταινίες. Δεν ξέρω ποιος έβαλε το παρακάτω ποίημα (ο Στάθης; ο Πάνος;) όμως συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό του:
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Genika to elliniko internet einai gia klwtsies. Miden diastaurwsi opoiasdipote pliroforias, petane ws eidisi opoiadipote fimi anevazei kapoios sto twitter, kai ta arthra sunithws moiazoun les kai ta exei grapsei paidi 5is dimotikou. Yparxei mia megali suzitisi gia to pws filtrarontai i fimwnontai fwnes sto internet, alla kai auto to panigiraki tou kathe blogger i argosxolou pou autoanakurissetai dimosiografos en mia nykti kai diamorfwnei apopseis kai suneidiseis, prepei kapou na stamatisei
Άκουσα πως ο Kurt Cobain χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, ΔΙΑΔΩΣΤΕ!Τουλάχιστον "επανα-πεθαίνουν" τους ήδη νεκρούς. Το χειρότερο είναι όταν γίνεται το ανάποδο και διαδίδουν ψευδούς θανάτους..
Ο Καββαδίας (ο ποιητής) αμέλησε να κατοχυρώσει το ονομά του πριν πεθάνει.Αλλά και πάλι ντροπή στον Καββαδία (τον πεζογράφο) που τόλμησε να έχει το ίδιο όνομα και άκουσον άκουσον να γίνει λογοτέχνης.Θα μπορούσε τουλάχιστον να πεθάνει και αυτός το 1975 για να αποφύγουμε την σύγχυση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόκειται για τον πεζογράφο Νίκο Α. Καββαδία, συνώνυμο του μεγάλου ποιητή των θαλασσών Νίκου Χ. Καββαδία ("Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ"), που πέθανε το 1975.Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/249563/efyge-o-nikos-kavvadias#ixzz2BMZoavLNH gkafa tis gkafas , o dimosiografiki gkafa
Όλος αυτός ο συρφετός των "ειδησεογραφικών" site/blogs είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει το ελληνικό ίντερνετ και αυτό λέει πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι το ελληνικό ίντερνετ έχει βγάλει και τον Παντελή Παντελίδη. Λαϊκισμός, μηδενική δημοσιογραφική (ή οποιουδήποτε άλλου είδους) δεοντολογία, κανένας έλεγχος του τι (ανα)δημοσιεύουν και κακές μεταφράσεις ξένων άρθρων ξανά και ξανά.