ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένταση και χημικά στην Ερμού

Ένταση και χημικά στην Ερμού Facebook Twitter
53

Ένταση επικράτησε στην Ερμού σήμερα το πρωί, όταν ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν φραστικά σε ανθρώπους που ψώνιζαν. Το Έθνος γράφει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες που κοιτούσαν τις βιτρίνες των ανοιχτών καταστημάτων σπρώχθηκαν ώστε να απομακρυνθούν από αυτά. 

Η αστυνομία αναφέρει πως προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσει αυτές τις ομάδες. Το αποτέλεσμα από ήταν να κλείσουν αρκετά από τα μαγαζιά, κυρίως το κάτω μέρος της Ερμού, που επωφελήθηκαν του εορταστικού ωραρίου και άνοιξαν σήμερα, Κυριακή.

Λίγα μέτρα πιο πάνω στην Ερμού, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ήρθαν αργότερα αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ  που προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν σήμερα εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι, ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

53

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ