Γιατί πρέπει να στηρίξουμε τον Λαζόπουλο ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί πρέπει να στηρίξουμε τον Λαζόπουλο ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
74

Ανακοινώθηκε μεγάλο μέρος του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ενδιαφέρουσες επιλογές (με καλύτερη, κατά τη γνώμη μου αυτήν της Κωνσταντίνας Κούνεβα).

Σήμερα περιμένουν την απάντηση Λαζόπουλου για το αν αποδέχεται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις τηλεοπτικές εκπομπές/διαφημίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κατέβει επιτέλους υποψήφιος με το κόμμα. 

Πολλοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στα social media έχουν φρίξει με το ενδεχόμενο, εγώ πάντως πιστεύω (και ενσωματώνω εδώ παλιότερη άποψή μου) ότι, ναι, πρέπει να κατέβει στην πολιτική ο Λαζόπουλος, εδώ και τώρα.

Και μάλιστα όχι ως απλός ευρωβουλευτής. 

Είδα πρόσφατα για πέντε λεπτά το Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι. Ήταν ημέρα απεργίας αλλά μόνο σε αυτόν επέτρεψαν οι απεργοί να κάνει εκπομπή, για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με τη γνωστή αντικειμενικότητά του. Είχε ένα μικρόφωνο σε σταντ μπροστά του και αγόρευε, σαν καθοδηγητής. Τα γνωστά. Αυτά που έλεγε, αν τα διάβαζες στο χαρτί μπορεί να ήταν σωστά. Άλλωστε ποιος δε θέλει να βγάζει περισσότερα χρήματα, ποιος δε θέλει μια καλύτερη ζωή, ποιος συμπαθεί το μνημόνιο;


Οι Αγανακτισμένοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, όλος ο κόσμος (ελπίζοντας φυσικά για τα καλύτερα) λέει να βγούμε απ' το Μνημόνιο κι ας καούμε στη χειρότερη. Κατανοητό, και ίσως σωστό.

Αν καούμε (ακόμα πιο πολύ απ' ό,τι τώρα) όμως; Αν κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πληρωθεί; Αν γυρίσουμε στη δραχμή χρεοκοπώντας; Σ' αυτήν τη δυσοίωνη περίπτωση πού ακριβώς θα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος; Πόσο θα τον πλήξει μια ενδεχόμενη καταστροφή;


[Ακόμα θυμάμαι τον Ψινάκη να λέει: "Βλέπω το Λάκη στην εκπομπή του να λέει κάτι παπαριές για τα προβλήματα των φτωχών. Όταν είμαστε όμως μαζί στις παρέες των πλουσίων δεν τον έχω ακούσει ούτε μια φορά να τους ενοχλεί γι' αυτά τα πράγματα."]

Δεν είναι κακό να είσαι πλούσιος. Ο Λαζόπουλος έχει χρυσά συμβόλαια με τον Άλφα, με εταιρίες που διαφημίζει, έχει σπίτια, πάει διακοπές στη Νέα Υόρκη, κάνει παρέα και με την ελίτ. Και πολύ καλά κάνει.

Μιλάει όμως εκ του ασφαλούς. Αυτός δεν θα πάθει τίποτα αν ο δρόμος τον οποίο μας δείχνει από τηλεοράσεως αποδεχτεί γεμάτος αγκάθια. Δεν θα πάθει κάτι αν τα πράγματα πάνε στραβά. Και κυρίως δεν προτείνει κάτι το οποίο θα δεχόταν να πραγματοποιήσει ο ίδιος, δεν δίνει κάποια λύση.

Θα ήθελε όμως παρακαλώ να αναλάβει αυτός τη διακυβέρνηση της χώρας; Μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και να χειριστεί την όποια κατάσταση δημιουργηθεί μετά, ή λέει απλώς ωραία λόγια καφενείου που χαϊδεύουν ηδονικά τα αυτιά μας (και την τσέπη του);

Κάποιος, νομίζω ο Μίμης Ανδρουλάκης, είχε πει για το ΚΚΕ ότι προτείνει βασικούς μισθούς 1400 ευρώ και άλλα ανεδαφικά επειδή είναι έξω απ' το χορό και ξέρει πως δεν θα χρειαστεί να τα υλοποιήσει ποτέ.

"Αν γινόταν αύριο εκλογές", είχε πει πειραχτικά, "και το ΚΚΕ ως εκ θαύματος έπαιρνε 45% και αναγκαζόταν να κυβερνήσει, τότε θα έβγαινε η Παπαρήγα και θα κατήγγειλε το αποτέλεσμα ως απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική προβοκάτσια!"

Κάποτε όμως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σ' όλους αυτούς που λένε μεγάλα λόγια ή να δουλέψουν ή να σιωπήσουν. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν κι αυτόν τον κύριο που τα ξέρει όλα κι έχει τη λύση για όλα, αλλά προτιμά να τη λέει απ' την τηλεόραση, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να την εφαρμόσει ποτέ στην πραγματική ζωή. Μπορεί να τα καταφέρει και να μας σώσει. Κι αν δεν τα καταφέρει θα λουστεί όλα αυτά που λέει και κάνει τώρα - κάτι θα είναι κι αυτό.

Αυτός ΔΕΝ θέλει να γίνει πρωθυπουργός, το ξέρω. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να είσαι καθοδηγητής στα λόγια (και στη φαντασία) παρά κυβερνήτης στην πράξη. Δεν θέλει να κυβερνήσει - αλλά με την λαϊκίστικη, πολιτική δημαγωγική εκπομπή του σχεδόν το κάνει. Ανεπισήμως.

Λένε κάποιοι: "Μα δεν είναι δουλειά του Λαζόπουλου να βρει λύσεις, γι' αυτό πληρώνουμε τους πολιτικούς! Δεν είναι δουλειά του να κάνει όλα αυτά που υποστηρίζει."

Ας γίνει δουλειά του! Ας ξεκινήσει ως ευρωβουλευτής λοιπόν. (Όχι όμως απλώς κράχτης, που θα μαζέψει τις ψήφους για το ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα παραιτηθεί απ' την Ευρωβουλή!)

Όποιος είναι τόσο απόλυτα σίγουρος πως κατέχει την ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια και ΟΛΕΣ τις λύσεις (και δεν έχω δει πιο απόλυτο ομιλητή απ' τον Λαζόπουλο) ας κοπιάσει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

74

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
η πρόταση έγινε με την προϋπόθεση να παρίσταται των συνεδριάσεων ως χήρα Μήτση ή ξαδερφος Τζιμ ή Μισέλ και ούτω καθ εξής. να ανέβουν και τα νούμερα στο κανάλι της ευρωβουλής, μόνο ο Farage δεν φτάνει
Προσυπογράφω το κείμενο σας κύριε Δημοκίδη, που εκτος από τον κύριο Λάκη, θα μπορούσε να έχει αποδέκτη και οποιονδήποτε άλλον έξαλλο σωτήρα που εκμεταλλεύεται και πλουτίζει από την ελπίδα του κόσμου.Σε μια πρόταση του ο Ψινάκης, ο οποίος είναι αυτος που είναι χωρίς να υποκριθεί ποτε το "παιδί του Λαού" τα έχει πει όλα για τύπους σαν το Λαζόπουλο, αλλα ο κόσμος φαίνεται, είναι δύσκολο να αντισταθεί στο χάιδεμα των αυτιών και στον λαϊκισμού.Σε αυτή την τραγική περίοδο που ζούμε, το δίκαιο θα ήταν να μείνουν άνεργοι μόνο οι καιροσκόποι,οι έμποροι της ελπίδας και οι υποκριτές.
Το θέμα με τον Λαζόπουλου και όλους τους ανθρώπους αυτού του χώρου είναι ότι έχουν σίγουρα την υποστήριξη του κόσμου, αλλά οι 9 στους 10 δεν είναι διόλου ικανοί σε ότι αφορά την ουσία: άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καίρια προβλήματα.
Και αν αυτοί που πιστεύοντας ότι είναι ικανοί, πολιτεύονται, και μετά απλά αποδεικνύονται λιγότερο ικανοί, ή τα προβλήματα τους ξεπρνάνε, ή τέλος πάντων συνηδειτοποιούν ότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, τί νόημα έχει να απιατούμε να είναι ικανοί αυτοί αφού πολιτεύτηκαν, ενόσω εμείς, που δεν πολιτευτήκαμε και δεν θα πολιτευτούμε μάλλον, μπορεί και να είμαστε ικανοί μπορεί και όχι;
"Εφόσον κάποιος από μόνος του σε καλεί να τον διαλέξεις θα πρέπει να έχεις απαιτήσεις για τις ικανότητές του."Το να τον διαλέξω, δεν είναι από μόνο του ρίσκο για το οποίο έχω αναλάβει πλήρως την ευθύνη; Άρα δεν τον έχω εξουσιοδοτήσει μέχρι και να με πουλήσει;Άρα, γιατί να ψηφίσω κάποιον με αυτούς τους όρους; Γιατί να μην ασκήσω εγώ πολιτική για εμένα;
Περιμενα εδω και καιρο να εξαργυρωσει την ολη λαικιστικη του πορεια με μια θεση στην (Ευρω?)Βουλη. Και πολυ αργησε ο κυριος Αλ Τσαντιρι να μπει στο Τσαντιρι.
καλά που κατάλαβες ότι θα σας πάρουν χαμπάρι. Όσο για το λιντσάρισμα, άστο , είναι μέθοδος των δικών σας παιδιών αυτή (Κοτζαμάνης, Καλαμπόκας κλπ) . Εκεί άντε καμιά ντομάτα σάπια να σου ρίξουν. Δοκίμασέ το πάντως, και δε θα χάσεις.
@ Kostakis K.Όποιος δεν υποκλίνεται στο μεγαλείο του Λαζόπουλου είναι εξ ορισμού θαυμαστής - ή μη και συνεργάτης - του δεξιού παρακράτους, ροπαλοφόρων και μαχαιροβγαλτών.Το εύρος και η δημοκρατικότητα της αντίληψής σας θα με εντυπωσίαζε εάν δεν ήταν δυστυχώς τόσο σύνηθες φαινόμενο σε άτομα που προτιμούν την επίκληση στο γοερό συναίσθημα παρά στη λογική και στα επιχειρήματα.
@g0g0landΑν και δε μ'αρέσει να απαντάω σε όσους γράφουν με τη λογική"να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε"...-Κι άλλοι ταΐζουν χωρίς όχι απλώς να το διατυμπανίσουν, αλλά χωρίς να το μάθει κανείς και σίγουρα όχι εσύ-Και μάλιστα από το υστέρημά τους, και όχι απ'το αστείρευτο περίσσευμά τους
Με εντυπωσιαζει η αντικειμενικοτητα σας, κε Περα βρεχει! Ακομη δεν το ειδαμε το βγαλαμε και πολυ ισχυρο το ψηφοδελτιο του Συριζα?Ολα τα κομματα εχουν τους καραγκιοζηδες τους (ορα Λαζοπουλος) και τους σοβαρους τους. Τωρα, ειναι προσωπικη αποψη του καθενος κατα ποσον ειναι σοβαροι και, κυριως, ακομματιστοι (οπως προεβληθει) τυποι σαν τους κους Κατρουγκαλο και Κουλογλου αλλα αυτο εμπιπτει στη σφαιρα των προσωπικων εκτιμησεων του καθενος. Ομολογω, παντως, οτι τουλαχιστον ο Μουλοπουλος δεν θα ειναι υποψηφιος με το Συριζα, ειναι κι αυτο μια ανακουφιση.Απο εκει και περα, ο καρδιοχειρουργος κος Στεφαναδης, η ιστορικος κα Τομαη, η εκ των ικανοτερων και διεθνως αναγνωρισμενων ευρωβουλευτων κα Κρατσα η ο κος Ξαρχακος (ενδεικτικα σας αναφερω 4 υποψηφιους της ΝΔ), δε νομιζω οτι εμπιπτουν στην κατηγορια των καραγκιοζηδων (χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν και τετοιοι). Μονο φανατισμο και στενομυαλια προδιδουν τετοιου ειδουσ τσουβαλιαστικα σχολια.Κατα τα αλλα, κομματα σαν τη Δραση δεν αποφασιαν αρχηγικα αλλα ουτε και η Ελια (ποιος ειναι ο αρχηγος εκει να αποφασισει?). Ακομη και οι Ανελ ειχαν καλπες (τωρα, αλλο πραγμα το τι εβγαλαν αυτες, ειχε και κληρωση η ιστορια). Το δε μισος για το Ποταμι? Απυθμενο, και ενδεικτικο Συριζαικης νοοτροπιας (ξερετε πολυ καλα απο που χανετε ψηφους...).Παρολα αυτα, λιγη ψυχραιμια στο υφος και τις εκφρασεις σας δε θα εβλαπτε.
gOgOland μάλλον έχεις μαύρα μεσάνυχτα! Δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Υπάρχουν ηλικιωμένοι που με την πενιχρή τους σύνταξη παλεύουν να τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι, προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και όταν έρθει η ώρα, με τα ψιλά που θα τους μείνουν θα αγοράσουν ένα πακέτο μακαρόνια, ένα γάλα και θα το προσφέρουν σε οργανισμούς, σε κοινωνικά παντοπωλεία, ή στον ακόμα φτωχότερο γείτονα! Και αυτό ήταν ένα μόνο παράδειγμα! Ο κόσμος πονάει και βοηθάει αυτούς που πονάνε περισσότερο! Τώρα πια το βλέπω πιο πολύ από ποτέ! Ξέρεις κάτι, Αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν 5 ευρώ το μήνα, το δίμηνο, όποτε ευκαιρήσουν τέλος πάντων, είναι πιο σπουδαίοι από έναν πάμπλουτο δημαγωγό που δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το τεράστιο εισόδημά του, το οποίο το βγάζει και αβίαστα, χωρίς καν να ιδρώσει!
Πέρα βρέχει για πόσες φορές ακόμα κάθε φορά που θα σχολιάζω κάτι για συριζαίους θα πετάγεσαι και θα μου λες κάτι του στυλ "μα και οι Γερμανοί έβαλαν τους Εβραίους στους φούρνους". Νισάφι πια! Αν δεν πρόσεξες ο τίτλος αναφέρεται στον εθνικό μας λαϊκιστή και όχι στη Σπυράκη. Ξεκολλάτε τα μυαλά σας με τους οπαδισμούς και τα κόμματα το φελέκι μου! Δεν παίζουμε Ολυμπιακός Παναθηναϊκός (εγώ τουλάχιστον ΟΧΙ)
@περα βρεχειτο οτι ολο αυτο το τσιρκο που αναφερεις απο πανω εχει περασει τοσα μετρα, εχει απολυσει τοσο κοσμο, εχει κοψει τοσους μισθους και συνταξεις, κυβερνα εν μεσω νεοναζισμου και εγκληματικοτητας (πχ Ξηρος) και παρολα αυτα αντεχει ακομα και ειναι και πρωτο στις δημοσκοπησεις μαλλον πρεπει να σε προβληματισει για το επιιπεδο των εναλλακτικων επιλογων ψηφου. https://twitter.com/btb42/status/455875801331023872
Είπα στην αρχή να μην ασχοληθώ καθόλου με κάποιον που είναι γνωστό πως είναι ανόητος. Ευτυχώς είμαι ένας ανώνυμος "Αταξινόμητος" και δεν έχω να κερδίσω κάτι με αυτό που θα γράψω. Όταν λοιπόν στην δική μου οικογένεια (μονογονεϊκή μάλιστα με λιγοστό εισόδημα) τη δεκαετία του 90 τα ΣΚ καλούσαμε τα παιδάκια του πρώτου κύματος των μεταναστών της Βαλκανικής να μοιραστούμε μαζί το φαγητό που είχαμε στο Κυριακάτικο μας τραπέζι εσύ φαντάζομαι πως κολλούσες αφίσες για την ΚΝΕ. Αυτό λοιπόν και συγγνώμη που έθιξα το κόμμα σου και τον εθνικό σου τον γελωτοποιό!
Με ποιους συνεργατες του να μιλησουμε, κε guguland? Μηπως με αυτους που απελυσε οταν τολμησαν να συμμετασχουν στην απεργια των δημοσιογραφων η με αυτους την εποχη που εγλυφε Λαλιωτη και Γιωργακη Παπανδρεου? Καντε λιγο κρατει οταν μιλατε για ...αριστερη συνεπεια του κου Λαζοπουλου!
Και τι περιμένετε ότι αυτοί που ξεκαρδίζονται και χειροκροτούν ενθουσιασμένοι κάθε, μα κάθε ατάκα που θα πει ο Λαζόπουλος, θα καταλάβουν τι λέει το κείμενο του Δημοκίδη;
Ακριβώς αυτό που ήθελα να πω! Αν και είμαι άνθρωπος που γελάει πάρα πολύ εύκολα, δεν έχω γελάσει ποτέ με τις κρυάδες του που παινεύεται ότι τις έχει γράψει και μόνος του! Και χουχουχου να γελάνε από κάτω σαν ζόμπι μηχανικά! Και να γυαλίζουν τα μάτια του με τέτοιο τρόπο δείχνοντάς σου ξεκάθαρα ότι γουστάρει πολύ που τους έχει αποχαυνώσει!
@g0g0land1. Ο Λαζόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο και από τους διασημότερους τηλεοπτικούς περφόρμερ της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουν προβληθεί άπειρες εκπομπές του, έχει γυρίσει σίριαλ, έχει ανεβάσει παραστάσεις. Και σχεδόν πάντα στο επίκεντρο των σχολίων του είναι οι πολιτικές του θέσεις (και μερικά δυστυχή εγχώρια σχλοκούδουνα). Αρκεί οοοολο του το βιογραφικό για να σχηματισουμε μια άποψη γι'αυτόν και την αξία των θέσεών του; ΟΧΙ. Κατά τον κ. g0g0land, θα έπρεπε να έχουμε πάρει συνέντευξη από 2-3 συνεργάτες του, γιατί όχι μερικούς γείτονές του, τον λογιστή του (να ξέρουμε που στέλνει ένα ένατα αυρώ του), τη μαμά του ίσως; Μόνον τότε, έχοντας πλήρη γνώση και της παραμικρής πτυχής του χαρακτήρα του, θα έχουμε δικαίωμα να διακινδυνεύσουμε μια γνώμη για το άτομό του.2. Για εμένα και ευάριθμους ακόμη αναγνώστες, κ. g0g0land γνωρίζει μόνο το κεφάλαιώδες τμήμα της ζωής μας που συνίσταται στο ότι "κατηγορούμε τον Λαζόπουλο για ιδεολογική ασυνέπεια". Έχοντας τόσο πλήρεις γνώσεις για το ποιόν μας, κατέληξε στο επιστημονικά εμπεριστατωμένο συμπέρασμα "είμαι σίγουρος ότι κανείς σας δεν έχει αγοράσει ποτέ έστω ένα καρβέλι ψωμί να το δώσει σε κάποιον που πεινάει, [...] μαντέψτε ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι υποκριτές".Δεν έχω παρά αν υποκλιθώ στην ανωτερότητα της ερευνητικής μεθόδου του κ. g0g0land και να αποχωρήσω κατησχυμένη...
φίλε g0g0land: Εκτός από τον Λα-Ζο, αρκετό κόσμο ζει η εκκλησία και διάφοροι άλλοι ζάμπλουτοι (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κ.α.). Μήπως να περάσουν και αυτοί στο απυρόβλητο;φίλε Πέρα βρέχει:Εξήγησε μου κάτι γιατί δεν κατάλαβα. Το νόημα των εκλογών είναι να ψηφίσουμε τον καλύτερο ή τον λιγότερο χειρότερο; Διότι εσύ μας λες γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουμε Ν.Δ. αλλά όχι γιατί θα έπρεπε ενδεχομένως να ψηφίσουμε Σύριζα. Πρόσεξε την διαφορά.