''Έξω από την ψυχολογία του όχλου, οι αστυνομικοί βγάζουν τον αληθινό τους εαυτό''

Facebook Twitter
20
Ένα σχόλιο-κείμενο που ήρθε στο LIFO.gr.
Το έγραψε αναγνώστρια με το ψευδώνυμο "Mία Τυχαία"
 

Ξημερώματα 11ης Οκτωβρίου στο ΑΤΤΙΚΟ νεκροτομείο (μην πηγαίνετε ασθενείς εκεί, οι γιατροί δεν τιμούν ούτε τα πτυχία τους, ούτε τα παντελόνια τους).


Εγώ συνόδευα τη μάνα μου. Παραδίπλα μας, στον διάδρομο της παθολογικής όπου μας έριξαν από τα επείγοντα, ήρθε ένα κορίτσι σε άθλια κατάσταση (τοξικομανής από τον δρόμο) που συνόδευε ένα αγόρι (μάλλον ο αδελφός της) σε αθλιότερη κατάσταση (επίσης τοξικομανής από τον δρόμο). Η αγωνία της ήταν συγκινητική και η αγάπη της φαινόταν σε κάθε έκφραση του διαλυμένου κορμιού της. Παραδίπλα στον διάδρομο, κάθονταν 2 αστυνομικοί που συνόδευαν νοσηλευόμενο κρατούμενο. Οι διαθέσιμες πολυθρόνες ήταν 2, στον διάδρομο. Οι άνθρωποι εργάζονταν και όπως ήταν λογικό, κάθονταν στις μοναδικές πολυθρόνες. Έτσι τους βρήκαμε.

Η νύχτα προβλεπόταν αβάσταχτη για τις συνοδούς. Η κοπέλα, στεκόταν στο ένα της πόδι, στο προσκέφαλο του αδελφού της (το άλλο ήταν παραμορφωμένο). Εγώ, δίπλα στη μάνα μου. Κάποια στιγμή, ακούμπησα στο πάτωμα να κλείσω τα μάτια μου. Ο ένας αστυνομικός κουβάλησε την πολυθρόνα του ως το κορίτσι και την χτύπησε συμπονετικά στην πλάτη. Ο άλλος αστυνομικός κουβάλησε την πολυθρόνα του και μου την παραχώρησε. Έβγαλαν τη βάρδιά τους όρθιοι.


Έπαθα πλάκα. Με τον τρόπο που κοιτούσε ο αστυνομικός την τοξικομανή. Ή καλύτερα, εκείνο το αγόρι, εκείνο το κορίτσι. Σκέφτηκα, πως αν την είχε δει, στην Ομόνοια, ίσως την αντιμετώπιζε σαν μια στατιστική, από κεκτημένη ταχύτητα. Ίσως την κοιτούσε αλλιώς, ειρωνικά, με περιφρόνηση. Έχω μαθητές από την επαρχία (τα καλύτερα παιδιά) που στράφηκαν στην αστυνομία από ανέχεια και ανασφάλεια. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι οι αφορισμοί είναι χαζό τσουβάλιασμα.

Έξω από την ψυχολογία του όχλου, οι μονάδες βγάζουν τον αληθινό τους εαυτό. Πάντα είμαι στο Σύνταγμα. Από μικρό παιδί. Ποτέ δεν φώναξα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».Ανέκαθεν διαφωνούσα με αυτό το σύνθημα. Έχω δει όμως ''κουκουλοφόρους'' να δίνουν τα χέρια με τους αστυνομικούς στα στενά. Με έχουν δηλητηριάσει στα καλά καθούμενα, δίχως να υπάρχει λόγος, έχω κινδυνέψει σοβαρά.

Στα παιδαγωγικά, έχουμε μια αρχή: μη δηλώνεις το κακό και άσχημο, να τονίζεις το θετικό και επιθυμητό. Στην Ισπανία μάλλον το έπιασαν. οι διαμαρτυρόμενοι δεν φώναζαν «μπάτσοι γουρούνια». Τους καλούσαν: «οι αστυνομικοί να'ναι δίπλα μας».


Η μάνα μου ξεψύχησε στο φορείο, σε κείνον το διάδρομο. Δουλεύω από τα 22 μου, τους τα 'χω όλα πληρωμένα και δεν αξιώθηκα να της βρω ένα κρεβάτι. Της μάνας μου.

20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Καλο το κειμενακι με αρκετη επικληση στο συναισθημα ενεκα νεκροτομειου κλπ αλλα μπαζει. Για την αληθεια μπαζει απο αντιθετες πλευρες. Η πρωτη ειναι οτι οπως δεν μου αρκει οτι επειδη καποιοι μπατσοι δερνουν και προκαλουν σημαινει οτι ενα σωμα ειναι σκαρτο δε μπορω να δεχθω οτι μια καλη πραξη 2 ατομων εχει κανενα απολυτως αντικτυπο σαν στατιστικο δειγμα. Καπου ομως της ξεφεθγει και το εξης: "Έχω μαθητές από την επαρχία (τα καλύτερα παιδιά) που στράφηκαν στην αστυνομία από ανέχεια και ανασφάλεια." Στραφηκαν (;) Δηλαδη η αστυνομια ειναι κατι σαν τα ναρκωτικα που αμα πεσεις μεσα παει καηκες;
Καταρχάς δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου και ούτε έχω κανένα δικαίωμα να βάλω τον οποιοδήποτε στην θέση του. Αυτός ο ρόλος τουλάχιστον σε εμένα δεν αρμόζει.Κατά δεύτερον ζητώ συγνώμη αν θεωρήσατε ότι σας αποκάλεσα ρατσίστρια ή ακροδεξιά. Ούτε ταμπέλες θα έβαζα ποτέ. Ναι μεν απο τις πράξεις μας κρινόμαστε αλλά απο μια πράξη δεν χαρακτηριζόμαστε.Είπα ότι η απάντηση σας ήταν γεμάτη οργή και μένος και αντιστοίχου περιεχομένου έχω διαβάσει σε άλλους ιστότοπους αλλά όχι εδώ.Ούτε το ιντιμίντια με ενοχλεί ούτε άλλοι χώροι που εκφράζονται ακρότητες. Πάντα έβρισκα ενδιαφέρον να παρακουλουθώ συζητήσεις ανθρώπων , έστω και αν δεν συμφωνώ 100% μαζί τους. Ομολογώ ότι στο ιντιμίντια πέρα απο αρκετούς θαμώνες οι οποίοι έχουν ισοπεδώσει τα πάντα υπάρχουν και οι άλλοι με πολύ καλή επιχειρηματολογία και ιδέες που μόνο καλό κάνει η ανάγνωση τους.Όσον αφορά τις επιστροφές χαρακτηρισμών δεν εστάλησαν ποτέ οπότε.....Στην ουσία του θέματος και διαψεύστε με αν κάνω λάθος η αρχική απάντηση σας δεν ήταν κριτική επί του άρθρου αλλά μια αντανακλαστική αντίδραση ενός ανθρώπου που καλώς ή κακώς (δεν θα το κρίνω εγώ αυτό) βρίσκει τον θεσμό της αστυνομίας απωθητικό έτσι και αλλιώς και δεν τρέφει μια μεγάλη αντιπάθεια στους Ανθρώπους Εργαζομένους σε αυτή για τους δικούς σας πάντα λόγους. Με λίγα λόγια αν το άρθρο αναφερόταν σε παράπτωμα αστυνομικού θα το καταλάβαινα τον τρόπο που απαντήσατε αλλά μιλάει για μια καλή ενέργεια που έκανε άσχετα αν συμφωνώ ότι όφειλε έστω και σε ηθικό επίπεδο να την κάνει.
τυφλή οργή;;;;ε όχι και τυφλή οργή.οργή ναι αλλά χωρίς αναπηρία. λοιπόν σε ότι αφορά τον ειρωνικό υπέρτιτλο, μια απάντηση έχω, η αλληλεγγύη είναι το αυτονόητο, η αστυνομία στην υπηρεσία του λαού είναι το αυτονόητο, η αρωγή και η στήριξη προς τους ασθενέστερους είναι το αυτονόητο. τι σας έκανε εντύπωση;;; και σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού και του ρατσιστή. κι αν σας ενοχλεί το ιντιμίντια μην το διαβάζετε, υπάρχουν πολλά ανάλαφρα ενημερωτικά μπλόγκς και πιθανόν κάποια φιλοαστυνομικά. αν έκανα εσφαλμένη γενίκευση είναι άλλο θέμα, αλλά δυστυχώς για μένα, (την ακροδεξιά ρατσίστρια), όποιος επιλέγει να κρατάει όπλο στη δουλειά του, δεν το κάνει καθόλου τυχαία. λυπάμαι που είδατε το μένος μου (;;;;), αλλά αφού είστε τόσο πολύ δημοκράτης δεν θα έπρεπε να ενοχλείστε που τόλμησα να διαφωνώ. μπορείτε πάντα να με βάζετε στη θέση μου!με τιμή, Ευγενία!
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, απ τα ομολογουμένως πολύ ψύχραιμα, σχόλιά σας:1)Η διεκδίκηση του αυτονόητου σε αυτή τη χώρα περνάει μόνο μέσα απ το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».2)Το ιντιμίντια είναι η μόνη σοβαρή ενημερωτική σελίδα και όλες οι υπόλοιπες είναι ανάλαφρες που δεν συνάδουν με τα δυσθεώρητα ύψη της πνευματικής σας κατάστασης που έχει ανάγκη από ενημέρωση και γνώση.3)Ένας δημοκράτης δεν έχει δικαίωμα να ενοχλείται από μια άποψη.4)Το κείμενο αφορά άτομα της ηλικιακής ομάδας 6-13.Θα απαντήσω ίσως μόνο στο τελευταίο: μεγαλώνοντας, μια διαδικασία αρκετά επίπονη για όσους αισθάνονται τον θυμό, είναι η ανάπτυξη μηχανισμών διαχείρισής του. Κοινώς αρχίζουμε να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει πριν αρχίσουμε να κοπανάμε το κεφάλι μας ή το κεφάλι κάποιου άλλου στον τοίχο. Σε κάποιες οριακές περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι οριακό περάσατε διαβάζοντας το κείμενο και μας φτύσατε κατάμουτρα όλον αυτόν τον θυμό- σε δύο σχόλια μάλιστα- με ειρωνεία και για την συγγραφέα του κειμένου και για τον σχολιαστή που τόλμησε να σας αντιμιλήσει με τον ίδιο τόνο. Δικαιολογείστε μόνο αν ανήκετε στην προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα 6-13.Συνεχίστε λοιπόν να διεκδικείτε τα αυτονόητα με τον τρόπο που προφανώς το κάνατε μέχρι σήμερα, γιατί όπως όοολοι βλέπουμε είχε θαυμαστά αποτελέσματα!Ευτυχία
έχω διαβάσει αντίστοιχες απαντήσεις με μένος και τυφλή οργή , ρατσιστικά στην ουσία , στο ιντιμίντια και σε συζητήσεις (ο θεός να τις κάνει) ακροδεξιών αλλά εδώ ομολογώ πρώτη φορά....Χάσατε την ουσία κυρία Ευγενία και σας παραπέμπω στην 3 απάντηση του αιρετικού. Καιρός να αφήσουμε στην άκρη κόμπλεξ και μίση. Καιρός να κρίνουμε τη κάθε οντότητα ξεχωριστά γιατί αυτή και μόνο αυτή ευθύνεται για τις πράξεις της.
οχι ρε φιλε δεν ειναι καθολου κομπλεξικη ουτε ρατσίστρια. Τα 18 χρονων παιδια ξερεις γιατι μπαινουν στην αστυνομια; Παλια ηταν ο βρομικος χαρυ μετα ο θεοχαρης και τωρα δε ξερω το sci? Δε της περναει καθολου απο το μυαλο οτι ατομα με 18500 μορια γινονται μπατσοι επειδη οι γονεις τους δεν εχουν λεφτα να σπουδασουν. Και επισης γιατι να γινουν μπατσοι? Ειναι κακο.-τι θελουμε? εξουσιαστες και εξουσιαζομενους? Να μη σωσει ποτε κανενας και παει να σωθουμε ολοι μας απο δαυτους!Εκτος απο κομπλεξαρα εισαι πραγματικα χαζη και που σου γραφω τρολια ειναι.
Συγκλονιστικό;;Γιατί;Είναι προφανές ότι η συγγραφέας του εν λόγω κειμένου μπορεί να γράφει. Οκ. εκπαιδευτικός δηλώνει, δασκάλα. Το περιεχόμενο του κειμένου όμως, νιώθω ότι απευθύνεται στο σύνηθες ακροατήριο της τυχαίας, σε μαθητές δημοτικού (άντε και γυμνασίου). Από που κι ως που να μας εντυπωσιάζει το αυτονόητο, από που κι ως που θα χαρούμε που τα όργανα έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν;;; Σηκώθηκαν για να καθίσει ένας ανήμπορος άνθρωπος, μια κοπέλα. Λυπάμαι, αλλά ήταν υποχρέωση τους, άλλωστε ήταν σε ώρα υπηρεσίας. Η φράση σας"Σκέφτηκα, πως αν την είχε δει, στην Ομόνοια, ίσως την αντιμετώπιζε σαν μια στατιστική, από κεκτημένη ταχύτητα. Ίσως την κοιτούσε αλλιώς, ειρωνικά, με περιφρόνηση.", τα λέει όλα. Τα ναρκωτικά είναι δείγμα κοινωνικής παθογένειας, είναι ένα πρόβλημα σοβαρό και πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται σοβαρά. όχι με δυο μέτρα και δυο σταθμά, στην Ομόνοια μάγκας, στο Αττικό ψυχούλα, όχι καλή μου δεν θα αγοράσω. Που είναι όλοι αυτοί, όταν τα ναρκωτικά διακινούνται με τόση ευκολία σχεδόν μπροστά στα μάτια μας; Που είναι όσοι πλουτίζουν από αυτή τη φάμπρικα;;;Που είναι οι τοξικομανείς;;;Πως τους αντιμετωπίζει η αστυνομία;;; Υπάρχουν χρήστες που σαπίζουν στις φυλακές γιατί η αστυνομία δεν κάνει αυτό που πρέπει. Τα Σκυλιά φυλάνε τα αφεντικά τους και τους έχοντες. Όχι δεν θα συγκινηθώ με το αυτονόητο και δεν θα δεχτώ ποτέ την καραμέλα άλλοθι, "Έχω μαθητές από την επαρχία (τα καλύτερα παιδιά) που στράφηκαν στην αστυνομία από ανέχεια και ανασφάλεια. ". Όχι δεν το δέχομαι, στην αστυνομία πας 100% συνειδητά, επιλέγεις να φοράς στολή, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΣ ΟΠΛΟ. κι εμείς από επαρχία είμαστε, κι εμείς φτωχοί πήγαμε για σπουδές, μείναμε σε εστίες, δουλεύαμε παράλληλα αλλά δεν κάναμε ποτέ κάτι που δεν μας αντιπροσώπευε, δεν γίναμε μπάτσοι. Πείτε το τσουβάλιασμα δε με αφορά, η καθημερινότητα με δικαιώνει. Ο Θεοχάρης ο καλός και τίμιος μπάτσος, είναι επινόηση. κατά τ' άλλα τα συλλυπητήρια μου στην κοπέλα για την απώλεια, κι επειδή γράφει καλά, ας επιστρέψει με κείμενα άλλου τύπου. Το να ενθουσιαζόμαστε όταν συμβαίνει το αυτονόητο μας έφτασε εδώ που μας έφτασε!!!Μια καθόλου τυχαία, Ευγενία.
Συμφωνώ εν μέρει περί επιλογών, αλλά δυστυχώς (μάλλον ταιριάζει αυτό το επίρρημα) ΔΕΝ υπάρχουν αυτονόητα --και αυτό το κατάλαβα με έναν αρκετά σκληρό τρόπο.
Ο τίτλος είναι όλο το ζουμί και ισχύει για όλους. Η ανωνυμία του πλήθους μας υποβιβάζει. Πώς γίνεται ο ίδιος άνθρωπος στη γειτονιά του, στο νησί του, στο χωριό του, να ασπρίζει με μπογιά το δρόμο από μεράκι και όταν έρχεται στην Αθήνα να μετατρέπεται σε ...ζώον?
Αγαπητέ συνοδοιπόρε. Στη βιολογία υάρχουν δύο όροι: ο "γονότυπος" και ο "φαινότυπος" κάθε ζωντανού οργανισμού. Ο γονότυπος είναι αυτό που τα γονίδια εχουν στον κώδικά τους και περιγράφει τις δυνατότητες ενός οργανισμού. Για πρδ. να γινει ένας ανθρωπος 1.90, με δυνατό μυικό συστημα και δείκτη ευφυίας 170. Ο φαινότυπος είναι αυτό που τελικά θα βλεπεις να είναι αυτός ο γενότυπος, Αν αναπτυχθεί σε ενα περιβάλλον που υποσιτίζεται, δουλευει βαριες εργασίες απο μικρη ηλικία, καταπονείται, και η εκπαιδευση που λαμβανει ειναι ελλειπής ως ανύπαρκτη, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΌΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ "ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ....ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ. Καλόδρόμο να εχουμε προς τα εμπρός πάντα. Και καλο απόγευμα!
Στην Ελλαδα δυστυχως δεν χρειαζεται να ειμαστε σε κριση για να ταπεινωνουμε με αυτο τον τροπο τους αδυναμους και ασθενεις. Πριν απο περιπου 3 χρονια εχασα την μητερα μου με συνθηκες πολυ παρομοιες στον Ευαγγελισμο(και ναι, μη νομιζετε οτι εκει θα περασετε ομορφα, ειναι παντου περιπου ιδια η κατασταση-γι'αυτο αλλωστε θησαυριζουν τα ιδωτικα!). Ειναι μην αρρωστησεις-τιποτα αλλο!Ξεφυγα λιγο απ'το θεμα αλλα βλεπεις μου επανεφερε στο μυαλο τραυματικες εμπειριες. Για τα "οργανα" της ταξης θα συμφωνησω. Με μονο επιφυλαξη οτι δεν ειδα ποτε "''κουκουλοφόρους'' να δίνουν τα χέρια με τους αστυνομικούς στα στενά."
Αφου ξεπερασουμε τον πονο απο τον χαμο του γονιου, περναμε στα γεγονοτα. Το αν στο νοσοκομειο γινεται χαμος, δεν φταινε οι εργαζομενοι αλλα οι συνθηκες κατω απο τις οποιες ειναι αναγκασμενοι να δουλευουν. Πραγματικα 'δακρυσα' οταν διαβασα οτι οι αστυνομικοι εδωσαν τις πολυθρονες τους οπου 'εργάζονταν και όπως ήταν λογικό, κάθονταν' σε μια κοπελα που δεν μπορουσε να σταθει στα ποδια της. Οταν το αυτονοητο προκαλεί εντυπωση, η κατασταση ειναι αρρωστη.
Οι βεβιασμένες γενικεύσεις είναι ΠΑΝΤΑ λάθος.Φυσικά και υπάρχουν μπάτσοι, αλλά υπάρχουν και αστυνομικοί.Φυσικά και υπάρχουν ταρίφες, αλλά υπάρχουν και οδηγοί ταξί.Φυσικά και υπάρχουν χασάπηδες, αλλά υπάρχουν και γιατροί.Δεν θα προσπεράσουμε τα προβλήματά μας σας κοινωνία με το να αφορίζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά μέσω κατανόησης για τους παράγοντες που οδήγησαν κάποιους να πράξουν με λάθος τρόπο.
Επιτρέψτε μου κύριε Αιρετικέ, αλλά φοβάμαι οτι αυτό υο "ΦΥΣΙΚΑ"...τρομάζει. Έχει γίνει δευτερη φύση μας η παραδοχή οτι μπορεί ενας επαγγελαμτίας που ασκει ενα επάγγελμα να το σακει πλημμελώς???? Δεν ενδιαφέρει κανέναν ο οποισδήποτε παράγοντας οδηγει έναν πολίτη να ασκεί πλημελλώς τα καθήκοντά του. Αν ο αστυνομικός σε αφησει ανάπηρο, αν ο ταρίφας σε κατακλεψει, αν ο γιατρός σε στειλει στα θυμαράκια, θα κάτσεις να φιλοσοφήσεις ποιοι παραγοντες τον οδήγησαν στο να πραξει έτσι? Ας δώσει το καλύτερο του εαυτο με ότι του διατίθεται, και μετά συζητάμε για τις δυσχέριες του συστήματος. Ο καθείς εφ΄ω ετάχθει. Αλλιώς να κάνει κατι άλλο.
Σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους χτύπησε η ατυχία από αμέλεια γιατρού να χαθεί νέος άνθρωπος. Δεν θα δώσω παραπάνω στοιχεία για ευνόητους λόγους. Η επιλογή του να με πιστέψεις ή όχι είναι καθαρά δική σου. Αφού δωρίστηκαν τα όργανα και ελπίζω σώσανε κάποιους άλλους, το μόνο που έγινε ήταν μία συζήτηση με το γιατρό, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα με διάφορες γνωματεύσεις άλλων (και ιατροδικαστική έκθεση). Το φιλοσοφήσαν... ο άνθρωπός μας (γιατί ήταν και δικός μου άνθρωπος) δεν γυρνά πίσω αλλά ο εν λόγω γιατρός (που δεν του έγινε καταγγελία) μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν θα ξανακάνει λάθος στη ζωή του διότι ήταν συντετριμμένος. Την καταγγελία ήθελε να του την κάνει ο προϊστάμενός του, αλλά αυτό μόνο για την κάλυψη του νοσοκομείου. Δε δέχθηκαν. Απλά συντάξανε μία επιστολή προς τους υπεύθυνους.Το νοσοκομείο από εκεί και πέρα έπραξε αυτεπάγγελτα βάσει κανονισμών και νόμων με ΕΔΕ κλπ. Ο άνθρωπός μας δεν γύρισε πίσω ποτέ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μη χαθεί και άλλος άνθρωπος δεν μπορεί να ασκεί πλημμελώς κάποιος το επάγγελμά του, όχι! Προσωπικά νομίζω πως από την αντιμετώπιση της οικογένειας, ο εν λόγω Ιατρός δεν το “έσκασε” πλημμελώς... υπάρχει και η συνείδηση πέραν των νόμων και υπάρχουν τρόποι να ενεργοποιούμε τις συνειδήσεις των ανθρώπων εκτός της πυράς...
Κ. Δημοκίδη, Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να σχολιάσω το άρθρο γιατί νομίζω μπροστά στο χαμό του γονέα και γενικώς μπροστά στο χαμό ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα αγαπημένου οι συζητήσεις περί αστυνομίας, κράτους κλπ είναι φτηνή και ύβρις.Σ'αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή δέιχνει σεβασμό.Έτσι νομίζω. Αυτό που με έκανε όμως να σχολιάσω, ήταν η τελευτάια πρόταση του κειμένου. Αν έχετε την δυνατότητα επικοινωνίας με την κοπέλα που έστειλε το κέιμενο, αφού τις μεταβιβάσετε τα συλληπητήρια, απο έναν άλλον τυχαίο, να της πείτε ότι δεν φταίει αυτή που η μανούλα της δεν είχε κρεβάτι. Να της πείτε ότι δεν έχει εκείνη ευθύνη που το κοινωνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Να της πείτε να μη ξανασκεφτεί ούτε να ξαναπεί τις λέξεις "δεν αξιώθηκα να της βρω ένα κρεβάτι" γιατί δεν φτάιει αυτή. Είμαι σίγουρος ότι ο πόνος της είναι ασύγκριτος με οτιδήποτε άλλο και αβάσταχτος, είναι εξαιρετικά άδικο να βαραίνει τον νού της με τύψεις που θα έπρεπε να έχουν άλλοι!Ευχαριστώ