ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Θετικό το πρόσημο στις προσλήψεις - απολύσεις τον Μάρτιο

Θετικό το πρόσημο στις προσλήψεις - απολύσεις τον Μάρτιο Facebook Twitter
4

Τον Μάρτιο που μας πέρασε οι προσλήψεις ξεπέρασαν τις απολύσεις κατά 14.567, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων ήταν επίσης θετικό, κατά 40.876 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 8.838 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Οι αναγγελίες πρόσληψης τον Μάρτιο ανήλθαν σε 90.479, ενώ οι αποχωρήσεις σε 75.912. Από τις 75.912 συνολικά αποχωρήσεις, οι 37.083 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 38.829 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σημειώνεται πως η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Μαρτίου 2014  είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το  2001 μέχρι σήμερα, όπως γράφει και το Βήμα.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM