Τι κάνεις όταν μια διαφήμιση με gay μπαμπάδες συγκεντρώνει ομοφοβικά σχόλια;

Τι κάνεις όταν μια διαφήμιση με gay μπαμπάδες συγκεντρώνει ομοφοβικά σχόλια; Facebook Twitter
16

Λίγες ημέρες πριν μια εταιρεία δημητριακών αφιέρωσε το νέο της διαφημιστικό στις οικογένειες, επιλέγοντας όμως να αναδείξει τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία.

Στο τρυφερό σποτάκι πρωταγωνιστεί και μια οικογένεια με δύο ομοφυλόφιλους μπαμπάδες, κάτι που από μερικούς δεν έλαβε  θερμής υποδοχής...

Τα πρώτα αρνητικά σχόλια έφτασαν από δυσαρεστημένους πελάτες, αλλά και από ομάδες που είναι εναντίον των ομοφυλοφίλων όπως η "One Million Moms" και η "American Decency Association".

Και ενώ όλοι περίμεναν πως η εταιρεία θα τα "μάζευε", θα αδιαφορούσε ή θα απαντούσε με κάποια πολύ τυπική ανακοίνωση, η Honey Maid κυκλοφόρησε αυτό:

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ευά παπαδάκης φέρνει την ποίηση στα Ζαγοροχώρια

Εικαστικά / Ο ευά παπαδάκης φέρνει την ποίηση στα Ζαγοροχώρια

Το πρώτο διεθνές πολυθεματικό φεστιβάλ ποίησης «Σολοικισμός», έρχεται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 στον Ελαφότοπο, στα Ζαγοροχώρια. Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του μίλησε στη LifO.
M. HULOT
*Η θαυμάσια απειλή του να υπάρχεις χωρίς να απολογείσαι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Η θαυμάσια απειλή τού να υπάρχεις χωρίς να απολογείσαι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Η θεία Σταματίνα είπε intersex και η Ελλάδα σώπασε για ένα δευτερόλεπτο, όσο χρειάζεται για να αλλάξει εποχή. Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν έκανε επανάσταση, έκανε κάτι πιο σπάνιο: έμαθε σ’ ένα έθνος να μιλά με τρυφερότητα. Κι αυτό, σε μια χώρα που ακόμη συγχέει τη φωνή με τη βία, είναι σχεδόν θαύμα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Marwan Kaabur: «Αγωνιζόμαστε και στον αραβικό κόσμο για δικαιώματα κι ελευθερίες, αλλά προκρίνουμε τον δικό μας τρόπο, στο πλαίσιο της δικής μας κουλτούρας»

Lgbtqi+ / Κι όμως υπάρχουν και «αραβικά καλιαρντά»!

Λίγο πριν από την αθηναϊκή παρουσίαση της αγγλόφωνης έκδοσης του «Queer Arab Glossary» μιλήσαμε με τον συγγραφέα του Marwan Kaabur, για τα «αραβικά καλιαρντά», την ομοφυλοφιλία και την queer συνθήκη στον αραβικό κόσμο, το «pink washing», αλλά και τη συχνά παρεξηγημένη πρόσληψή τους από τη Δύση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Athens Pride 2022 / Explainer: Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Το γράμμα «Ι» στο αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+ αντιστοιχεί σε υγιή ανθρώπινα σώματα που μέχρι σήμερα συχνά παθολογικοποιούνται και υποβάλλονται σε επεμβάσεις «κανονικοποίησης» φύλου ερήμην τους. Η Intersex Greece εξηγεί τον όρο, τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
*Από τον λαιμό ως την αυγή/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Από τον λαιμό ως την αυγή/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Σε έναν κόσμο που φοβάται τη σιωπή, η ΟΑΣΗ επιμένει να μιλά με ευαισθησία. Δέκα κείμενα–καθρέφτες, από τη Θεία Σταματίνα ως τον Sorour Darabi, για το βλέμμα που δεν ωραιοποιεί, παρατηρεί.Για την ατέλεια που γίνεται φως, και για το queer που επιβιώνει μέσα στην τρυφερότητα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Nα μένεις μέσα στο φως/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Nα μένεις μέσα στο φως/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Το νέο πολυποστ του Πάνου Μιχαήλ παρακολουθεί το δάκρυ, την έκθεση και την επιείκεια ως μορφές αισθητικής πίστης. Από τον οίκο Dior μέχρι το Eye Filmmuseum του Άμστερνταμ, κι από τα Instagram ban του Slava Mogutin ως την επιμονή της ομορφιάς στο έργο του Παπαϊωάννου, η ΟΑΣΗ σκιαγραφεί τη νέα ηθική του φωτός: πώς η τέχνη, η μόδα και το queer βλέμμα συναντιούνται στην πιο ανθρώπινη τους στιγμή τη στιγμή που ραγίζουν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Στο θέατρο ο κόσμος θέλει να βλέπει άντρες ή, καλύτερα, “άντρακλες”»

Οι Άλλοι / «Στο θέατρο θέλουν να βλέπουν άντρες ή, καλύτερα, “άντρακλες”»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Βηλαράς μιλά για τη σιωπηλή βία των εφηβικών του χρόνων, την αγωνία των γκέι αντρών στη σκηνή, τη φοβική βιομηχανία του θεάτρου και την ανάγκη να μείνουμε άνθρωποι σε μια εποχή που όλα ξεχνιούνται γρήγορα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ο ανυπεράσπιστος καημός για ένα ακόμη κράξιμο/από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Ο ανυπεράσπιστος καημός για ένα ακόμη κράξιμο/από τον Πάνο Μιχαήλ

Από τον ποταμό της Baarn μέχρι το φιλί στις «Σέρρες», κι από το βλέμμα–countdown του Ren Hang μέχρι τη φάρσα του Μίστερ Μπούτια, η ΟΑΣΗ καταγράφει τα queer ραγίσματα που δεν έγιναν ποτέ ιδιωτικά. Dickpics, cult σώματα, drag spoof βιντεάκια, καμπαρέ φωνές, τηλεοπτικά taboos· όλα στην ίδια καμπύλη: γέλιο, καύλα, πληγή, ανάσα. Το ripology του queer δεν είναι θεωρία· είναι ο ανυπεράσπιστος καημός που μας κρατάει ζωντανούς.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Κάθε τρελό παιδί/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *Κάθε τρελό παιδί/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Η ελληνική ψυχανάλυση κρύβει ακόμα τα queer σώματα στις σκιές: από τα τηλεοπτικά δικαστήρια της Τατιάνας μέχρι τα hashtags των θεραπευτών–influencers. Σπαράγματα μνήμης, media τραύματος και επιβίωσης συνθέτουν μια ιστορία που ποτέ δεν ειπώθηκε ολόκληρη.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM
Είσαι Αυτό που Πουλάς: Queer Σώμα, Πόθος και Bareback Ελευθερία/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Είσαι Αυτό που Πουλάς: Queer Σώμα, Πόθος και Bareback Ελευθερία/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από τον Chris Karakatsanis και τον Tim Kruger ως τους queer OnlyFans performers, αυτό το κείμενο χαρτογραφεί το σώμα που επιμένει να ποθεί, να μιλά, να επιβιώνει. Μια διαδρομή από το τραύμα ως την ηδονή, χωρίς ενοχή
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Τέσσερις queer αφηγήσεις που ξεκινούν από τη μουσική αλλά μιλούν για κάτι πιο βαθύ: το παιδί που χόρευε μπροστά στην τηλεόραση, την επιθυμία που δεν χωράει πουθενά, το τραύμα που παίρνει χρώμα. Η Kylie, η Τζένη Βάνου και η ANOHNI σαν φαντάσματα που μας στοίχειωσαν για να μας σώσουν, και τρεις νέες σπίθες – Cole Escola, Sondiaze, Koplje – που μας θυμίζουν γιατί το queer δεν ήταν ποτέ “ασφαλές”.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

σχόλια

11 σχόλια
κι όμως κόσμος δεν ξαναπάτησε στα village, καθώς απολύθηκε άνθρωπος από τη village, που υπερασπιστικέ την «κοινότητα» και το θέμα έγινε –απλά- γαργάρα εξ όσων γνωρίζω, με την village βέβαια να την έχει πιάσει κόψιμο και να το ‘χει ρίξει σε προσφορές και τηλεοπτικές (τότε) διαφημίσεις. Ενυγουέι όλοι βασίζονται στην βραχεία, χρυσοψαρέ μας μνήμη...
American Decency Association (;!!) χαχαχα Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Όπως λέμε Σύλλογος Πνεύμα και Ηθική;Πολύ γλυκό το σποτάκι αλλά και η "απάντηση" στα κακοφορμισμένα μυαλά.Όχι ότι κατάλαβαν τίποτα..
θα μαθουν..θα καταπιουν την γλώσσα τους μια μερα και με το καλό θα μας αφήσουν χρόνους οι "american decency" που μαλλον ερμηνευεται ως αμερικανική σεμνοτυφία του κερατά. (+cool 3D typography.σύνηθες.αλλα για νεο σκοπό)
Η πρωτοβουλία της εταιρείας ειναι καταπληκτική απ την αρχή ως το τέλος! Όσο για την ομοφοβια , αν θελουμε να λεγομαστε ανθρωπιστες ,οφείλουμε να κατανοήσουμε και την άλλη πλευρά . Οι ομοφυλόφιλοι σημερα προσπαθούν να εδραιώσουν τη θέση τους στην κοινωνία ,όπως και οι γυναίκες πριν απο μερικές δεκαετίες. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος ,κόπος και ´θυσιες´ ,όπως σε όλους τους αγώνες . Ας μην έχουμε την απαίτηση απο τον σημερινό εξηντάρη να γινει ¨gay friendly" - ειναι ιδιαίτερα δύσκολο. Προσωπικά ευχομαι και ελπίζω πως η επόμενες -απο σημερα και στο εξής γενιές ,δεν θα χρειάζεται καν να συζητούν τέτοια θέματα.
οι σημερινοί 60αρηδες είναι οι 20αρηδες χίπις! πολυ υποκριτικό δεν είναι όταν ξεχνάνε το παρελθόν τους?Οσο για την εταιρεία, υποκλίνομαι!
Δυστυχως δεν ειναι μονο οι 60ρηδες ομοφοβικοι...ειναι και πολλοι 20ρηδες, και πολλοι γκέι επισης, που ειναι και το πιο ασχημο....Οι αλλαγες στην Ευρωπη και Αμερικη εχουν γινει σε λιγα σχετικα χρονια...μην κανουμε το καθε δικο τους ετος δεκαετια εδω....καηκαμε...
...Και τώρα θα βγούνε όλα τα ημεδαπά σκληρά αγόρια (που στην "πραγματικότητα" είναι Σουηδά ή νομίζουν ότι ζουν στην Σουηδά) για να πουν πόσο corny είναι αυτού του τύπου τα γλυκερά βίδεα;:-)