Δούρου καρ---λα

Δούρου καρ---λα Facebook Twitter
20

 

Δούρου καρ---λα Facebook Twitter

 

Πες ότι σου κάνουν μια χοντράδα. Επειδή διαφωνούν μαζί σου σε κάτι, σηκώνουν ένα πανό και σε αποκαλούν ΚΑΡΙΟΛΑ. Πες λοιπόν ότι αντιδράς έντονα, βάζεις τη φωτο στα social media σου, διαμαρτύρεσαι με κάθε μέσο, ζητάς απ' τα κόμματα επίσημη καταδίκη της πράξης, και απ' την ομάδα που σήκωσε το πανό επίσημη συγγνώμη. (Πράγματα απολύτως λογικά.)

Θα γινόταν θέμα μεγάλο, κι εμείς οι δημοσιογράφοι θα στηλιτεύαμε τον χουλιγκανισμό, τον σεξισμό, την κατάντια της πολιτικής συζήτησης και του πολιτικού μας πολιτισμού. 

 

Πες όμως ότι, όπως επέλεξε να κάνει η Ρένα Δούρου (στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηλυσιακό, και πριν από την έναρξη, οπαδοί της Ένωσης σήκωσαν ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν: «Δούρου, κ... η ΑΕΚ πάνω απ' όλα».), δεν λες τίποτα. Δεν "σηκώνεις" το θέμα, δεν το βάζεις στο twitter σου, δεν γυρνάς από κανάλι σε κανάλι κλαίγοντας. Τι γίνεται τότε; 

Απολύτως τίποτα. Το γράφει κανά μπλογκ τύπου Makeleio, και το θέμα ψοφάει πριν περάσει καν μια μέρα.

 

Το γεγονός ότι η Δούρου όμως δεν θέλει να το παίξει θύμα κι έτσι δεν έκανε φασαρία απαιτώντας την υποστήριξη κανενός, δε σημαίνει ότι το θέμα δεν υπάρχει. 

  

Δούρου καρ---λα Facebook Twitter

 

Γενικότερα, πάντα πίστευα ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου, που όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, ΔΕΝ είναι αγγελικά πλασμένος (πλαστές ενημερότητες, χρέη, στημένα ματς, πρόεδροι-απατεώνες κλπ) δεν νομίζω ότι μπορεί να κουνάει το δάχτυλο, και μάλιστα με χυδαίο τρόπο. 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση: Είναι λογικό ότι η ΑΕΚ και η κάθε ομάδα, θέλει πάντα περισσότερα λεφτά (τα οποία μετά, ως χρέη, να διαγραφούν), καινούργια γήπεδα, και πάει λέγοντας. Αρκετοί πολιτικοί -και όχι απαραίτητα οι διεφθαρμένοι που τάζουν τα πάντα στις ομάδες για τα ψηφαλάκια, και μετά αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι- υποστηρίζουν ότι τα αθλητικά σωματεία έχουν ευνοηθεί πέρα από κάθε προσδοκία τις τελευταίες δεκαετίες, με χρέη που χαρίστηκαν και όχι μόνο. 

 

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση ας κάνουμε λίγο κράτει, όλοι μας.

 

Είναι κρίμα κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ, της ομάδας των Ελλήνων προσφύγων που έζησαν το ρατσισμό και που είχαν σηκώσει πανό μετά το φόνο του Φύσσα (και χίλια μπράβο τους), να παίζουν το χαρτί της ξενοφοβίας. Υπάρχουν σίγουρα πιο εύστοχοι τρόποι διαμαρτυρίας για να πετύχουν το σκοπό τους απ' το να λένε μια γυναίκα "καριόλα". 

 

 

Δούρου καρ---λα Facebook Twitter

 

 

Δούρου καρ---λα Facebook Twitter

 

 

 

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Δεν "σηκώνεις" το θέμα, δεν το βάζεις στο twitter σου, δεν γυρνάς από κανάλι σε κανάλι κλαίγοντας. Τι γίνεται τότε;Κύριε αρθρογράφε τότε γίνεται το ότι προσπαθείς να μη χάσεις κ άλλα ψηφαλάκια από τους οπαδούς της ΑΕΚ.Είπαμε αυτό που πιστεύαμε, δε άρεσε στους αεκτζήδες, μας βρίζουν λίγο αλλά, έλα μωρε δε τρέχει κ τίποτα, το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να μη χάσουμε από το Σγουρό...Επίσης μάθαμε ότι το ποδόσφαιρο έχει κακά παιδιά που λένε κακιές κουβέντες...
"... Πες λοιπόν ότι αντιδράς έντονα, βάζεις τη φωτο στα social media σου, διαμαρτύρεσαι με κάθε μέσο [...]."αυτό που άνθρωποι πιστεύουν ότι μια διαμαρτυρία μπορεί να γίνει σε social media και να ξυθεί κανενός το @, απλά με ξεπερνά.
Δεν υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό στο χώρο του ποδοσφαίρου πια.δεν μιλάω γενικά για το χώρο του αθλητισμού καθώς πιστεύω πως στους άλλους αθλητικούς χώρους και αθλήματα υπαρχει μεγαλύτερο περιθώριο σκέψης και καλυτερο επίπεδο.οταν βλέπεις όμως τους οπαδούς των ομάδων να τα βάζουν με όλους και με ολα προκειμένου την καλυτέρευση την κατάταξης στο βαθμολογικό πίνακα για να την πουν στον οπαδό της άλλης ομάδας ακομα και αν ειναι αποδεδειγμένα άδικο,ειναι θλιβερό.πιο θλιβερό απο το να βρίζουν μια γυναίκα καριολα οι οπαδοί της ΑΕΚ ειναι οι διαμαρτυρίες των οπαδών του Ατρόμητου για την "άδικη προφυλάκιση" του προέδρου τους.πραγματικα θλιβερό.
Από που ακριβώς προκύπτει ότι κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ παίζουν το χαρτί της ξενοφοβίας;;;;;;;;;;Μπορείς να μας το εξηγήσεις σε παρακαλώ κύριε συντάκτη του άρθρου;Κατά τ'άλλα δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη κίνηση και θεωρώ βλαμμένους τους συγκεκριμένους που το έπραξαν όχι λόγω πολιτικών απόψεων αλλά γιατί νομίζουν ότι είναι υπερασπιστές των δεν ξέρω και εγώ τι ακριβώς.Αυτά.
Κάτσε ρε μεγάλε με το τσουβάλιασμα. Επειδή βρέθηκαν 10 βλαμμένοι-και πιθανώς στρατολογημένοι-να μιλάνε χρυσαυγίτικα στο όνομα της ΑΕΚ, αυτό αντανακλά στο σύνολο των φιλάθλων της? Να υπενθυμίσω μόνο λίγα από αυτά που έχουν κάνει οι φίλοι της ΑΕΚ (για άλλη μια φορά): Καταδίκη και διωγμός Κατίδη (και όχι με "ναι μεν αλλά") σε μια στιγμή που η ομάδα πάλευε για τη σωτηρία και ανακοινώσεις με ΞΕΚΑΘΑΡΗ τοποθέτηση απέναντι στους φασίστες. Πανό για Παύλο Φύσσα όπως λέει και ο Άρης. Ταξίδι στο-εμπόλεμο-Βελιγράδι στο περίφημο φιλικό με την Παρτιζάν όταν ακόμα και οι κυανόκρανοι δεν αναλάμβαναν την ευθύνη της μετακίνησης. Φυσικά και έχουν κάνει και ΤΡΟΜΕΡΑ λάθη (επεισόδια με Ατρόμητο στον τελικό και κυρίως το εμετικό πανό κατά Μπάγιεβιτς και οι επιθέσεις εναντίον του) για τα οποία κανένας-σχεδόν γιατί υπάρχουν και οι στόκοι-ΑΕΚτζής δεν είναι περήφανος...
καλά κάνετε και το ανακινείτε εσείς το θέμα, μιας και η Δούρου δεν το ανακίνησε (μάλλον εσείς θα είδατε κάποιο πιθανό κέρδος που η ίδια δεν είδε). Όπως φαντάζομαι έχετε ανακινήσει στο παρελθόν θέματα και με άλλες ομάδες οι οποίες ξαφνικά με την δολοφονία του Φύσσα θυμήθηκαν (ω! της εκπλήξεως) ότι δεν ανακατεύονται με τα πολιτικά, κι ας χρηματοδοτούσαν την Ολόχρυση Χαραυγή. Η ΑΕΚ έπεσε κατηγορία γιατί το γελοίο κράτος (αυτό που κάθε ημέρα κατηγορείτε υπό άλλες συνθήκες) και η ακόμη γελοιότερη δικαιοσύνη του κωλοβαράνε και δεν αναγκάζουν τον γίγαντα της νυχετρινής ιδιωτικής πρωτοβουλίας Ψωμιάδη να φέρει πίσω τα κλεμμένα. Δεν πειράζει, έκαστος εφ' ω ετάχθη...
Ισως εννοούν ΚΑΡ-Δ-Ο-ΥΛΑ αλλά ξέχασαν να κάνουν ριμα και να γράψουν "... η ΑΕΚ πάνω απ' ούλα". Όλα είναι μια τεράστια παρεξήγηση για αυτό και η Δούρου το έληξε χωρίς περαιτέρω σκηνικά
To μπέρδεψαν με τα αποσιωπητικά καλέ! (που είναι τρείς τελίτσες, οπότε σου λέει, τρεις παυλίτσες να βάλουμε) (Καλά το Καρδινόλα με τσάκισε, μου χρωστάτε νέο πληκτρολόγιο!)
Ανεξάρτητα από το ύφος των οπαδών της ΑΕΚ που ήταν λανθασμένο -ωστόσο δεν είναι θέμα οπαδών της ΑΕΚ αλλά γενικότερης γηπεδικής προσέγγισης στα Βαλκάνια- στη διαμάχη με τη Δούρου έχουν απόλυτο δίκιο και αυτό φαίνεται και από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλησε να μαζέψει το θέμα και τάχθηκε υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.Η Δούρου ουσιαστικά έχασε επικοινωνιακά επειδή έβγαλε τον αρνητισμό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε μία ποδοσφαιρική ομάδα με φανατικό και υπεράριθμο κοινό, κάτι που δείχνει πως δεν την έπαιρνε. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν καεί στο παρελθόν στο θέμα του γηπέδου από συγκεκριμένες τάσεις όπως αυτή της Δούρου, τότε η οργή τους εξηγείται, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δικαιολογείται ο τρόπος. Το μήνυμα στα φέιγ βολάν ήταν λάθος καθώς ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει στο παρελθόν τις επαναστατικές καταβολές του. Πάντως το γεγονός ότι η Δούρου ως υποψήφια Περιφερειάρχης μιλούσε επί μία εβδομάδα για ένα θέμα το οποίο δεν γνώριζε και δεν μπήκε στον κόπο καν να ασχοληθεί πετώντας στερεότυπες ατάκες, φανερώνει ημιμάθεια και όχι θυματοποίηση.