Στο σημερινό ‘Α μπα’: να πεις σε κάποιον ότι γίνεται ενοχλητικός;

Στο σημερινό ‘Α μπα’: να πεις σε κάποιον ότι γίνεται ενοχλητικός; Facebook Twitter
10

________________
1.

όταν είσαι 32 και δεν έχεις κάνει σχέση που να κρατήσει παραπάνω από 6 μήνες και πολλές γνωριμίες δεν καταλήγουν κάπου, έχεις εσύ το πρόβλημα ή απλά δεν έτυχε;


Δεν μας λες κάτι πολύ σημαντικό. Εσύ θέλεις να κάνεις σχέση που θα κρατήσει παραπάνω από έξι μήνες; Επειδή λες τη λέξη «πρόβλημα» μοιάζει σα να θέλεις, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο, γιατί μπορεί να το λες αντανακλαστικά.
Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου: θέλεις; Αν θέλεις, είσαι πρόθυμος/η να κάνεις τη προσπάθεια που απαιτείται; Ξέρεις τι είδους είναι αυτή η προσπάθεια; Έχεις δοκιμάσει ως τώρα να το κάνεις με όλη σου την καρδιά;
Είναι κάπως παρακινδυνευμένο το ότι το θέτεις σαν δίπολο «αυτό ή το άλλο», αλλά αφού έτσι το ρωτάς, εγώ δε νομίζω ότι απλά δεν έτυχε.

________________
2.

 

τι γίνεται όταν σε θεωρούν μεγάλη για "παιχνίδι" άντρες που σου ρίχνουν 2 έως 4 χρόνια? είμαι 29 και πλάκα στην πλάκα, αλλά και στην πράξη στα σοβαρά, το αντιμετωπίζω. α μπα, μήπως πρέπει να κοιτάω ακόμη μεγαλύτερους άντρες?δεν μου αρέσουν οι μεγάλες διαφορές, γενικά.- ότι, τι?


Δεν είναι όλοι οι άντρες ένα πράγμα. Οι τρεις φορές που συνάντησες αυτή την αντιμετώπιση δεν είναι «οι άντρες». Αν εξακολουθείς να το ακούς, είναι δικό σου το λάθος γιατί συνεχίζεις να κοιτάς μέσα στην ίδια πισίνα..

________________
3.

Τι να ντυθώ τις απόκριες για να έχω τις περισσότερες ελπίδες να χτυπήσω γκόμενα; (το στέλνω από τώρα για να προλάβω να προετοιμαστώ εγκαίρως-μην μου απαντήσεις μια εβδομάδα πριν και με αφήσεις μπουκάλα)
Εσύ τι θα ντυθείς;- Ντόμινο


Σε άφησα μπουκάλα, αλλά δεν πειράζει, γιατί δε μου αρέσουν καθόλου οι απόκριες. Επίσης αν εσύ περιμένεις να χτυπήσεις γκόμενα επειδή υποδύεσαι κάποιον άλλον, καλή τύχη (γενικά).

________________
4.

Περι φιλοδωρηματος, για αλλη μια φορα. Μερικοι ανθρωποι στην Ελλαδα δεν αντιλαμβανονται οτι το να μαγειρευουν για σενα ή να σου φερνουν το φαγητο σπιτι, δεν ειναι αναγκη αλλα πολυτελεια. Ειναι δυνατον να λενε αυτοι που δεν αφηνουν φιλοδωρημα οτι ειναι αναγκη;
Δλδ τα μακαρονια απ το ντελιβερι εστω οτι κανουν 5 ευρω και απ το σουπερ μαρκετ 3 τα υλικα για να κανεις για 4 ατομα... Η γυροπιτα εχει απο 2,20 η 3,50 (αναλογως την πολη), ποσο χοιρινο παιρνεις με τα ιδια χρηματα; Δεν εχεις χρονο; Μαγειρεψε το σκ και γεμισε το ψυγειο ταπερακια, θα κανεις καλο στην υγεια σου και την τσεπη σου. Δε λεω να δινουμε οταν το σερβις ηταν κακο, αλλα οταν ηταν καλο ας δωσει οσα μπορει ο καθενας. Και οχι δεν ειναι το ιδιο με μια δουλεια γραφειου. Γιατι η δουλεια γραφειου δε προυποθετει ουτε τρεξιμο στους δρομους οπως το επαγγελμα των διανομεων, ουτε κουβαληματα. Για να μη συζητησουμε για τη δουλεια των σερβιτορων σε μεγαλα εστιατορια η ξενοδοχεια που πραγματικα τους βγαινει ο πατος.
Εγω δειχνω την αλληλεγγυη μου λοιπον σε αυτες τις συνθηκες εργασιας αφηνοντας φιλοδωρημα. Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω σχεση με τον κλαδο και οτι το κανω επειδη την εξοδο για φαγητο την αντιμετωπιζω σα ψυχαγωγια. Οταν παραγγελνω απ εξω ειναι ενας τροπος να κακομαθω τον εαυτο μου. Οποτε οσοι υποστηριζουν την αναγκη τους μαλλον σε 30 χρονια απο τωρα θα χρειαζονται και προσωπικο μαγειρα... Τι θα κανουμε για να αλλαξουμε μυαλα;- Το να τρως απο εξω δεν ειναι αναγκη ειναι πολυτελεια...


Αυτό το θέμα έχει αναλυθεί ad nauseam εδώ και τα επιχειρήματα εκατέρωθεν έχουν μάλλον εξαντληθεί.


Το φιλοδώρημα έχει επικρατήσει παραδοσιακά για επαγγέλματα που αποτελούν προσωπικό σέρβις πολυτέλειας (αντί ταξί, πάρε λεωφορείο, αντί να παραγγείλεις σουβλάκι, βράσε ένα αβγό σπίτι σου) και δίνεται όταν ο πελάτης θέλει να δείξει ότι είναι ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες. Δεν είναι υποχρεωτικό και το ποσό καθορίζεται από το είδος της υπηρεσίας, από τις δυνατότητες του πελάτη και από το επίπεδο της υπηρεσίας. Κάπου εκεί θα έπρεπε να λήγει η κουβέντα, αλλά μπα.

________________
5.

Πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ κι ο κύριος στην απέναντι θέση μίλαγε πολύ δυνατά στο τηλέφωνο, για τουλάχιστον μία ώρα. Μου έχουν τύχει αρκετά τέτοια περιστατικά. Υπάρχει ευγενικός τρόπος να πεις σε κάποιον ότι γίνεται ενοχλητικός;- εκνευρισμένη επιβάτιδα


Καλέ, οι αγενείς δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια. Αυτός είναι ο ορισμός τους. Είτε ευγενικά το πεις, είτε αγενώς, το ίδιο θράσος θα αντιμετωπίσεις. Ξεκίνα να αναστενάζεις, να τον κοιτάς με μισό μάτι, μετά άρχισε να βάζεις μουσική με το δικό σου κινητό και στο τέλος πάρε κάποιον τηλέφωνο.

________________
6.

 Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.. Προχθές αυτοκτόνησε κάποιος 28 χρονος διότι χτύπησε και σκότωσε με τη μηχανή του, στο δρόμο, μια ηλικιωμένη.. Θα έλεγε κανείς, κρίνοντας από το πόσο γρήγορα οδηγήθηκε στην αυτοχειρία, ότι το είχε προαποφασίσει. Πιστεύεις ότι εξηγείται μια τέτοια αντίδραση; Υπάρχει λογική, στο να βάζει κάποιος ένα ανώτατο κατώφλι γεγονότων που δέχεται να διαχειριστεί ή να αντέξει, και εφόσον αυτό ξεπεραστεί να επιλέγει την αυτοκαταστροφή;
Σκέφτομαι ότι, ειδικά όσοι δεν πιστεύουν σε κάτι άλλο πέραν της παρούσας ζωής, μια τέτοια τοποθέτηση φαντάζει μονόδρομος..
σόρρυ άμα το βάρυνα το κλίμα

Με έχεις μπερδέψει τελείως με το «προαποφασίσει». Τι στο καλό εννοείς; Η αυτοκτονία προϋποθέτει να το έχεις αποφασίσει πρώτα, αλλιώς λέγεται ατύχημα. Και το πόσο γρήγορα αυτοκτόνησε δεν καταλαβαίνω τι αποδεικνύει. Ότι δεν ήταν ατύχημα;


Πιστεύω ότι όλες οι αντιδράσεις μπορούν να εξηγηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που λέει «ε λοιπόν, αν σκοτώσω κατά λάθος μια ηλικιωμένη γυναίκα με τη μηχανή μου, θα αυτοκτονήσω». Πιστεύω επίσης ότι η αυτοκτονία είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν, γιατί αν ήταν ζήτημα ευθιξίας ή τύψεων, λίγοι θα είχαν απομείνει πάνω στη γη.


Να πω την αλήθεια όμως, δεν έχω καταλάβει τι ρωτάς.

________________
7.

Δεν πιστευω οτι εχουμε δεξαμενες και αποθεματα αγαπης που ενεργοποιουνται οποτε γουσταρουν..
Για εμενα η ζωη ειναι θεμα επιλογων σε ολους τους τομεις..

Επειδη ομως ζω στο σημερα γυρω μου ακουω και επηρεαζομαι και πολλες φορες νιωθω διαφορετικος με ασχημο τροπο..

Γιατι πρεπει σωνει και καλα η αγαπη που νιωθει ο καθενας για τον αλλο να ειναι αληθινη μονο οταν δεν υπαρχουν αμφιβολιες (δευτερες σκεψεις) για τη ποσοτητα και τη ποιοτητα του συναισθηματος (των δικων μου οχι του αλλου)?

Εγω πιστευω οτι εαν δεν αμφιβαλλεις για τα συναισθηματα σου δεν μπορεις να νιωσεις πραγματικα τιποτα.

Ισως τελικα η αγαπη προς τον αλλον να ειναι ο θριαμβος μας πανω στις ιδιες μας αμφιβολιες αφου πρωτα περασουμε απο ενα σωρο δυσκολες, ευκολες, ασχημες, ομορφες, στιγμες..

Δηλαδη μεσα απο τη ζωη μεσα απο τη τριβη με τον αλλον και με το ειναι μας.
Ειναι τελικα τοσο κακο να ειμαστε αμφιθυμοι και να μη μπορουμε παντα να ξερουμε τι αισθανομαστε?
Τελικα η αγαπη υπαρχει μεσα μας σαν σπορος που καλλιεργειται η σαν δεδομενη δυναμη που η ιδια επιλεγει ποιον θα αγαπησει και ποιον οχι..
Αυτα τα ολιγα ...

υ/γ το εσωτερικο μου χαος προσπαθω να το κραταω οσο το δυνατο κρυφο απο ανθρωπους που θελω να ειμαι μαζι τους για να μην τους τρελανω εντελως και φυγουν και με παρατησουν ολοι....

Μπορείς να αμφιβάλλεις και να αναρωτιέσαι όσο θέλεις, κανένα πρόβλημα, αλήθεια. Αρκεί να κρατάς αυτές τις σκέψεις για τον εαυτό σου και κυρίως, να μην φοράς την αμφιθυμία σαν κορώνα στο κεφάλι σου. Η αμφιθυμία, όταν εφαρμόζεται στους άλλους, δεν δείχνει πόσο περίπλοκος και βαθύς τύπος είσαι, αλλά το πόσο γαϊδούρι είσαι.
Όλοι ταλανίζονται από αμφιβολίες. Σίγουροι είναι μόνο οι πάρα πολύ ανόητοι. Πολύ καλά κάνεις που προσπαθείς να κρύψεις το εσωτερικό σου χάος. Προσπάθησε κι άλλο, αν γίνεται, και όσο προσπαθείς, αφαίρεσε το κρυμμένο θετικό πρόσημο που έχεις βάλει στο «εσωτερικό σου χάος».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
7. "Προσπάθησε κι άλλο, αν γίνεται, και όσο προσπαθείς, αφαίρεσε το κρυμμένο θετικό πρόσημο που έχεις βάλει στο «εσωτερικό σου χάος»." χειροκρότημα.
# 1: αν η ερώτηση είναι "πρέπει να αναζητήσω το λόγο που είμαι μόνος/-η μέσα μου η φταίνε οι άλλοι", δεν μπορώ να πω κάτι... Αν όμως ρωτάς αν το μοτίβο των σχέσεών σου μπορεί να αλλάξει, θα πρότεινα να ξεκινήσεις από μέσα σου, γιατί στην τελική μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να επηρεάσουμε, τουλάχιστον πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι πιο εύκολο πάντα να φταίει η τύχη μας ή οι άλλοι...
3: Έχω 2 μικρές ενστάσεις στην απάντηση:α. Οι απόκριες μπορούν να λειτουργήσουν σαν ψυχοθεραπεία. Είναι η μια εποχή του χρόνου που μπορείς, αφήνοντας τις αναστολές και τις σεμνοτυφίες στην άκρη να διασκεδάσεις λίγο πρωτόγονα. Προτείνω να το δεις έτσι και να τις ευχαριστηθείς την επόμενη φορά.β. Λέμε ότι όταν θέλουμε να ρίξουμε κάποιον που μας ελκύει, ότι του δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μπούρδες. Στην πραγματικότητα, άνδρες και γυναίκες, προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι, λίγο ή πολύ καλύτεροι, από τον εαυτό μας για να έχουμε περισσότερες ελπίδες. Οι άνδρες προσποιούνται ότι ακούνε όταν τους μιλάνε οι γυναίκες, ότι ενδιαφέρονται για τους φίλους της ή τους συγγένειες της, ότι είναι γενναίοι ή cool ή μοδάτοι ή δικτυωμένοι ή χίλια άλλα πράγματα. Οι γυναίκες προσποιούνται ότι είναι ψηλές (φορώντας τακούνια), ότι είναι ξανθές, ότι τα στήθη τους είναι μεγαλύτερα από ότι είναι, οι βλεφαρίδες τους μακρύτερες, οι γάμπες και οι μασχάλες τους άτριχες...Όλοι προσποιούμαστε και για αυτό και τόσες σχέσεις και γάμοι αποτυχαίνουν. Τώρα αν ο μικρός ντυθεί τις απόκριες Γουίνυ το αρκουδάκι ή Νεραιδοπριγκίπισα, δεν θα έχει ελπίδα με το αντίθετο φύλο. Αν από την άλλη ντυθεί κάτι που φωνάζει βαρβατίλα, θα έχει λίγο παραπάνω πιθανότητες - φτάνει να μπορεί να το υποστηρίξει και να γουστάρει τον τύπο θηλυκού που έλκεται στην βαρβατίλα. Πρακτικά χωρίς να τον ξέρεις αυτόν και χωρίς να ξέρεις για τι τύπο γυναίκας πάει, δεν μπορείς να προτείνεις παρά μόνο ένα ντύσιμο: Να ντυθεί πειρατής.
νομιζω το καλυτερο ειναι αυτο που θα ντυθει να εχει χιουμορ και να ειναι εξυπνο..ο πειρατης θα μου αρεσε αν ηταν ωραιος σαν αντρας, ενω αντιθετα καποιος που δε θα φοβοταν να εκθεσει (;) τον εαυτο του θα εδειχνε οτι ειναι πιο ανετος και θα μου αρεσε περισσοτερο.υ.γ η καλυτερη στολη που ειδα φετος ηταν ο πατρικ ο αστεριας-και ο τυπος που τη φοραγε ηταν ενα κουκλι!!
Χαχαχα ... Σέξυ Πάτρικ ο Αστερίας. Καθένας με τα γούστα του. Το χιούμορ είναι πράγματι ένα εξαιρετικά ισχυρό αφροδισιακό. Και επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να καταγγείλω μια κατάφωρη αδικία που γίνεται εναντίων των ανδρών τις Απόκριες:Δείτε αυτό: http://tinyurl.com/4rtkkdn και τώρα δείτε αυτό: http://tinyurl.com/kh7zrhz Είναι δίκαιο, τι λέτε;