''Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω ή να μετανιώσω που όρθωσα ανάστημα στο κτήνος''

''Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω ή να μετανιώσω που όρθωσα ανάστημα στο κτήνος'' Facebook Twitter
12

Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ της εφημερίδας Βήμα, αναρωτήθηκε σήμερα: "Τι συμβαίνει με τη Λιάνα;", με άρθρο στο οποίο η κυρία Κανέλλη έστειλε απάντηση που θα δημοσιευτεί (;) (καλώς εχόντων των πραγμάτων) αύριο στο Βήμα.  

"Στον ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν από... ικανοποίηση" γράφει το Βήμα, και είναι προφανές. Δεν προσπάθησε καν ο Τσίπρας να αρνηθεί το ότι δεν του κάηκε καρφί για τον ξυλοδαρμό της Λ.Κ., δεν θέλησε καν να μας πείσει ότι δεν καταλάβαμε σωστά, δεν έδωσε τη δική του εναλλακτική εξήγηση. Μήπως επειδή έτσι μπορεί να προσελκύσει και μερικούς απογοητευμένους ψηφοφόρους της Χ.Α.;

Τέλος πάντων, η κυρία Κανέλλη, μου κοινοποίησε την απάντησή της και την δημοσιεύω κάτω απ' το απόσπασμα του Βήματος:

"Τι συμβαίνει με τη Λιάνα;"

Στον ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν από... ικανοποίηση με την κυρία Λιάνα Κανέλλη και δεν το κρύβουν. «Αλλη μία τέτοια επίθεση στον κ. Τσίπρα για το τσογλάν boy και ανεβαίνουμε δημοσκοπικά» έλεγαν την Τετάρτη το πρωί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Θεωρούν ότι η επίθεση που δέχθηκε από την κυρία Κανέλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άδικη και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική κριτική που μπορούσε να ασκήσει. Ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης επέμεινε ότι με όλα αυτά που κάνει η Λιάνα εκθέτει πρωτίστως το ΚΚΕ και υπενθύμιζε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει: «Οταν της ετέθη η ερώτηση τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, απάντησε: "Δεν θα ήξερα τι να κάνω αν στον δεύτερο γύρο ήταν ο Κασιδιάρης με τον Σακελλαρίδη"».

nnn

Πάντως, απ' ό,τι άκουσα την Τετάρτη από τη Δημόσια Τηλεόραση, η κυρία Λιάνα Κανέλλη ήταν αντίθετη και με τις αποφάσεις της κομματικής ηγεσίας του ΚΚΕ σχετικά με τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» λέγοντας πως «δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά» όταν ρωτήθηκε για τις απολύσεις στην κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ.

nnn

Η κυρία Ρένα Δούρου, παρούσα στη σκηνή με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη να της ρίχνει νερό στο πρόσωπο, προτού αρχίσει ο χρυσαυγίτης να χαστουκίζει την κυρία Κανέλλη, αρνείται σήμερα να πει το οτιδήποτε: «Εχουν περάσει δύο χρόνια, δεν θυμάμαι τι έγινε και δεν θέλω να θυμάμαι» έλεγε. Οταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε όταν ο κ. Τσίπρας την αποκάλεσε μετά το επεισόδιο με το νερό «μανάρι μου», είπε: «Δεν θέλω να αναφερθώ στο θέμα. Απέφευγα πάντα να μιλήσω. Αλλωστε σας είπα ότι δεν θυμάμαι τίποτα. Τώρα μ' αυτό θα ασχολούμαστε; Αλλα είναι τώρα τα προβλήματα...».

nnn

Αντιθέτως, η υποψήφια για τις ευρωεκλογές με την Ελιά κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ θέλησε να μιλήσει λέγοντας: «Ε, δεν πέσαμε και από τα σύννεφα μαθαίνοντας την αντίδραση του κ. Τσίπρα όταν ο κ. Κασιδιάρης χαστούκιζε την κυρία Κανέλλη και ακούγοντας την κυρία Κανέλλη να χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα τσογλάν boy. Εμείς εδώ και καιρό λέγαμε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εκτσογλανίσει την κοινωνία. Θέλει να δείξει ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αξία, κανένα όριο. Αυτές είναι οι ρίζες του εκφασισμού. Γελούσε όταν ένας φασίστας χτυπούσε μια βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου» είπε η κυρία Αλ Σάλεχ.

====

Από Λιάνα Κανέλλη Προς ΒΗΜΑτοδότη


Με το αίτημα της δημοσίευσης.

Τί συμβαίνει με τους γελωτοποιούς του Σύριζα; ΄

Οση πολιτική σαρδάνη προεκλογικής σκοπιμότητας και αν καταναλώσουν, το σαρδόνιο ύφος τους αποκαλύπτεται από τις ιδεολογικές και πραγματικές αντιφάσεις τους. Η κυρία Δούρου φέρεται στο δημοσίευμά σας, να θέλει να ξεχάσει και προφανώς μπορεί, το χαστούκι που έφαγα από το φασίστα για...χάρη της. Τέτοια έμπρακτη προεκλογική αντιφασιστική αριστερή αλληλεγγύη, όταν προέρχεται από βουλευτίνα του ΚΚΕ πρέπει να την ξεχάσεις αν είσαι Σύριζα.


Ας παραπονεθεί λοιπόν στον αρχηγό της, που όχι μόνο θυμάται το χαστούκι πάλι προεκλογικά, αλλά το χρησιμοποιεί ως διαφημιστικό της αυτοπροσωπογραφίας του, σαρκάζοντάς το. Ας τον εγκαλέσει, αυτή που θέλει να το ξεχάσει, επειδή το απαθανατίζει κόντρα στην εκούσια αμνησία της.
Εγώ αντίθετα δεν θέλω, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω ή να μετανοιώσω που όρθωσα ανάστημα στο κτήνος όπως θα έπραττε οποιοσδήποτε κομμουνιστής-στρια. Δεν φαντάστηκα βεβαίως ότι η υποψηφία κυβερνώσα αριστερά του κόμματος Τσίπρα, "θα κατέβαζε γραμμή" σαρκασμού και απαξίωσης μιας γενναιότητας που δεν είναι συνιστώσα τους!


Οσο για το διαστρευλωτήριο, προφανώς κύρια πολιτική επιλογή, που λέγεται γραφείο, τύπου Σύριζα, το προειδοποιώ ότι το πιστόλι για α,β,γ, γύρους εκλογών, στο δικό τους κρόταφο το στρέφουν. Τα γελάκια θα κοπούν. Γιατί αν μπορώ να "μουντάρω" όπως έκρινε ο αρχηγός τους, σε έναν "ψυχοπαθή" όπως επίσης έκρινε ο αρχηγός τους, τότε με τα χαλκεία μπορώ και να διασκεδάσω κι εγώ με τη σειρά μου. Χωρίς μηνύσεις και αγωγές. Δεν τις χρειάστηκα ποτέ μου γιατί δεν είμαι σενάριο, όπως ο αρχηγός τους...

 

Λιάνα Κανέλλη
Βουλευτής ΚΚΕ
Α΄Αθήνας.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Αυτο το θεμα οπως και τα γεγονοτα που το προκαλεσαν δεν θα ηχαν ουτε για μενα σπουδαιο ενδιαφερον, αν δεν ειχαν μια κοινωνικο-πολιτικη διασταση.Προσεξτε. Ο αρχηγος του Συριζα αντιδρα σε ενα θεαμα, καπως ..Δεν διανοειται καν οτι η αντιδραση του ισως προσβαλλει καποιους, γιαυτο και δεν διαγραφει τη σκηνη αυτη απο το βιντεο.Αντιδρα η κ Κανελλη και ολος ο συρφετος ομοθυμαδον, την πνιγει στο υβρεολογιο. Η πειξε η δειξε, η πλουσια κομουνιστρια που καθεται στην εκαλη, η οψιμη εργατομανα κλπ κλπ..Κι ο Συριζα τριβει τα χερια .. " χο χο χο , μπραβο Λιανα μου ανεβασες τα ποσοστα μας.."Κι ο Τσιπρας ; Ουτε σκεφτηκε το καημενο το παιδι ( ημαρτον , οχι τσογλανι ) οτι ισως ηταν μια ΧΡΥΣΗ ευκαιρεια για τον ιδιο και το κομμα του , να την παρη ενα τηλεφωνο, να της εξηγηση, να της ζητηση και συγγνωμη που την συγχισε ( ακομα κιαν δεν φταιει ). Αυτο ειναι που ξεχωριζει τους τζεντλμεν απο τα ανθρωπακια. Αυτο ξεχωριζει τους ανδρες απο τα τσογλανια.Αλλα εμενα με τρομαζουν δυο πραγματα: Το πρωτο οτι οι πολιτικοι μας οχι τζεντλμεν δεν ειναι , αλλα ανθρωποι χαμηλου επιπεδου, που βλεπουν οτι το καθηκον και το εργο τους δεν ειναι η γενναιοψυχια των ηγετων αλλα οι εμετικοι καυγαδες με τους αντιπαλους και η ψηφολαγνεια.Και το δευτερο, αυτη η ανατριχιαστικη σιγουρια οτι "εχουν δικηο".Μια σιγουρια που δεν ειναι απλος εγωϊσμος. Ειναι η αρχη του φασισμου. Ξεχνανε οτι το δικηο δεν το ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ μονοι μας . Μας το δινουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Δε μπορώ να βρω τίποτα που δε συμφωνώ με τη Λιάνα Κανέλλη στο συγκεκριμένο θέμα (ενω η Δούρου ας πούμε δε στέκεται στο ύψος της, οφείλει τουλάχιστον ένα ευχαριστώ στην Κανέλλη που δεν το είπε ποτέ)
Όπως ο θηριοδαμαστής μπαίνει στο κλουβί με το λιοντάρι για να πάρει την δόξα και το χειροκρότημα, έτσι μπήκατε και εσείς, κα Κανέλη, στο στούντιο με το "θηρίο". Ξέρατε από πρίν το ποιόν του. Και όχι μόνο μπήκατε, αλλά το τσιγκλούσατε. Ο θηριοδαμαστής ξέρει ότι υπάρχει παντα μιά πιθανότητα το λιοντάρι να τον κάνει μια χαψιά. Εσείς γλιτώσατε με μιά δαγκωνιά. Δεν νομίζετε ότι είναι υποκριτικό να παραπονιέστε ότι σας δάγκωσε???
Ε όχι και να παρομοιάζετε τον θρασύδειλο,γλοιώδη νέο-ναζί (που θα τα έκανε επάνω του στη θέα και μόνο θηριοδαμαστή -δηλ. κάποιου με εκπαίδευση, γνώση και οργάνωση στην αντιμετώπιση θηρίων ( βέβαια, άλλο θηρίο άλλο κτήνος)) με λιοντάρι. Αυτό έλειπε, να μην έδειχνε την απόλυτη διαφωνία της με τον αντί-άνθρωπο η κα. Κανέλη (με της οποίας το κόμμα διαφωνώ κάθετα). Είναι πλέον καθήκον όλων μας να αντιμετωπίζουμε την αλητοσυμμορια όπου τη βρούμε να πουλάει τα παρακρατικά σκουπιδολογήματα της.
Δεν σας αρέσει ο χαρακτηρισμός λιοντάρι γιατί έχει και μιά περιφάνια μέσα του; Να χρησιμοποιήσω δικό σας χαρακτηρισμό. Μέλος αλητοσυμμορίας, αντι-ανθρωπος. Με ποιόν σκοπο τον κάλεσαν στο πρωινάδικο; Για να κάνουν εποικοδομητικό διάλογο; Άποψή μου είναι ότι τον κάλεσαν για επίδειξη των ικανοτήτων τους στον δαμασμό του, ο δε Παπαδάκης για τα νούμερα. Δεν διακρίνετε κάποια υποκρισία στο να τον συγκεκριμένο άνθρωπο για επίδειξη, να τον τσιγλάς, να τον μουντάρεις και μετά να διαμαρτήρεσαι που σε χτύπησε???
Υπαρχουν,παντως,και θετικα σε αυτην την θλιβερη ιστορια.Επι παραδειγματι ενισχυεται,κατα τι, η εθνικη ενοτηταΔιοτι υποθετω οτι οι εξελιξεις αυτες ολο και θα εφεραν,εστω ψυχικα λογω "κοινου εχθρου",καπως πιο κοντα το ΚΚΕ με την "Ιερα Συμμαχια" των συγκυβερνωντων.
Η οποια ομως ενοτητα καλλιστα ψηνεται εδω και καιρο μεταξυ Συριζα και ΑΝΕΛ, η οχι? Το μαθημα απο αυτη την ιστορια θα επρεπε να ηταν οτι καταδικαζουμε τις φασιστικες πραξεις χωρις αστερισκους και αποσιωπητικα.
''Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεχάσω ή να μετανιώσω που όρθωσα ανάστημα στο κτήνος''Είπε η εκαλιώτισσα κ.Κανέλλη. Σιγά μη σου στήσουμε και άγαλμα, για ηρέμησε λιγάκι.
Διαφωνω καθετα με την πολιτικη σας τοποθετηση και τον τροπο που πολιτευεσθε, κα Κανελλη αλλα για θεμα του χαστουκιου και την αντιδραση του αρχηγισκου του μικρομεγαλου εκεινου κομματος που θελει να λεγεται αξιωματικη αντιπολιτευση και αυριανη κυβερνηση, ενα εχω να πω: Μαζι σας!