ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στη Ρωσία και τα εκπαιδευμένα δελφίνια του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού

Στη Ρωσία και τα εκπαιδευμένα δελφίνια του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού Facebook Twitter
5

Στη Ρωσία και τα εκπαιδευμένα δελφίνια του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού Facebook Twitter

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των δελφινιών στην πόλη της Κριμαίας της Σεβαστούπολης, πέρασε πλέον στην δικαιοδοσία του Ρωσικού Ναυτικού σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το RIA Novosti.

Το πρόγραμμα, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, επρόκειτο στο παρελθόν να σταματήσει από το ουκρανικό ναυτικό, αλλά η εγκατάσταση με τα δελφίνια έχουν γίνει πλέον κομμάτι της Ρωσίας μετά την επανένωση της με την Κριμαία.


Τα δελφίνια εκπαιδεύονται για να περιπολούν στα ανοικτά και να εντοπίζουν νάρκες αλλά και για να επιτίθενται σε δύτες. Στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί και ένα πρόγραμμα που εξέταζε το ενδεχόμενο να φέρουν μηχανισμό με λάμες μαχαιριών στο ρύγχος τους και να κάνουν φονικές επιθέσεις.


Η πηγή που μίλησε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο εξέφρασε την ελπίδα ότι το ρωσικό ναυτικό θα υποστηρίξει το πρόγραμμα μάχης το οποίο εκπαιδεύει και θαλάσσια λιοντάρια. Οι Ουκρανοί είχαν αναπτύξει πολλά σχέδια, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να τα εφαρμόσουν μιας και τα κονδύλια είχαν μειωθεί δραματικά.

Η εγκατάσταση είναι μία από τις δύο μοναδικές του κόσμου μαζί με εκείνη που λειτουργεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ