Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο

Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο Facebook Twitter
41

UPDATE: Νομίζω ότι τα καταφέραμε! Η σελίδα με το βίντεο κατέβηκε!

 

=== 

O λογαριασμός μου έχει μπλοκαριστεί μερικές φορές απ' το Facebook (για έναν ολόκληρο μήνα την κάθε φορά). 

Μια φορά επειδή έβαλα λινκ που περιείχε μια φωτογραφία της Kate Moss απ' τη Vogue, μια άλλη φορά επειδή στη φωτογραφιούλα του λινκ σχετικά με μια θεατρική παράσταση ήταν φωτογραφημένοι οι ηθοποιοί γυμνοί, από πίσω. Και πάει λέγοντας. 

Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο Facebook Twitter
Όχι η φωτό που σκανδάλισε το Facebook. Εδώ φοράει φόρεμα.

Κι όμως, υπάρχει ένα βίντεο που δεν μοιάζει να ενοχλεί καθόλου το Facebook. 

Αυτό εδώ. 

(*Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για γκέι που δολοφονούνται, άλλοι για βιαστές, πολλοί μουσουλμάνοι δηλώνουν ντροπιασμένοι στα σχόλια και διευκρινίζουν ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις εκτελέσεις δεν είναι ισλαμιστές, αλλά διαταραγμένοι παράφρονες.)

Μου έγραψε και ο Νίκος Α.:

Έστειλα ενα report στο FB για το βίντεο

Η απάντηση του Facebook ήταν η παρακάτω:

Thank you for taking the time to report something that you feel may violate our Community Standards. Reports like yours are an important part of making Facebook a safe and welcoming environment. We reviewed the video you reported for containing graphic violence and found it doesn't violate our Community Standards.

[Ίσως αν γίνουν μαζικά ριπόρτ να αλλάξουν γνώμη! Κι ας μην θεωρούν τόσο φρικαλέο αυτό το βίντεο όσο πχ. το στήθος της Kate Moss...]

 

[Ενδιαφέρον έχει ότι έλαβα μια επιστολή που έλεγε: Γιατί αναδημοσιεύσατε -μέσω λινκ έστω- το βίντεο; Για να μπορέσει ο κόσμος να κάνει report καλέ μου άνθρωπε! Δεν χρειαζόταν να πατήσεις το πλέι!]

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Πέραν του βάρβαρου θεάματος (συμφωνώ, όμως, με το σχόλιο του Ιαπετός 23.3.2014 | 07:53 και να προσθέσω και την διεκπεραίωση των "πολιτισμένων" θανατικών ποινών στις ΗΠΑ), δεν βρίσκω καθόλου σωστή τη τάση να διαμοιράζεται και να σχολιάζεται βίντεο ενός γεγονότος (ΦΑΕ φρίκη κόσμε!) που ούτε καν ξέρουμε τι στην ευχή αφορά: Ποιοι είναι αυτοί, πού είναι αυτοί; Ποιες είναι οι συνθήκες κ.λπ..Πάντως στο εν λόγω, όπως αναφέρει και ο ΜάνοςΘ, διακρίνεται το λάβαρο αυτών: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Nusra_Frontοπότε μιλάμε για εμπόλεμη κατάσταση και ισλαμικό jihadist φονταμενταλισμό.Ακραίο είναι το βίντεο μεν, αλλά αφορά μία πραγματικότητα δε. Αν είναι το θέμα, μόνο, να μην σοκαριστούν οι ανήλικοι-ες χρήστ(ρι)ες, δεν ξέρω, να μπει ένα warning.
" Όροι της κοινότητας του Facebook:Αναφορά κατάχρησηςΑν παρατηρήσετε στο Facebook κάτι που θεωρείτε ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης, σας παρακαλούμε να μας το αναφέρετε. Να θυμάστε το εξής: Όταν μας αναφέρετε κάποιο περιεχόμενο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα το αφαιρέσουμε από τον ιστότοπο. Η κοινότητά μας στηρίζεται στη διαφορετικότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να διαφωνήσετε ή να ενοχληθείτε από κάτι, χωρίς όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να το καταργήσουμε ή να το μπλοκάρουμε. Για το λόγο αυτό, σας προσφέρουμε προσωπικές ρυθμίσεις με τις οποίες ελέγχετε ό,τι βλέπετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρύβετε ή να αποσυνδέετε άτομα, Σελίδες ή εφαρμογές που σας προσβάλλουν. "Δεν ηξερα οτι στα πλαισια της διαφορετικοτητας (οπως μας λεει το fcbk), ειναι αποδεκτες οι δολοφονιες τραβηγμενες σε video..Δε φτανει που ειναι μια πραγματικοτητα γενικα, αφηνουμε κ την αναπαραγωγη της καταστασης αυτης εστω κ ηλεκτρονικα.ΕΛΕΟΣ!
πλακα κανουν ετσι?? αυτο δεν ειναι βιαιο υλικο?? δλδ αν σερφαρει κανα παιδακι και το δει? εδω για τους ενηλικους ειναι το λιγοτερο αποκρουστικο, αηδιαστικο, κτλ, κτλ.. Δολοφονιες live! τι να πω...
Το έκανα και εγώ report και έλαβα το άνωθεν μήνυμα μετά από μερικά δευτερόλεπτα (και μάλιστα δοκίμασα και διαφορετικούς λόγους κάθε φορά)...νομίζω πως όσα μαζικά reports κι αν γίνουν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο...ντροπιαστικό, σοκαριστικό, δεν έχω λόγια... :(
Πως αιτιολογείς αυτή την συμπεριφορά του Facebook; Για εμένα είναι ανεξήγητη. Αν σκευτεί κανείς ότι αυτό το υλικό είναι προσβάσιμο και σε ανήλικα θεωρώ ακατανόητη την απόφαση αυτή.
Οι ισλαμιστές είναι αυτοί που είναι. Δεν τους δικαιολογώ με τίποτα. Αλλά όσο και να σκίζουμε τα ρούχα μας, όσο και να φωνάζουμε "αίσχος, απαράδεκτο", δεν θα αλλάξει τίποτα.Εκτός αν πιστεύει κανένας ότι θα αλλάξει μιά κοινωνία που βρίσκεται γεωγραφικά 6000 χλμ. μακρυά μας και πολιτισμικά 10 αιώνες πίσω μας από τα σχόλια που γράφουμε εμείς στα social media.Εκείνο όμως που μπορούμε να αλλάξουμε και μάλιστα εδώ και τώρα, είναι η άθλια διγλωσσία και ο πουριτανισμός των (αμερικάνικης κουλτούρας) social media. Μιά κοινωνία που θεωρεί άσεμνες δυό γυναικείες ρώγες και φυσιολογική μιά σκηνή μαζικής εκτέλεσης είναι βαριά άρωστη. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε μιά τέτοια κοινωνία; Θέλουμε να εξαπλωθεί ο δικός τους πουριτανισμός και η δική τους οπτική γωνία γιά το "άσεμνο";Όπως λέει και το σχετικό κειμενάκι "η συμμετοχή σου στο φεησμπουκ προϋποθέτει ότι αποδέχεσαι τους όρους χρήσης". Όσοι λοιπόν έχουν λογαριασμό στο φεησμπούκ, θεωρούν (έμμεσα) εντελώς φυσιολογικό το να εκτελούνται άνθρωποι εν ψυχρώ και το βίντεο να ανεβαίνει σε κοινή θέα. Τόσο απλά.
Δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς που συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το fb.Ή που συνεχίζουμε να νομίζουμε ότι είναι ένα φιλικό περιβάλλον κατάλληλο για όλους...
Τι είναι αυτά τα ορκ; Αντικαθεστωτικοί/καθεστωτικοί Σύριοι που δολοφονούν αιχμαλώτους; Δήμιοι της σαρίας; Κυκλοφορούν πολλά αντίστοιχα βίντεο στο youtube με βασανιστήρια ανταρτών/καθεστωτικών ή εκτελέσεις ποινών της σαρίας και λιντσαρίσματα. Αν και λέω πως χαίρομαι που δεν γεννήθηκα πουθενά στη Μέση Ανατολή, σκέφτομαι πως στην πρόσφατη ιστορία μας (εμφύλιος) είχαμε κομμένα κεφάλια και κρεμασμένους στις πλατείες, και η Ευρώπη μύριζε καμένη σάρκα απ' τα κρεματόρια των ναζί."Κι από τον εμφύλιο σπαραγμό έπεσαν στις πόλεις πολλές και δεινές συμφορές που, όσο η φύση του ανθρώπου μένει η ίδια, έτσι συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα, άλλοτε πιο άγρια κι άλλοτε πιο ήπια, με διαφοροποιήσεις ως προς τις μορφές τους, ανάλογα δηλαδή με το πώς εκδηλώνονται κάθε φορά οι μεταβολές των συνθηκών." Είχε δίκιο ο Θουκυδίδης. Σε συνθήκες ανηλεούς μίσους, όσοι αιώνες κι αν περάσουν, ο άνθρωπος θα γίνεται τέρας. Ολιγαρχικοί με δημοκρατικούς, σφάζονταν, αιχμάλωτοι εκτελούνταν. Υπάρχουν τρομερές σκηνές στην Ιστορία του Θουκυδίδη, ιδίως τα γεγονότα της Κέρκυρας αν δεν κάνω λάθος, όπου οι συγκρούσεις δημοκρατικών και ολιγαρχικών είχαν πάρει φρικιαστικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μερικοί ολιγαρχικοί για να σωθούν απ΄ τη μανία των δημοκρατικών, κατέφυγαν ικέτες σ' έναν ναό. Οι δημοκρατικοί έπεισαν μερικούς να βγουν, (ήταν ανοσιούργημα να σκοτώσεις μέσα σε ιερό) και με συνοπτικές διαδικασίες τους εκτέλεσαν. Οι υπόλοιποι ικέτες, φοβούμενοι πως θα βρουν μαρτυρικό θάνατο, αυτοκτονούσαν μέσα στον ναό όπως όπως. Η δεύτερη περίπτωση που μου έχει μείνει, είναι πάλι με τα κερκυραϊκά, όταν οι δημοκρατικοί είχαν κλείσει ολιγαρχικούς σε ένα κτίριο, δολοφονώντας τους με βέλη και κεραμίδια απ' τη σκεπή.Για τους χ,ψ παράγοντες, είτε θρησκευτικούς είτε πολιτικούς -η ουσία είναι η ίδια-, όταν το μίσος κυριαρχεί, ο άνθρωπος βγάζει το τέρας από μέσα του.Ποιο παράδειγμα να πρωτοαναφέρεις; Τις θρησκευτικές συγκρούσεις στην Ευρώπη της Μεταρρύθμισης ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες; Αίμα και φρίκη. Τα κυνήγια αιρετικών της Καθολικής Εκκλησίας; Τα αντισημιτικά πογκρόμ και τους εκτοπισμούς; Στη μεγάλη αγροτική εξέγερση στη Γερμανία τον Μεσαίωνα, οι αγρότες βιάζαν τις γυναίκες των αριστοκρατών, σφάζαν και καίγανε. Η απάντηση των αρχόντων ήταν μαζικές σφαγές. Δεν έχει τέλος η φρίκη... Δε χρειάζεται να επεκταθώ κι άλλο, μέχρι τις μέρες μας. Λίγο πολύ, είναι γνωστή η ιστορία του 20 αιώνα. Sound and fury.
το θέμα εδώ πέρα δεν είναι το Ισλάμ, όπως μερικοί αναφέρουν, ούτε αν άλλους τους ενοχλεί το γυμνό στο fb. το θέμα είναι ότι ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΘΑΝΑΤΟ στολισμένο με likes, shares και comments λες και υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε ή όχι πάνω σε αυτό. ΕΛΕΟΣ πραγματικά. σκέτη ειρωνεία και κοροιδία το θεματάκι... απορώ πώς υπάρχει ακόμα αυτό το video.
Τα reports που θα δέχεται το fb, λογικά θα είναι πάρα πολλά και θα τα φιλτραρουν και θα τα ταξινομούν με κάποιο τρόπο πριν τα ελέγξουν γιατι δε γίνεται να τα δούν όλα. Οπότε είναι πολύ πιθανό να ψάχνουν αυτοποιηημένα για λέξεις-κλειδιά και για blacklisted links. Επίσης η περιγραφή του video είναι στα αραβικά οπότε μπορεί στο parsing του κειμένου να μη βρέθηκε τίποτε 'υποπτο αφού δε θα αναγνώρισαν κάποια ύποπτη λέξη. Οπότε γενικά δεν είναι παράλογο να έχουν πολύ πιο αποτελσματική αντίδραση στις ρώγες της Kate Moss που μπορεί να τις έχουν κάνει report πολλοί άνθρωποι ξανα και ξανά σε διαφορετικά posts.