Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο

Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο Facebook Twitter
41

UPDATE: Νομίζω ότι τα καταφέραμε! Η σελίδα με το βίντεο κατέβηκε!

 

=== 

O λογαριασμός μου έχει μπλοκαριστεί μερικές φορές απ' το Facebook (για έναν ολόκληρο μήνα την κάθε φορά). 

Μια φορά επειδή έβαλα λινκ που περιείχε μια φωτογραφία της Kate Moss απ' τη Vogue, μια άλλη φορά επειδή στη φωτογραφιούλα του λινκ σχετικά με μια θεατρική παράσταση ήταν φωτογραφημένοι οι ηθοποιοί γυμνοί, από πίσω. Και πάει λέγοντας. 

Κι όμως το Facebook δεν θεωρεί ακραίο αυτό το βίντεο Facebook Twitter
Όχι η φωτό που σκανδάλισε το Facebook. Εδώ φοράει φόρεμα.

Κι όμως, υπάρχει ένα βίντεο που δεν μοιάζει να ενοχλεί καθόλου το Facebook. 

Αυτό εδώ. 

(*Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για γκέι που δολοφονούνται, άλλοι για βιαστές, πολλοί μουσουλμάνοι δηλώνουν ντροπιασμένοι στα σχόλια και διευκρινίζουν ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις εκτελέσεις δεν είναι ισλαμιστές, αλλά διαταραγμένοι παράφρονες.)

Μου έγραψε και ο Νίκος Α.:

Έστειλα ενα report στο FB για το βίντεο

Η απάντηση του Facebook ήταν η παρακάτω:

Thank you for taking the time to report something that you feel may violate our Community Standards. Reports like yours are an important part of making Facebook a safe and welcoming environment. We reviewed the video you reported for containing graphic violence and found it doesn't violate our Community Standards.

[Ίσως αν γίνουν μαζικά ριπόρτ να αλλάξουν γνώμη! Κι ας μην θεωρούν τόσο φρικαλέο αυτό το βίντεο όσο πχ. το στήθος της Kate Moss...]

 

[Ενδιαφέρον έχει ότι έλαβα μια επιστολή που έλεγε: Γιατί αναδημοσιεύσατε -μέσω λινκ έστω- το βίντεο; Για να μπορέσει ο κόσμος να κάνει report καλέ μου άνθρωπε! Δεν χρειαζόταν να πατήσεις το πλέι!]

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
εγώ πάλι έκανα report και πήρα αυτή την απάντηση "We reviewed the video you reported for containing graphic violence. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Bassel A Shuhema know that his video has been removed, but not who reported it. Facebook never discloses who submits a report." Νομίζω πως μετά απο κάποιον αριθμό απο reports το βγαζουν to βίντεο
Λοιπόν Μετά από άπειρα report και 5 mails ........We reviewed the video you reported for containing credible threat of violence. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Bassel A Shuhema know that his video has been removed, but not who reported it. Facebook never discloses who submits a report.
We reviewed the video you reported for containing graphic violence. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Bassel A Shuhema know that his video has been removed, but not who reported it. Facebook never discloses who submits a report.Μετα απο report δικο μου και σιγουρα και αλλων, κατεβηκε. Ενω στην αρχη μου γραψανε το ιδιο, οτι δεν παραβιαζει τα δικαιωματα, πριν απο 6 ωρες μου στειλανε οτι το κατεβασανε.
Το ξανασκεφτηκαν και να η απαντηση::This video was removedWe reviewed the video you reported for containing graphic violence. Since it violated our Community Standards, we removed it. Thanks for your report. We let Bassel A Shuhema know that his video has been removed, but not who reported it. Facebook never discloses who submits a report.
Παιδιά το θέμα έληξε. Έκανα χτες report και μου απάντησαν το ίδιο με όλους, ότι δηλαδή δεν θα το διαγράψουν, και τους έστειλα ένα βαρβάτο feedback με παράπονα και μετά από λίγες ώρες μου έστειλαν οτι ξαναεπεξεργάστηκαν το αίτημά μου και το διέγραψαν.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει αυτό το βίντεο δηλαδή η βία είναι υπαρκτή είτε την βλέπουμε στο facebook είτε όχι. Στόχος μας σαν άνθρωποι θα πρέπει να είναι να μην υπάρχει αυτή η βία ή να περιοριστεί. Όπως και να έχει όμως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυτό το video για πολλούς λόγους και για ακόμη περισσότερους να προβάλλεται και εδώ χωρίς προειδοποίηση για την σκληρότητά του. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να στείλω κι εγώ report λαμβάνοντας την ίδια απάντηση ότι δεν θα κατέβει το video. Γι αυτό έστειλα πιο επίσημα την άποψή μου στο facebook και τελικά πριν από λίγη ώρα έλαβα το παρακάτω. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό που έστειλα αλλά χαίρομαι που το αφαιρεσαν:Αναφέρατε το βίντεο του χρήστη Bassel A Shuhema επειδή δείχνει σκληρή βία.ΚατάστασηΤο βίντεο αφαιρέθηκεΛεπτομέρειεςΕξετάσαμε το βίντεο που αναφέρατε ότι δείχνει εικόνες σκληρής βίας. Αποφασίσαμε ότι παραβίαζε τους Όρους της κοινότητας, οπότε το αφαιρέσαμε. Σας ευχαριστούμε για την αναφορά σας. Είπαμε στον Bassel A Shuhema ότι το βίντεό του αφαιρέθηκε, αλλά όχι ποιος το ανέφερε. Το Facebook δεν αποκαλύπτει ποτέ ποιος υποβάλλει αναφορά.
Μόλις έλαβα μήνυμα ότι ο διαχειριστής κατέβασε το βίντεο, προτού "το εξετάσει το fb" (αφού είχα κάνει report και είχα λάβει την ίδια απάντηση που αναφέρει και στο άρθρο-τι ειρωνεία!).Μάλλον τα report έκαναν τη δουλειά τους...εν τέλει.
Το προβλημα ειναι η υπαρξη του βιντεο; Οι ρωγες της Kate Moss; Το κλεισιμο του λογ/μου του Αρη; Εμενα με προβληματιζει αυτο που βλεπω στο βιντεο και οχι αν αυτο ειναι συο φεισμπουκ ή στο τουιτερ ή αλλου.Οσο για τα μικρα παιδια που μπορει να δουν ενα τετοιο βιντεο θεωρω οτι οι γονεις του οφειλουν να τα προφυλαξουν απαγορευοντας τους το facebook. Δεν υπαρχει λογος ανηλιμα παιδια να εχουν facebook.
Το βίντεο είναι σοκαριστικό και σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει κάποια προειδοποίησει, περιορισμός ηλικίας κάτι...Από την άλλη όλο το ζήτημα είναι απλώς να μην το δούμε για να μη χαλάσουν τα στομάχια μας (που όντως θα χαλάσουν...); Δεν κλείνουμε λιγάκι έτσι τα μάτια μας στη φρίκη που υπάρχει; Ο Μάνος Θ που το έψαξε πρέπει να έχει δίκιο, από το λάβαρο (όπως επισημαίνει η Πενταγιώτισσα) αλλά και από το ντύσιμό τους και από το κείμενο αυτό είναι το λογικότερο συμπέρασμα.Από τη μία είναι φρικτή βία και δεν συστήνεται για τον πρωινό καφέ... Από τη άλλη είναι άραγε πιο παραγωγικό να κλείνουμε τα μάτια μας απέναντί της... ή να τα ανοίγουμε;
Από ένα σημείο και μετά, πέταξα το laptop κάτω κι άρχισα να σκούζω. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ VIDEO ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ
Δεν ειναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο βιντεο που κυκλοφορεί .! Απλα αυτο το βιντεο εχει παρει δημοσιότητα και στην Ελλαδα . Σε αντίθεση με το fb που ολοι θεωρούμε αθώο το ρωσικό fb κοινώς VKONTACT εχει ομάδες που ειναι γεμάτα με τέτοια βιντεο μαλιστα για να μπεις σε αυτές τις ομάδες σε ρωτάει αν εισαι 18+ .! Το θέμα δεν ειναι να το κατεβάσουμε το βιντεο το θέμα ειναι να σταματήσει αυτη η μαλακια του Ισλάμ , κατι που θεωρω αδύνατον . Η θρησκείες πατάνε πάνω σε αμάθεις και απολίτιστους ανθρώπους που με τον να σκοτώνουν και να φωνάζουν ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ θα παραδώσουν μια καλη ψηχη στον ανύπαρκτο θεό τους . Τα κάνουν αυτοι που ειναι μουσουλμάνοι τα κάνανε και οι χριστιανοί πριν πολλα χρονια ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας .!