Παράνομο επίδομα τέκνων λάμβανε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Παράνομο επίδομα τέκνων λάμβανε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
61

Η εφημερίδα Real News κυκλοφόρησε σήμερα με ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, λάμβανε επίδομα τέκνων το οποίο δεν δικαιούταν από το συνταξιοδοτικό της ταμείο, αυτό των δημοσιογράφων, επί 18 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το επίδομα λαμβανόταν για την κόρη της Ζωή επί 18 χρόνια χωρίς να το δικαιούται και για τη Βασιλική-Ιωάννα αντίστοιχα επί 12 χρόνια και διακόπηκε αναδρομικά μόλις το Νοέμβριο του 2013.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Αλεξίου αναφέρει ότι το δημοσίευμα υπηρετεί σκοπιμότητες και υποστηρίζει πως η ίδια και άλλοι περίπου 400 συνάδελφοί δημοσιογράφοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού του Ταμείου.

Όπως ισχυρίζεται δε, κανένας συντάκτης δεν επικοινώνησε μαζί της για διασταύρωση ή διευκρίνιση του ρεπορτάζ και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα για την υπεράσπιση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για επίθεση εναντίον της και χτύπημα κάτω από τη μέση. Επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο δεν έχει σχέση, παρουσιάσθηκε μονομερώς από την εφημερίδα, η οποία διαστρέβλωσε τις πτυχές του, παραπληροφορώντας το κοινό και συκοφαντώντας.

61

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια ξαναρωτά: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Πολιτική / Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια θέτει ξανά το ερώτημα: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Η αθώωση του Γιόργκεν Φένεκ στη Μάλτα προκαλεί νέα οργή και ξαναφέρνει στο κέντρο την υπόθεση της δολοφονημένης δημοσιογράφου ως σύμβολο για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.
THE LIFO TEAM
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM