Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter
10

 

Νόμος έγινε η πολυγαμία στην Κένυα Facebook Twitter

Την πολυγαμία νομιμοποίησαν οι άνδρες βουλευτές στην Κένυα ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γυναικών βουλευτών που αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενες.

Ο νόμος προβλέπει ότι οι άνδρες μπορούν να νυμφευθούν όσες γυναίκες θέλουν χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε αυτό η πρώτη σύζυγος.

Μάλιστα το νομοσχέδιο όπως ήρθε προς ψήφιση προέβλεπε ότι χρειαζόταν να συναινέσει η πρώτη σύζυγος, όμως όλοι οι βουλςευτές διακομματικά ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να απαλείψουν αυτή τη διάταξη.

"Όταν παντρεύεστε μια Αφρικανίδα, πρέπει να ξέρει πως μια δεύτερη θα ακολουθήσει, μετά η τρίτη (...) έτσι είναι η Αφρική", εξήγησε ενώπιον του σώματος ένας από τους βουλευτές αυτούς, ο Τζούνετ Μοχάμεντ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Capital FM.

"Κάθε φορά που ένας άνδρας γυρίζει στο σπίτι με μια γυναίκα, αυτή θεωρείται η δεύτερη ή η τρίτη σύζυγος", είπε επίσης ο Σάμιουελ Σεπκόνγκα, πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

"Αν είστε πράγματι εσείς ο άνδρας στο σπίτι και επιλέγετε να φέρετε σ' αυτό κάποιο άλλο ή δύο ή και τρία άλλα πρόσωπα, πιστεύω πως οφείλετε να έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε πως η γυναίκα σας και η οικογένειά σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν", δήλωσε η βουλευτής η Σόιπαν Τούγια, σύμφωνα με τον Capital FM.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM