Η φράση «ο κύριος Ρoμέν Γαβράς» στα γαλλικά είναι «Monsieur Romain Gavras»

Η φράση «ο κύριος Ρoμέν Γαβράς» στα γαλλικά είναι «Monsieur Romain Gavras» Facebook Twitter
Στη φωτογραφία: μικρή πληγή στη γάμπα της Αιμιλίας.
8

— Κύριε Γαβρά, μπορείτε να μου μιλήσετε για διάφορα πράγματα γενικά, σας παρακαλώ;


— Είμαι ο καλύτερος χορευτής σε ολόκληρη την Ευρώπη και μπορώ εύκολα να κάνω moonwalking, άμα θέλω.

Ο πιο περίεργος άνθρωπος που ξέρω είναι ο φίλος μου ο Άλεξ. Ο Άλεξ, ξέρεις, είναι τραπεζίτης. Όταν ήμουν 12 χρόνων έσπασα το χέρι μου γιατί έπεσα στο σχολείο και το έσπασα. Την ίδια περίοδο, το άλλο μου χέρι ήταν εντελώς καμένο, καθώς ένα πυροτέχνημα είχε σκάσει κατά λάθος, ενώ το κρατούσα, δηλαδή, κάπως εγώ το είχα κάνει να σκάσει. Κοιμάμαι συνήθως ανάσκελα. Εάν είχα ένα κότερο θα ήθελα να ήταν ένα σκάφος που να μοιάζει με αερο- πλάνο και το όνομα που θα του έδινα θα ήταν John McLain. Η φράση που αγαπώ πολύ και που χρησιμοποιώ πολύ στη ζωή μου είναι η φράση «Αυτό δεν είναι το πρώτο μου μπάρμπεκιου». Η λέξη που σιχαίνομαι περισσότερο απ' όλες τις λέξεις είναι η λέξη amazing. Το χειρότερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ είναι ένα bongo. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον νεκρό καλλιτέχνη για να κάνω ένα video, αυτός θα ήταν ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και η ιστορία θα ήταν κάτι σχετικό με μια πυρηνική καταστροφή ή κάτι τέτοιο μάλλον. Όταν πήγαινα σχολείο άκουγα πολλή μουσική, ιδιαιτέρως gangsta rap, και το δωμάτιό μου είχε μια ταπετσαρία ριγέ με ζωγραφισμένα διάφορα μπαλόνια. Τριγύρω υπήρχαν αρκετά πλαστικά παιχνίδια από το Star Wars που ήταν του μεγαλύτερου αδερφού μου και στον τοίχο ήταν κολλημένη μια αφίσα από την ταινία Blues Brothers.

Μου αρέσει πολύ η μυρωδιά της κολόνιας «Bois d' Argent» του Christian Dior και αν έπρεπε να διαλέξω την αγαπημένη μου κολόνια, θα διάλεγα αυτή, ενώ θα έλεγα πως τα αγαπημένα μου παπούτσια είναι κάτι J.M. Weston και τα αγαπημένα μου βαμβακερά μπλουζάκια είναι τα μαύρα βαμβακερά μπλουζάκια. Σιχαίνομαι πολύ το φαγητό για χορτοφάγους, σιχαίνομαι τα κατοικίδια ζώα και τα στρογγυλά αυτοκίνητα, όπως το καινούργιο Beatle, ας πούμε. Ο ένας καλύτερός μου φίλος είναι μισός Γάλλος και μισός Βιετναμέζος και εμφανισιακά μοιάζει με πολύ όμορφη γυναίκα, άλλα είναι άντρας. Ο άλλος καλύτερός μου φίλος είναι πλέον νεκρός. Δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα ούτε διάφορα άλλα πράγματα που φοβούνται διάφοροι. Παλιότερα τσακωνόμουν* αρκετά συχνά και με έχουν δείρει άσχημα, αλλά τώρα, επειδή είμαι πατέρας και η μύτη μου είναι μεγάλη, αποφεύγω τους πολλούς καυγάδες. Όταν τραβάω φωτογραφίες, χρησιμοποιώ συνήθως μια Contax με φιλμ και νομίζω πως η τελευταία φωτογραφία που τράβηξα είναι μία με την κόρη μου που τρώει φράουλες. Βλέπω πάρα πολύ καλά και από τα δυο μου μάτια, σχεδόν δέκα στα δέκα και δεν έχω μυωπία. Πρόσφατα συνειδητοποίησα πως η ιστορία με αυτόν που πάτησε στο φεγγάρι είναι μάλλον αληθινή και αυτό μου έκανε πραγματικά εντύπωση, καθώς μέχρι πρόσφατα πίστευα ακράδαντα πως ήταν κάποια ψεύτικη προπαγάνδα των Αμερικανών, αλλά τώρα νομίζω ότι πράγματι έγινε όλο αυτό με το φεγγάρι. Μου αρέσουν πολύ οι Aphrodite's Child, λατρεύω τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Δεν μου αρέσει καθόλου ο αριστερός μου αγκώνας. Φοβάμαι πάρα πολύ τους αετούς. Δεν έχω πάει ποτέ στη Χαβάη, αλλά φαντάζομαι πως είναι μάλλον ένα πολύ όμορφο μέρος γεμάτο χοντρούς γέρους. Θεωρώ, επίσης, πως το πιο ωραίο κτίριο στο Παρίσι είναι αναμφισβήτητα η Όπερα και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Όταν θα βρίσω κάποιον, συνήθως θα τον αποκαλέσω cunt face. Αυτό που θα ήθελα περισσότερο στη ζωή μου να φιλμάρω είναι Έλληνες ιππείς να εισβάλουν στην Ελβετία. Πριν πεθάνω, θα ήθελα να δω ένα ηφαίστειο να βγάζει λάβα και φωτιά και να χύνεται μέχρι τους πρόποδες. Θα ήθελα πάρα πολύ να φιλμάρω την Ελβετία την ώρα που εισβάλλουν Έλληνες ιππείς. Δεν μου αρέσει καθόλου το τραγούδι «Imagine» του Τζον Λένον και δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν οι στίχοι του τραγουδιού «You remind me of my jeep» του R Kelly. Δεν τους καταλαβαίνω καθόλου. Πριν από κάθε γύρισμα κάνω κάθε φορά την ίδια μικρή τελετουργία, αλλά δεν θέλω να σου την πω. Μου λείπει πολύ ο φίλος μου που είναι νεκρός.


— Κύριε Γαβρά, αυτό που θα ήθελα τώρα είναι να μου πείτε μια φράση στα ελληνικά, αν βέβαια ξέρετε κάποια.

— Ένα ουίσκι παρακαλώ, μαλάκα.

8

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

5 σχόλια
Προχθες το βραδυ (τριτη) ημουν απο τους τυχερους που παρακολουθησαν την αβαν πρεμιε της παραστασης ''Καποιος μιλαει μονος του κρατωντας ενα ποτηρι γαλα'' στο γκαζι, σε ενα μικρο θεατρο (Αβατον, αν θυμαμαι καλα). και το λεω αυτο γτ οσα αρθρα του ε.φ. εχω διαβασει εδω στη lifo η και σε αλλα μπλογκ, τα βρηκα εκει. η εμμονη του με συγκεκριμενα πραγματα οπως το αιμα, τα φρουτα (φραουλες) τα γλυκα ειναι ολα αποτυπωμενα σε ενα καταπληκτικο βιβλιο (ομωνυμο της παραστασης, δικο του). Ειλκιρινα αξιζει να τη δειτε αυτην την παρασταση. Ενας σεισμος εικονων και χιουμορ που πατανε μεταξυ παραλογου, οπως τα αρθρα του και πραγματικοτητας. θυμηθειτε με. ολα οσα υπαρχουν στα αρθρα του εινια γραμμενα σε αυτο το βιβλιο. δε γνωριζω για ποσο θα παιζει η παρασταση αλλα ακομα και αν τη χασετε παρτε το βιβλιο. εγω ηδη το παρηγγειλα.