ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» Facebook Twitter
57

Αντιδράσεις στο χώρο των πρυτάνεων προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να διαγράψει 180 χιλιάδες φοιτητές, δίνοντας τους προθεσμία ως τον Ιούνιο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 «Υπάρχουν φοιτητές που για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν…είναι άδικο να διαγραφούν», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος ενώ και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

Τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν τη «σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012».

Στη σχετική επιστολή του Θ.Πελεγρίνη τονίζεται ότι «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους».

57

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ

Ελλάδα / Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής ενώ ομάδα με drone του Πυροσβεστικού Σώματος βοηθάει στην επιτήρηση της πυρκαγιάς.
THE LIFO TEAM