ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δείτε το βίντεο με το πλάνο της LAMDA Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Δείτε το βίντεο με το πλάνο της LAMDA Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού Facebook Twitter
63

Δείτε το βίντεο με το πλάνο της LAMDA Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού Facebook Twitter

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι μετά από εισήγηση των Τεχνικών του Συμβούλων, έκρινε ότι η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν
συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή.

Σε επόμενη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς, αφού προηγουμένως έχει αποσφραγίσει τον φάκελο αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στη συνέχεια, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του διεθνώς εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης ("fairness opinion").


Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, καθώς και την εισήγηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, θα αποφασίσει για την ανακήρυξη ή μη Προτιμητέου Επενδυτή.


Σημειώνεται ότι η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς, σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου 2014.

Το πλάνο ύψους €7δισ περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. - ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως - υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των παραπάνω στο κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο με το πλάνο αξιοποίησης από την Lamda Development:

63

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Φαίνεται αρκετά όμορφο και τελείως εκτός απο οτιδήποτε έχει δεί ποτέ η Αθήνα και κατ επέκταση η Ελλάδα. Ελπίζω να μην έχουμε γεράσει (ή φύγει) μέχρι να ολοκληρωθεί.
Ναι, είναι όνειρο ζωής μια τέτοια κατάντια (για τους αδαείς νεόπλουτους που δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη αισθητική παιδεία).Σύγχρονη αραβική αρχιτεκτονική με πινελιές από νίκαια, κάννες και the mall.έλεος
Αισθητικά εμενα μου αρέσει και για να είμαστε ειλικρινείς είναι μακράν καλύτερο απο οποιοδήποτε άλλο έργο ανάπλασης έχει δεί η χώρα (αν τελικά το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο). Για να μην αναφερθω σε κάτι σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικούς λαχανόκηπους λές και ζούμε στο Καράκας...Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσει είναι καθαρά θέμα γούστου και το δέχομαι.