Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το ξέρω θα με βρίσεις

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: το ξέρω θα με βρίσεις Facebook Twitter
17


________________
1.


είναι τελείως παράλογο να πιστεύεις πως κάποιος που σου έχει φερθεί με τον χειρότερο τρόπο, σε έχει μειώσει, σε έχει υποτιμήσει, δεν κάνει κάποια προσπάθεια για να δείξει ότι μετάνιωσε και αδιαφορεί πλέον για σένα, ίσως αξίζει να παραμένεις κολλημένη μαζί του και να ελπίζεις οτι κάποια στιγμή θα καταλάβει τα λάθη του, θα δείξει ότι μετάνιωσε και θέλει να τον συγχωρέσεις; Νοιώθω ότι τρελαίνομαι...- ΓΙΩΤΑ

Όσο περισσότερο αδυνατείς να δεχτείς ότι τα πράγματα δε θα γίνονται όπως θέλεις, ακόμη κι αν επιμένεις με λύσσα, τόσο περισσότερο θα νοιώθεις ότι τρελαίνεσαι. Τουλάχιστον είχες το ένστικτο να μη γράψεις τη λέξη «αγάπη» στο εγωιστικό σου τριπάκι.

________________
2.


Το ξέρω θα με βρίσεις αλλά τι να κάνω χρειάζομαι να ρωτήσω κάποιον που ειναι πιο αντικειμενικός και δεν με λυπάται! Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη. Έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια, απ' αυτές με τους μεγάλους καβγάδες και χωρισμούς. Γιατί μένω θα αναλυθεί σε άλλη ερώτηση. Πριν τρεις μήνες σε ένα τέτοιο χωρισμό και όπου δήθεν είχα πάρει την απόφαση να μην γυρίσω ξανά γνώρισα ένα παιδί. Αυτός βάλθηκε να με τρελάνει. Απίστευτο σεξ απίστευτη χημεία και γενικά γουστάρω που μαζί του είμαι εγώ. Ξεκάθαρος απο την αρχή πως δεν θέλει σχέσεις κτλ. Στις δύο εβδομάδες τα ξαναβρήκα με την κοπέλα μου -ναι ναι κοπέλα- αποφάσισα να διακόψω μαζί του αλλά κάθε φορα που βρισκόμασταν -ερχεται στη δουλεία μου και δουλεύω σε καφετέρια- καταλήγαμε να φεύγουμε μαζί.

Στο θέμα μας λοιπόν... πριν ένα μήνα περίπου σταματησε να επικοινωνεί καθημερινά και εμφανιζόνταν μόνο για να με δει και να πάμε σπίτι του. Με ενοχλεί να νιώθω απλά η καβάτζα του. Το ξέρει. Λέει πως δεν είμαι και κάθε φορα που θα έρθει απ εκεί αρχίζει τα δεν με βλέπει μόνο σαν πήδημα, δεν θέλει να ενοχλεί, περνά τέλεια μαζί μου, κάνει το καλύτερο σεξ κτλ κτλ. Σημειώνω πως όταν βρισκόμαστε δεν είναι μόνο σεξ. Μαγειρεύουμε βλέπουμε ταινίες, πάμε βόλτες, κοιμάμε σπίτι του και το πρωί ακόμα και μετά το σεξ δεν με αφήνει να φϋγω... Τέλος έχω και τα κλειδία του σπιτίου του.

Θέλει να με τρελάνει; Βολεύτηκε; Ή μήπως έχουν δικαιο κάποιοι φίλοι που λένε πως τον κρατά πίσω το ότι είμαι σε σχέση, την έχει δαγκώσει και προσπαθεί πλεον να κρατήσει αποστάσεις αλλά όταν βρεθούμε είναι αναπόφευκτο.

ΥΣ: όχι δεν θεωρώ πως η σεξουαλική μου ταυτότητα παίζει ρόλο. Είμαι 30 δεν έχω απατήσει ποτε στη ζωή μου πριν από αυτό και ούτε μου έλειπε το ένα ή το άλλο ανάλογα με το φύλο που έκανα σχέση.

ΥΣ του ΥΣ: Ναι το παραδέχομαι πως ψάχνω αλλού ασφάλεια κτλ. Τη δική μου μαλακία μπορείς να την αναλύσεις όποτε θες. Αλλά αυτή τη στιγμή καίγομαι τι να κάνω μαζί του.- Μουμπλε....

Ούτε εγώ θεωρώ ότι η σεξουαλική σου ταυτότητα παίζει ρόλο. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ότι ρωτάς γιατί δε μπορείς να έχεις δύο σχέσεις παράλληλα χωρίς να παραπονιέται κανείς. Ο καπιταλισμός θα φταίει!


ΥΣ: Οι φίλοι σου είναι ήρωες.

ΥΣ: Κανείς τους δε σε λυπάται. ΚΑΝΕΙΣ. Σίγουρα πράγματα.

ΥΣ του ΥΣ: Νομίζω όμως ότι γελάνε πίσω από την πλάτη σου.

________________
3.


Επειδή είναι η δεύτερη φορά που διαβάζω στη στήλη το: "είμαι λίγο μεγαλούλα για να μάθω ποδήλατο" και ακολουθεί η τρελή ηλικία (22), αλλά και επειδή η απάντησή σου Λενάκι είναι κάπως έτσι: "φαντάζομαι ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να μάθουμε καινούρια πράγματα", θέλω να σας πω (για να μη φαντάζεστε λάθος) πως ποδήλατο, αλλά και γιαπωνέζικα μαθαίνεις σε οποιαδήποτε ηλικία ΕΣΥ επιθυμείς. Όρεξη νά 'χεις.
Ο υποφαινόμενος έμαθα ποδήλατο στα 40 (δεν είχα όσο ήμουν μικρούλης, άρα έμαθα μεγαλούλης) και έχω όρεξη να μάθω και γιαπωνέζικα.
Και τώρα η ερώτηση:
Η όρεξή μου δεν περιορίζεται στα γιαπωνέζικα και πρέπει να χάσω 15 κιλά (θα μου κάνει καλό στην υγεία, στην εμφάνιση και στην ψυχολογία).
Α! Και δεν πάω σε ψυχολόγο.

ΥΓ: Έχω ξεκινήσει γυμναστήριο, και πεινάω περισσότερο.- me

Έγραψα ότι έτσι φαντάζομαι; Το διορθώνω. Δεν το φαντάζομαι, ΣΙΓΟΥΡΑ είναι πιο δύσκολο να μάθεις καινούρια πράγματα όσο μεγαλώνεις. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αδύνατο, σημαίνει αυτό που λέω: γίνεται πιο δύσκολο.


Αν πιστεύεις ότι στα 40 θα μάθεις γιαπωνέζικα όσο καλά θα τα μάθαινες αν ξεκινούσες στα 20, κάνεις λάθος. Μερικοί δε μπορούν ούτε στα 20. Μερικοί μπορούν και στα 70. Οι ικανότητες απορρόφησης όμως μειώνονται με τα χρόνια σε κάθε άνθρωπο, δε χρειάζεται να πω τη γνώμη μου, ούτε χρειάζεται να πεις τη γνώμη σου γι' αυτό το θέμα. Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε για την βαρύτητα.


Δεν είναι απαραίτητος ο ψυχολόγος για τη δίαιτα. Δεν είναι καν απαραίτητο το γυμναστήριο για να χάσεις κιλά. Αρκεί να τρως λιγότερο.


________________
4.


Είχες αποβληθεί ποτέ στα μαθητικά σου χρόνια; Αν ναι γιατί;- Prince Myshkin

Έχω αποβληθεί από την τάξη τρεις φορές. Τη μία στο δημοτικό, επειδή τράβηξα την καρέκλα του μπροστινού μου πριν κάτσει κι έπεσε με πάταγο (κάτι μου είχε κάνει όμως πριν, δε θυμάμαι τι). Τη μία στο γυμνάσιο την ώρα της μουσικής, αλλά είχε αποβληθεί νομίζω η μισή τάξη εκείνη τη φορά. Την τρίτη φορά δε θυμάμαι το λόγο, θυμάμαι μόνο ότι περιδιάβαινα τους διαδρόμους μόνη μου και βαριόμουν μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα. Γενικά πάντως ήμουν πολύ τύπος και υπογραμμός στο σχολείο, ήσυχος τύπος.

________________
5.


πώς είναι το διαμέρισμά σας στη Νέα Υόρκη;
Όσα έχει εδώ www.worstroom.com είναι συνηθισμένα ή όχι;- Α


Η αναζήτηση κατοικίας στη Νέα Υόρκη είναι ένα ατελείωτο θρίλερ επειδή υπάρχει τεράστια ζήτηση σχετικά με την προσφορά κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι οι τιμές για κάποιον καινούριο στην πόλη όταν έρχεται από την Ελλάδα είναι πολύ πέρα από εξωφρενικές. Δεν ξέρω τι σημαίνει «συνηθισμένο». Εξαρτάται από τα λεφτά που έχεις να διαθέσεις και από τον κύκλο στον οποίο ανήκεις. Εξίσου συνηθισμένοι είναι οι μισθοί των 100.000 δολαρίων και βάλε το χρόνο για τους νεαρούς τραπεζίτες.


________________
6.


Απάντηση της Κικής Δημουλά στην ερώτηση "Τι είναι ο έρωτας" : " Ο έρωτας είναι ένα θύμα του σωματέμπορα εγωισμού μας". Ποια είναι η δική σου ερμηνευτική ματιά σε αυτά τα λόγια; Θα μπορούσες να πεις ότι κάνω και συλλογή από ερμηνείες...Τόση εντύπωση μου έκανε από τότε που το άκουσα!(Τώρα να μου πεις, αυτό χρήζει άλλης ψυχαναλυτικής κουβέντας..) Να είσαι και να περνάς καλά βρε Λένα!- magenda

Οι αφορισμοί, απ' όποιον κι αν προέρχονται, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γλωσσικές ακροβασίες, σαν κόλπα ταχυδακτυλουργού, όπως τα κανίς που μαθαίνουν να περπατάνε στα δύο τους πόδια. Είναι χαριτωμένες επιδείξεις ικανοτήτων, δεν είναι ορισμοί, είναι χρησμοί. Πολλά μπορείς να καταλάβεις από αυτό που λέει, η χάρη βρίσκεται στο ότι ο καθένας θα το συμπληρώσει όπως θέλει, οπότε ο καθένας θα το βρει σωστό. Η ερμηνεία που θα δώσει ο καθένας λέει περισσότερα για τον ίδιο παρά για την αρχική φράση. Είναι σα να ρωτάς τον καθέναν ξεχωριστά τι πιστεύει ότι είναι ο έρωτας. Αυτή η συζήτηση μου φαίνεται τρομερά βαρετή γιατί βρίθει από τις φρικτές κοινοτοπίες που έχει ο καθένας στο μυαλό του και δεν αντέχω να ακούω άλλο φράσεις που ξεκινούν με «ο άνθρωπος από τη φύση του...»


________________
7.


Ωραία..να βρω στόχους..μικρούς και εφικτούς..
Ζορίζομαι..
Δε βρίσκω τίποτα που όντως να θέλω πολύ..
Εκτός απο τα κλασσικά να έχουμε υγεία κλπ όντας παντρεμένη με παιδί αισθάνομαι ενα τέλμα..
Να το ψάξω λες;- Γιατι μαμα;

 

Να κι ένας που του ήρθαν εύκολα τα πράγματα.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
#2 Θέλεις μία αντικειμενική γνώμη, ωραία λοιπόν. Περίληψη: "τα έχεις" με κάποιον ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα και δεν ξέρεις τί να τον κάνεις, και ταυτόχρονα τα ξαναβρήκες με το κορίτσι σου (για το οποίο δεν μας λες και πολλά, άρα θα υποθέσω ότι δεν σε συναρπάζει), και αναρρωτιέσαι: γιατί η σχέση μου με τον τύπο δεν είναι όπως την θέλω; Μήπως φταίει ότι έχω σχέση με κορίτσι; Η πρότασή μου. Βάλε στη ζωή σου λίγη ειλικρίνια. Ο τύπος δεν θα αλλάξει επειδή το θες εσύ, άσχετα αν έχεις παράλληλη σχέση ή όχι. Γιατί σε ενοχλεί να είσαι "η καβάτζα του;" Τί παραπάνω θέλεις να σου προσφέρει από την στιγμή που έχεις σχέση; (και υποτείθεται πως σου λύνει το ζήτημα ασφάλεια, αγκαλιές χάδια). Αν η σχέση σου (με την κοπέλα) δεν σε ικανοποιεί, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι αν ο άλλος σου δώσει υποτείθεται αυτό που θες, (το οποίο τί είναι;) θα είσαι καλύτερα; Αν εσύ δεν ξέρεις τί ζητάς, πώς περιμένεις οι άλλοι να σου το δώσουν; Και στην τελική, δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις τι θες, άνθρωπος είσαι, αλλά πες: Παιδιά σόρυ, είμαι μπερδεμένη, κάνετε τα κουμάντα σας.
#1 Απλά επικεντρώσου σε κάτι άλλο,κάτι νέο.Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι πολύ το θέμα. Αξίζει να παραμένεις κολλημένη εφόσον όπως δηλώνεις και εσύ, αυτός ο άνθρωπος σε έχει υποτιμήσει και έχει δηλώσει πως δεν θέλει να είστε μαζί;#3 «Δεν θα τα καταφέρεις»,θα σού πουν. Δώσε την απάντηση με τις πράξεις σου πως μπορείς να κάνεις την διαφορά, επιτυγχάνοντας ό,τι αγαπάς. Σίγουρα τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα,μα όταν ξέρεις τί θες,μαθαίνεις πιο συνειδητοποιημένα. Για να ξεκινήσεις,σημαίνει πως έχεις την πρόθεση να προσπαθήσεις σκληρά.Δύσκολο υπάρχει. Ακατόρθωτο όμως,θεωρείται μέχρι να αποδείξεις πως δεν είναι.#6 Άλλοι βλέπουν τον έρωτα σαν πεδίο μάχης, άλλοι σαν παραμύθι, άλλοι σαν κηνυγητό, άλλοι σαν επιλογή, άλλοι σαν ανάγκη, άλλοι σαν επικοινωνία, άλλοι σαν συμπλήρωση, άλλοι σαν χημεία... Ποτέ δεν θα μάθουμε αν είναι ένα από την λίστα ή όλα αυτά μαζί. Και κάπως έτσι θα συνεχίσει να υπάρχει η ποίηση...#7 Έμπνευση σού λείπει. Διάβασε πολύ,δες βίντεο στο youtube με ανθρωπιστικά/δημιουργικά/κοινωνικά κλπ μηνύματα, παρακολούθησε σεμινάρια..Ό,τι βρεις στο μέρος που μένεις. Από όλους τους τομείς. Ψάχνοντας θα ανακαλύψεις τί σού αρέσει και θα διακρίνεις αυτό το κάτι το οποίο θες να κάνεις. Και θα καταλάβεις ότι το βρήκες μόλις αισθάνεσαι την ανάγκη να μοιραστείς με τους άλλους αυτό το κάτι, να βοηθήσεις,να συνεισφέρεις στην κοινωνία μας με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Προσωπικά έχω να προτείνω για αρχή:http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=9280http://www.youtube.com/watch?v=zFWr-CKMWGY&feature=sharehttp://www.semifind.gr/ Eυτυχώς να λέμε που έχουμε τόσες επιρροές γύρω μας,μένει μόνο να ασχοληθούμε! Και πάνω απ όλα καλά να είμαστε,τα ενδιαφέροντα και οι στόχοι εύκολα βρίσκονται!Καλή τύχη!
#3 - λίγο αποκαρδιωτική η απάντηση σου Αμπα, στηρίζεται σε κάπως στενά κριτήρια μάθησης. Όσο μεγαλώνουμε, σίγουρα δυσκολευόμαστε περισσότερο στην αποστήθηση, αλλά μπορούμε να 'χτίζουμε' την καινούρια γνώση πάνω στις βάσεις της εμπειρίας. Έχουμε π.χ. μεγαλύτερη ευχέρεια να κρίνουμε τι θα μας χρειαστεί και τι μπορούμε ν'αποφύγουμε, έχουμε καλύτερη οργάνωση, αντίληψη του πώς λειτουργούμε σαν άνθρωποι, κλπ., έτσι ώστε η μάθηση γίνεται πιο περιεκτική και αποτελεσματική - πιο ποιοτική αν όχι πιο ποσοτική.
#3 Η Γνωστική ψυχολογία, αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα πως υπάρχουν κρίσιμες περίοδοι για θέματα σχετικά με τη γλώσσα.Έχει αποδειχθεί ερευνητικά το ότι όσο πιο μικρός σε ηλικία είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο εύκολα απορροφάει τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με φωνήματα, ηχητικά συστήματα 2ης ξένης γλώσσας, εκμάθηση σύνταξης της γλώσσας και του λόγου, ακόμα και στην εκμάθηση της νοηματικής.Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι μόνο ως παιδιά μαθαίνουμε τα πάντα και ό,τι προλάβουμε, αλλά να έχουμε επίγνωση της αλήθειας για να μην απογοητευτούμε στην συνέχεια! Καλή επιτυχία με τα Γιαπωνέζικα!
#3: Μπράβο σου βρε φίλε που έμαθες ποδήλατο στα 40 (δύσκολα ή εύκολα δεν έχει σημασία, όλοι έχουμε φάει τις τούμπες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας εκμάθησης, υποθέτω) γιατί το ποδήλατο είναι μια γνώση που δεν ξεχνιέται. Για τα γιαπωνέζικα πάλι, δεν είμαι το ίδιο σίγουρη. Σου εύχομαι να χάσεις και τα 15 κιλά που θέλεις και να βγαίνεις μετά στους δρόμους με το ποδήλατό σου τσίφτης, αδύνατος και γιαπωνεζομαθής. (Πρόσεχε, όμως: "σαγιονάρα" μόνο στα γιαπωνέζικα).Υ.Γ. Είναι προφανές ότι δεν κρατιέσαι από τη χαρά σου!Like
#1είχα μια ''φίλη'' που την λένε Γιώτα και ήταν τρελή.Το όχι δεν το ήξερε σαν λέξη με αποτέλεσμα αν της πήγαινες κόντρα την είχες πατήσει.Η κοπέλα μετά από 1-2 χρόνια ακόμα προσπαθεί να ανακτήσει τις ''φιλικές'' μας σχέσεις.Δεν της το έκανα ποτέ λιανά ότι δεν γουστάρω καθόλου μα καθόλου την παρέα της αλλά της το έδειχνα με τον τρόπο μου. πχ θα βγούμε σήμερα? Όχι. (τελεία). Αλλά όπως είπα η κοπέλα είναι τρελή. Δεν πτοούταν με τίποτα λέμε. Οπότε την απέκλεισα στο κινητό να μην μπορεί να με παίρνει τηλ και να μου στέλνει μνμ και ησύχασα. Της είχα πει σε κάτι κουβέντες μας ότι διαβάζω α μπα και μου έχει κάνει πολύ καλό και της είχα προτείνει να την διαβάζει και αυτή.Η κοπέλα συμπεριφέρεται το ίδιο και με γκόμενους και με φίλες και φυσικά είναι μόνη της.Την κάνουν όλοι με ελαφρά.Άμα είσαι εσύ Γιώτα κρίμα, χρειάζεσαι κάτι πολύ παραπάνω από την α μπα για να σε βοηθήσει.