Το BLOCK 33 αποστομώνει το ΚΚΕ για την αφισοκόλληση

Το BLOCK 33 αποστομώνει το ΚΚΕ για την αφισοκόλληση Facebook Twitter
28

Μαζί με το ΚΚΕ για τον Ευρωβουλευτή του, που τον χτύπησαν αναίτια στις χτεσινες διαδηλώσεις. Όμως για την αφισοκόλληση όχι.

 

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο που μοιράστηκε απ' το BLOCK33. 

=====

Από το BLOCK 33:

ΚΚΕ ή ΧΑΟΣ

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κομματική οργάνωση κεντρικής Μακεδονίας) σχετικά με πρόστιμο που της επιβληθεί για παράνομη αφισοκόλληση. Στην ανακοίνωση δηλώνει πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στα 3,5 χρόνια της διοίκησης του δήμου που τις επιβάλλεται πρόστιμο, την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις που διοργανώνουν συναυλίες μετρούν σε αυτά τα χρόνια ήδη πάνω από 20 (είκοσι). Τις αποφάσεις δε για τα πρόστιμα ψήφιζαν εδώ και χρόνια και  οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στο δημοτικό Συμβούλιο του δήμου. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο...

 

Μεταξύ άλλων αναφέρει :

"Για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις αφίσες που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή εξομοιώνοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή και το ΚΚΕ με τις διάφορες επιχειρήσεις, δηλαδή, την εμπορική- διαφημιστική αφίσα με την πολιτική- κοινωνική δραστηριότητα. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή Είναι θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες και αποτελεί κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 40 χρόνια προβάλλοντας μια ποιοτική πολιτιστική πρόταση κόντρα στην υποκουλτούρα που καλλιεργείται και προωθείται από διάφορους μηχανισμούς χειραγώγησης της συνείδησης."

 

Να ενημερώσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και την ΚΝΕ ότι δεν αποτελούν το μοναδικό φορέα πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δεκάδες φορείς, ομάδες , συλλογικότητες που εργάζονται σκληρά όχι για ένα φεστιβάλ το χρόνο αλλά για χρόνια ολόκληρα στον τομέα του πολιτισμού παλεύοντας με τα θηρία. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό όλων των άλλων επιχειρήσεων ως "υποκουλτούρα" τους το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο.

 

Δεν αναλογίστηκε κανείς στο ΚΚΕ ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις που υποτιμητικά της χαρακτηρίζει ως "υποκουλτούρα" υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σκληρά για να ζήσουν τις οικογένειες τους με αξιοπρέπεια; Αυτής της κατηγορίας οι εργαζόμενοι είναι αόρατοι για το ΚΚΕ και προβαίνει σε τέτοιες ντροπιαστικές ανακοινώσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα ; μήπως θα έπρεπε να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη και να υπάρχει μόνο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που ούτως η άλλως το αποχαρακτηρίζουν ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός;

 

Τέλος, να ενημερώσουμε το ΚΚΕ ότι ακόμη και τα κόμματα είναι ισότιμα απέναντι στο νόμο, άλλωστε από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του κομμουνισμού είναι η δικαιοσύνη, η ισονομία και η ισότητα. Εδώ και χρόνια που οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν και επιζητούμε επανειλημμένα να βρεθεί λύση από τη διοίκηση του δήμου σχετικά με την αφισοκόλληση δεν είδαμε ΠΟΤΕ καμία ανακοίνωση συμπαράστασης ή έστω μια τοποθέτηση ή πρόταση για την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

 

Αντί μιας τέτοιας μαχόμενης πολιτική παρουσίας δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, το ΚΚΕ επιλέγει μέσα από το γνωστό πολιτικό αρλουμπισμό που το διακρίνει, με την ίδια ορολογία για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας να καλύψει την πολιτική απουσία και αφασία που το διακρίνει στα ζητήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ζητούμε άμεσα από τα κεντρικά του κόμματος να υπάρξει διορθωτική αλλαγή.

 

 

Πολυχώρος Πολιτισμού BLOCK 33 | Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

 

 

28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ