Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» Facebook Twitter
57

Αντιδράσεις στο χώρο των πρυτάνεων προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να διαγράψει 180 χιλιάδες φοιτητές, δίνοντας τους προθεσμία ως τον Ιούνιο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 «Υπάρχουν φοιτητές που για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν…είναι άδικο να διαγραφούν», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος ενώ και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

Τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν τη «σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012».

Στη σχετική επιστολή του Θ.Πελεγρίνη τονίζεται ότι «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους».

57

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΥΓΑΣ ΧΑΝΙΑ

Ελλάδα / Σκληρές εικόνες σε σχολείο στα Χανιά: Μαθήτριες καβγάδισαν με πρωτοφανή αγριότητα

Προβληματίζει το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές, αντί να παρέμβουν για να σταματήσουν τη συμπλοκή ή να ειδοποιήσουν κάποιον εκπαιδευτικό, κατέγραφαν το περιστατικό με τα κινητά τους
THE LIFO TEAM