Είναι ΟΚ αν η Λιάνα Κανέλλη σκυλοβρίσει κάποιες γυναίκες, αν αυτές δεν το μάθουν ποτέ;

Είναι ΟΚ αν η Λιάνα Κανέλλη σκυλοβρίσει κάποιες γυναίκες, αν αυτές δεν το μάθουν ποτέ; Facebook Twitter
Φωτογραφία: LIFO
52

 

Είναι ΟΚ αν η Λιάνα Κανέλλη σκυλοβρίσει κάποιες γυναίκες, αν αυτές δεν το μάθουν ποτέ; Facebook Twitter

 

Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, η Λιάνα Κανέλλη έδωσε ρέστα στην ραδιοφωνική της εκπομπή στον Real Fm, κατακεραυνώνοντας ακτιβίστριες που μάχονται εναντίον του Πούτιν. 

 

Είτε είναι γυμνόστηθες για να τραβήξουν την παγκόσμια προσοχή στο σκοπό τους, είτε είναι τελείως ντυμένες, για την Κανέλλη, εφόσον δε μάχονται με τον κομμουνιστικό τρόπο, είναι όλες ίδιες. Κατά κάποιο τρόπο πουτάνες. 

 

 

 

Aνέβασα το απόσπασμα online.

 

 

Πρόκειται για μια -σίγουρα καλοπροαίρετη, μεν, απρόκλητη δε- επίθεση σε γυναίκες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου με τρόπο που η Λιάνα δεν εγκρίνει. 

 

Θεμιτό να διαφωνήσεις πχ. με τις Pussy Riots  αλλά δεν χρειάζεται να τις βγάλεις διαπλεκόμενες 'πόρνες' με νταβατζή - ειδικά όταν δεν έχεις στοιχεία.

 

Αλλά και πάλι. Για μένα δεν είναι τα λόγια (που είναι σαφώς προσβλητικότατα), αλλά ο τρόπος: Ο τρόπος του λιγούρη Τράγκα να 'ούμ, ή ενός εμμονικού με τα ξέκωλα, τις κωλοτρυπίδες, το γυμνόβυζο κλπ - που τα κατακρίνει, αλλά γεμίζει το στόμα του να τα λέει ξανά και ξανά. 

 

Χωρίς να το θέλει, βγάζει έναν αφόρητο μισογυνισμό, παρόμοιο με το μισογυνισμό των χρυσαυγιτών (παρ' ό,τι δεν έχουν, φυσικά, καμία σχέση). Είναι τελικά ένα μίσος στο διαφορετικό, στο οποίο επιτίθεται με την κλισέ γλώσσα των ανδρών, και με το οπλοστάσιο των σεξιστών:

 

Η χειρότερη προσβολή προς τις γυναίκες με τις οποίες διαφωνούν οι φαλλοκράτες είναι να τις πουν -ή να υπονοήσουν ότι είναι- πουτάνες ή ξετσίπωτες. Και τις δύο αυτές, στερεοτυπικές σεξιστικές προσβολές επιλέγει η κ. Κανέλλη για να μειώσει αυτές με των οποίων τη δράση δε συμφωνεί.

 

 

 

(μόλις χτεσινή είδηση)

 

Ακόμα και το ότι τρώνε ξύλο απ' την αστυνομία ή τους φασίστες, η κ. Κανέλλη το γελοιοποιεί και το κατακρίνει, σα να φταίνε αυτές! (Επειδή φέρονταν πρόστυχα, καλά έκαναν και τις "βίασαν"; Δεν έχει ούτε έναν καλό λόγο συμπαράστασης να πει γι' αυτές;)

 

Πέφτουνε και δεκαπέντε "νταγκλαράδες", λέει, από πάνω τους, και θυμίζει βιτσιόζικο πορνό στην Λιάνα αυτό - δε της θυμίζει την αστυνομική αυθαιρεσία και το ξύλο που έφαγε αναίτια ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ προχτές, όχι, εκείνο ήταν φασιστικό ξύλο, αυτό είναι βιτσιόζικο και... δικαιολογημένο;

 

Κι αφου τις έχει σκυλοβρίσει πατόκορφα, κρατιέται και δε λέει μία συγκεκριμένη κακιά λέξη, "για να μην πάω και στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, κι αρχίσω και μοιάζω με ρίκο ρίκο ρίκοκο, δεν έχω καμιά όρεξη!". 

 

Υπάρχουν πολλοί, σε ραδιοφωνικές κυρίως εκπομπές πια, που θεωρούν πως όλα μπορούν να ειπωθούν, με μάγκικο, και καλά ντόμπρο στυλ. Η διαφορά της Λιάνας απ' τον Βερύκιο ή τον Τράγκα είναι μεγάλη: Οι δύο τελευταίοι είναι απλώς δημοσιογράφοι που παίζουν ρόλους για να ανεβάσουν την ακροαματικότητά τους και να πλουτίσουν και να έχουν κάποιου είδους εξουσία, ενώ η Λιάνα νοιάζεται πραγματικά για τα κοινά, για τους συνανθρώπους της. (Εκτός αν δε μιλούν ελληνικά, οπότε δεν θα την καταλάβουν ποτέ;).

 

Τέλος πάντων, η Λιάνα είναι ιδεολόγος και δεν νοιάζεται για πλούτη ή εξουσίες - αν νοιαζόταν θα ήταν πανεύκολα στη ΝΔ και δεν θα είχε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο του αγώνα, και του ΚΚΕ. Τη σέβομαι απόλυτα γι' αυτό. 

 

Όμως, η πεποίθησή της πως δικαιούται να καπνίζει on air, για παράδειγμα, τη στιγμή που απαγορεύεται, ή ο τραχύς λόγος που εκφέρει δημοσίως συμβάλλουν στην απευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο κοινωνικά απαράδεκτο, στο κοινωνικά ανείπωτο.

 

Αποτελεί ένα έμβλημα πως όλα μπορούμε να τα πούμε, όλα μπορούμε να τα κάνουμε, αρκεί να έχουμε τσαμπουκά! Αφού αυτή μπορεί να μιλάει δημοσίως για «πουτανιλίκι» συγκεκριμένων γυναικών, γιατί δεν μπορεί ο κ. Βερύκιος να μιλάει για «δαχτυλάκια» και «γυναίκες της παρέας»;

 

Μήπως η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο κ. Κορτώ γνωρίζει ελληνικά και άκουσε όσα ειπώθηκαν, ενώ οι FEMEN δεν γνωρίζουν και δεν άκουσαν;

 

Δηλαδή, μια προσβολή συνιστά προσβολή μόνο εφόσον κάποιος αισθανθεί προσβεβλημένος;

 

Η κ. Κανέλλη δεν έχει καταλάβει πως μερικές φορές οι κανόνες μας προστατεύουν πρωτίστως από τους εαυτούς μας.

 

 

===

 

 

[+] Η Λιάνα Κανέλλη μου έστειλε μια επιστολή, στην οποία μιλά όχι τόσο για αυτά που σχολίασα (για το ύφος ή τις λέξεις της στη ραδιοφωνική εκπομπή ), αλλά για την ουσία όσων είπε. Την ευχαριστώ για την απάντηση. 

 

 

Από στήθους απάντηση στην περί ξώστηθης ´πολιτικής´ ακτιβιστριών.

 

Άρη μου,

Τείνω ευήκοον ους στην κριτική του ύφους σαράντα συναπτά έτη εκτεθειμένη σε αυτήν, συνηθέστατα καθόλου καλοπροαίρετη όπως η δική σου περί ´πούσυ ράιοτς´κλπ.


Μέρα της γυναίκας σήμερα κι είπα να σε φιλέψω με απάντηση, αφού η μαμά μου μ´ έμαθε να κερνάω άμα γιορτάζω κι όχι να περιμένω δωράκια σαν το δικό σου.

 

Με πρόσβαλες αθελά σου συμπιέζοντας με ανάμεσα στον χρυσαυγιτισμό και στον τραγκισμό. Άσε που έχω να καπνίσω δημόσια χρόνια στην τηλεόραση με εξαίρεση αυτό που άναψα στον αέρα αμέσως μετά την τηλεοπτική εκδήλωση του κασσιδιαρισμού.


Επειδή σιχαίνομαι τη λακανική προσέγγιση της πολιτικής και  τηs αισθητικής κι επειδή έχω κρίνει τις πουτινιές βαρύτερα από τις πουτανιές, σου γνωστοποιώ και μιαν άλλη θέση με την οποία τολμώ να εικάσω ότι συμφωνούμε.


Απέναντι στη δικτατορία της υποχρεωτικής ομοιομορφίας που δεν υπάρχει ούτε στη φύση, δεν αντιστεκόμαστε, εγώ πάντως οπωσδήποτε όχι, με τη δικτατορία της οπωσδήποτε αρεστής επιλογής του διαφορετικού.

 

Όταν το σώμα,γυναικείο ή ανδρικό, καίγεται και κομματιάζεται στις μάχες και τους πολέμους, στους αγώνες και τις επαναστάσεις,

 

Όταν το σώμα λατρεύεται γυμνό,

 

Τότε διατηρώ το δικαίωμα να απεχθάνομαι τη χρήση του ως επίκαιρης αφίσας και προκλητικού ψευδογκράφιτι ,ανεξαρτήτως του πολιτικού μηνύματος που νομίζει ότι φέρει.

 

Με δυό κουβέντες,το ξώστηθο και ξέκωλο μήνυμα με μαρκαδόρο που σβήνει, είναι κατά τη γνώμη μου αυτοχειριαστικά σεξιστικό και πολιτικά αποκρουστικό ως... θηλυκή απάντηση στη βαρβατίλα του τατουάζ των σβαστικάριων.


Πάντα ίδια
Πάντα φίλη
Λιάνα
8 Μάρτη 2014

 

 

 

52

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Εμετός. Καλά, είναι γνωστή η απέχθεια των ορθόδοξων κομμουνιστών σε χίπηδες, ειρηνιστές και πάσα μη κομματικό κομμουνιστή, αλλά κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω παρόμοια πράγματα, ανακατεύομαι. Τις προάλλες διάβασα ένα άρθρο για τα γεγονότα της Ουκρανίας, από λενινιστή. Ε, -από εδώ το έφερνε, από εκεί-, οι παρεκβάσεις του αρθρογράφου για να λοιδορήσει τους ελευθεριακούς σοσιαλιστές και τις "από τα κάτω" αντιλήψεις τους, σου έσπαγαν τα νεύρα!
Η Κανελλη γενικα ειναι απαραδεκτη και απεριγραπτη σε πολλα θεματα.Επισης αυτη τη λατρεια των ΚΚΕδων προς τη Ρωσια του Πουτιν, που ειναι καθαρα μια δεξιά ημι-δικτατορια, δεν την καταλαβαινω καθολου!!!
Εχμμ...;;; Άρη;.. Ένα μικρό δίκιο το έχει πάντως...Μη μπερδεύουμε για πολλοστή φορά αυτό που εκφράζει με τον εντελώς, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος τρόπο που, δυστιχώς, και εκείνη, για πολλοστή φορά τον έχει.
Δεν ξέρω αν έχει όντως ένα μικρό δίκιο, αλλά, όπως της είπα όταν μιλήσαμε, θα ήταν σίγουρα καλύτερο να είχε μιλήσει με επιχειρήματα (και με αναφορά σε χειροπιαστές αποδείξεις), αντί με υπονοούμενα και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Πχ. ας έλεγε τη γνώμη της για τις Pussy Riots -που δεν γδύνονται!- αντί να ρίξει τόσο το επίπεδο, χάνοντας το όποιο δίκιο της. Γράφει τόσο ωραία, μιλάει τόσο ωραία ελληνικά, έχει τόσο δομημένη σκέψη, αλλά δυστυχώς πολλές φορές τα χαραμίζει πάνω στην ένταση.
Ωραια ελληνικα μιλαει κι ο Βενιζελος...δομημενη σκεψη; Ενας αχταρμας ιδεων χωρις εφαρμογη....ενταση; Στα ορια του φασιστικου λογου...επισης μη ξεχναμε την πολιτικη της διαδρομη...το μαγαζακι του κκε μια χαρα της εκατσε...ενας πυλωνας του συστηματος ειναι κι αυτη.
Συμφωνώ μαζί σου. Την συγκεκριμένη επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Pussy Riots δεν την λαμβάνω υπ' όψιν «ξερά-στεγνά» μόνο μέσα από το προσωπικό ύφος έκφρασης της (Λιάνα Κανέλλη), επαναλαμβάνοντας και τονίζοντας πως αυτός ο τρόπος έκφρασης, για πολλοστή φορά είναι λάθος, αποτελώντας, δυστιχώς για εκείνη, την «αχίλλειο πτέρνα» της μπερδεύοντας τους (περισσότερους) λήπτες με αποτέλεσμα να χάνουν το νόημα του λόγου της αδικώντας την. Προσωπικά, «φιλτράροντας» τον συγκεκριμένο λόγο της (όπως και άλλες φορές), συμφωνώ με την ουσία του σε συνδυασμό, εννοείται, με την προσωπική μου άποψη και εικόνα πως με τις Femen και τις Pussy Riots κάτι.., κάτι έχει αρχίσει να μη μου αρέσει, κάτι δεν κάνουν σωστά, παρότι εντάσσομαι σθεναρά μαζί τους και κατά των όσων δικαίως μάχονται.Σ.Σ.: Όσο αφορά, ειδικότερα, τις Femen, σε μία κατάσταση όπου μία κυβέρνηση με τους θιασώτες της και τις πρωτόγονες αντιλήψεις τους, σε ένα κράτος με τους επίσης πρωτόγονους μηχανισμούς του, έμμεσα, πόσο μάλλον άμεσα και απροκάλυπτα επιτίθεται με κάθε τρόπο προς κάθε τι το διαφορετικό, ό,τι και αν αυτό εκφράζει, πάντα εντός, κοινώς αποδεκτών, πρωτίστως από την ίδια την φύση μας καταστάσεων, πραγμάτων και κανόνων, είναι φυσικό εκ πρώτης αντίδρασης ο κάθε συνειδητοποιημένος, νοήμων και ευαίσθητος άνθρωπος να εντάσσεται στην πλευρά του θύματος ή... «θύματος» και να το υποστηρίζει. Νομίζω όμως πως θα πρέπει, αμέσως μετά, να ακολουθεί και ένα «φιλτράρισμα» ή μία ερμηνεία μεταξύ κατάστασης-θύματος-θύτη-περιρρέουσας ατμόσφαιρας, γιατί είναι πολύ εύκολο να υποστηρίξουμε ή να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε, ορισμένες φορές, το θύμα άνευ όρων και ορίων όταν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ή υποψίες πως το θύμα ή το κάθε θύμα (ανά περίπτωση), «βολεύεται» εντός της «αδυναμίας» του (τραβάτε με και ας κλαίω...!) ή μπορεί να αποκτά μία κάποια (αν μου επιτρέπεται η έκφραση), εικονική «υπεραξία» πέραν του δέοντος, έστω, αν όχι εξ αρχής, μετά από ένα κάποιο σημείο, απλώς και μόνο, λόγω του αντίποδα της ακραίας δίωξης και κρούσης του θύτη προς το θύμα.Ελπίζω να έγινα κατανοητός χωρίς να παρεξηγήθηκα. Δεν θέλω να επεκταθώ για να μην κουράσω περισσότερο. Σε ευχαριστώ!
Ενω να τρως ξυλο για να μπορεσεις να καταθεσεις ψηφισμα - κατι που οποτε γινετε, το ψηφισμα ντε (τι ειναι αυτο, ας μου εξηγισει ενας απ αυτους που θα μου ρηξει αρνητικη) τοτε λοιπον τριζουν τα θεμελεια του καπιταλισμου. Αρα να ενας σωστος τροπος δρασης. Ναι για την καταθεση ψηφισματων μιλαω, δεν κανω πλακα. Εκτος αν το ψηφισμα το καταθετεις μονο και μονο για να φας ξυλο, γιατι απο μονο του τι να σου κανει; (το ψηφισμα) Και ολα αυτα παντα με σεβασμο προς το ΚΚΕ, βοηθεια μας...
Απίστευτη χολή έβγαλε...Υπόδειγμα όπως πάντα η Κανέλλη, εδώ σεξισμού. Με τέτοιο εξαιρετικό λέγειν επιλέγει να γίνεται εριστική και να καταφεύγει σε χυδαιολογίες.Γεράματα I guess...keep dreaming low Λιανα.Την καλοπροαίρετη επίθεση που την είδες Άρη; Πιστεύεις οτι αν ήταν άντρες ημιγυμνοι θα τους έλουζε με τους ίδιους χαρακτηρισμούς;
Εσύ που τόσο την εξυμνείς,την καθαγιάζεις,διαφωνόντας σε ένα και μόνον σημείο,ξέχασες το κυριότερο προσόν της.ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ! Δεν νομίζω ότι διαφέρει από τον Τράγκα,τον Μυλωνάκη,τον Τριανταφυλλόπουλο κ.λπ. Και θεωρώ ότι γενικά δεν είναι και τόσον συμπαθής.Όταν την χαστούκισε ο Κασιδιάρης πολλοί είπαν ή σκέφτηκαν "ν' αγιάσει το χέρι του".Απαράδεκτο!Άνανδρο και κατακριτέο.Όμως ταυτοχρόνως αυτό σήμαινε ότι πολλοί την είχαν ή την έχουν άχτι για το θράσος να μην υπολογίζει και να μην σέβεται τίποτα και να το παίζει ξερόλα.Όχι ότι αυτοί που το είπαν ήσαν ναζιστές ή χρυσαυγίτες.Οπότε άθελά της ανέβασε τα ποσοστά τής Χ.Α.Ηρωοποίησε αυτό το βδέλυγμα τον Κασιδιάρη.
- Πρόκειται για μια -σίγουρα καλοπροαίρετη, μεν, απρόκλητη δε- επίθεση σε γυναίκες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου με τρόπο που η Λιάνα δεν εγκρίνει. - Από που προκυπτει το σιγουρα καλοπροαιρετο της κριτικης του θυλικου; Τραγκα;
Τέλος πάντων, η Λιάνα είναι ιδεολόγος και δεν νοιάζεται για πλούτη ή εξουσίες - αν νοιαζόταν θα ήταν πανεύκολα στη ΝΔ και δεν θα είχε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο του αγώνα, και του ΚΚΕ. Τη σέβομαι απόλυτα γι' αυτό.Τοσα να πω κ τιποτα δε λεω,με κυριευσε η ματαιοτης.(αριστερο μου παρελθον παρτο χαμπαρι,το κοινοβουλιο μυριζει Φρανς Τσαγγαρη)Ευλογημενες ολες οι γυναικες κ ολα τα πλασματα του πλανητη κ σημερα κ καθε μερα.