ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» Facebook Twitter
57

Αντιδράσεις στο χώρο των πρυτάνεων προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να διαγράψει 180 χιλιάδες φοιτητές, δίνοντας τους προθεσμία ως τον Ιούνιο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 «Υπάρχουν φοιτητές που για διάφορους λόγους έχουν υπερβεί το όριο σπουδών κι οι οποίοι προσπαθούν να τελειώσουν…είναι άδικο να διαγραφούν», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος ενώ και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

Τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν τη «σοβαρότατη ανησυχία τους για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012».

Στη σχετική επιστολή του Θ.Πελεγρίνη τονίζεται ότι «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους».

57

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM