Ο Αύγουστος Κορτώ διευκρινίζει

Ο Αύγουστος Κορτώ διευκρινίζει Facebook Twitter
23

Παρακολούθησα live την συνέντευξη τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη (και την παρακολούθησα προσεκτικά), οπότε άκουσα αρκετές φορές ότι τα διάφορα ονόματα που ανέφερε ΔΕΝ θα κατέβουν απαραίτητα για Ευρωβουλευτές, αλλά είναι συνοδοιπόροι του στο ΠΟΤΑΜΙ, είτε επειδή τον συμβούλευσαν, είτε επειδή τον ενθάρρυναν. 

Ο Αύγουστος Κορτώ διευκρινίζει Facebook Twitter

Ανάμεσα στους άλλους ακούσαμε και το όνομα του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ ως "συμμετέχοντα", και ζητήσαμε τη γνώμη του. 

Την είπε δημόσια, στο Facebook του και είναι η εξής:

Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.

Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο.

 

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Μόνο εγώ δεν καταλαβαίνω καθόλου προς τι η όλη αναταραχή για την αναφορά στον άντρα του; -Πείραξε το γεγονός ότι έχει άντρα;-Το γεγονός ότι είναι αφοσιωμένος στον άντρα του;-Το γεγονός ότι ανέφερε την αφοσίωση στον άντρα του, ως λόγο για τον οποίο δεν ενδιαφέρετε να ασχοληθεί με την πολιτική;-Όσοι πειράχτηκαν από το πρώτο, έχουν το βάρος της ανόητης και μικρής άποψής τους.-το δεύτερο δε νομίζω ότι πέφτει λόγος σε κανέναν μας.-Για το τρίτο, εφόσον πρόκειται για μια προσωπική δήλωση στην οποία εκθέτει τους λόγους που δε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, δεν συνειδητοποιώ γιατί μπορεί να με πειράξει, αλλά δέχομαι επιχειρήματα για το αντίθετο.
Πέρα απο το αν θέλει να πολιτευτεί κάποιος, που είναι δικαίωμά του να συμμετέχει ή όχι,εδώ ένα ανθρωποειδές μας ανακοινώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι γίνετε γύρω του και ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με ότι αφορά τη κοινωνία στην οποία βρίσκετε και εμείς στεκόμαστε στη προσωπική του ζωή η οποία πραγματικά δεν με αφορά..Δεν πας να κατοικίσεις σε κανένα βουνό άθλιο πλάσμα που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η ζωούλα σου?"...μπήκα στην Ιατρική του ΑΠΘ το 1996. Δεν ήθελα να γίνω γιατρός, απλώς από εγωισμό ήθελα να περάσω στη σχολή με τα περισσότερα μόρια" είχε πει...Πάρε το υπερεγώ σου ρε φίλε και αντε στο καλό...
ακριβώς επειδή η πένα τους έχει δύναμη ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχουν άποψη!! δεν έχω ιδέα, δεν ασχολούμαι, είμαι στην κοσμάρα μου, δεν με ενδιαφέρει.... ας ισοπεδωθεί αυτή η χώρα να ξεμπερδεύουμε βρε αδελφέ.......
Δεν είπα να ασχοληθεί με τη πολιτική..Την απεχθάνομαι και γω αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με τη κοινωνία παρα μόνο με τη προσωπική ζωή μου καθώς και με τη γραφή...Δικαίωμά του αλλά ας πάει να μείνει σε κανένα βουνό μόνος του..Η κοινωνία αποτελείτε απο εμας και εμας χρειάζεται!
και η παρουσία ενός μπασκετμπολίστα μπορεί να έχει δύναμη στο ευρύ κοινό, αλλά δεν πάει να πει ότι ντε και καλά θα πρέπει να ασχολείται με την πολιτική...στην τελική, έστω ότι η γραφή του έχει δύναμη, πόσοι έχουν το μυαλό να καταλάβουν ένα δυνατό και εναλλακτικό κείμενο;και αν πάρουμε τα πράγματα από την ανάποδη, έστω ότι αυτός δε ενδιαφέρεται για τα κοινά και κοιτάζει μόνο τη βολή του, αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί ασχολούνται με την πολιτική γιατί τους ενδιαφέρει το κοινό καλό ε;γκρίνια και κακεντρέχεια ρε φίλε
Chrys"Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο."Αυτό με ξεπερνά.Δεν θα βάλω τη φαντασία μου να τρέξει.Την ενέργειά του τη βγάζει και αυτός αλλά και κάποιοι απο εμας σχολιάζοντας τα καθημερινά τεκταινόμενα στο fb.Γνωρίζω το έργο του και οι δηλώσεις του δεν θα με κάνουν να αλλάξω γνώμη.Γράφω και εμπνέομαι απο ανθρώπους αλλά εκτιμώ περισσότερο ανθρώπους που ενεργούν σε αυτή τη κοινωνία χωρίς κομματική ταυτότητα αλλά με πολύ συνείδηση.
Πολύ μίσος.Και εν πάσει περιπτώσει, δεν πολιτεύομαι, δε σημαίνει δεν έχω πολιτική άποψη.Βλέπω μια λυσσασμένη επίθεση σε κάποιον, για κάτι που δεν είπε.
Και τώρα φανταστείτε να έκανε τέτοια δήλωση μια γυναίκα. Απορώ ποιος δε θα την έλεγε κυράτσα. Άκου στον άντρα μου. Επειδή λοιπόν εγώ δεν εχω δύο μέτρα και δύο σταθμά, πρόκειται για απίστευτα κατινίστικη δήλωση.
@LycosΔεν θα κακοχαρακτηριζα κανεναν που θα έλεγε οτι ειναι αφοσιωμένος στον άνθρωπό του ή στην οικογενειά του. Δεν βρίσκω πως είναι κατινίστικη δήλωση είτε ειπωθει απο ετεροφυλόφιλο είτε απο ομοφυλόφιλο. Διαφορετική αντίληψη απο τη δική σας απλώς!
Για εναν γκέι στην Ελλαδα, η εκφραση "ο αντρας μου" ειναι σχεδον πολιτικη δηλωση...μην κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις το θεμα που παιζεται....ΥΓ Ελεος με εσας ολους τους Σουηδους που απο θαυμα ζειτε σε μια χωρα που λέγεται Ελλαδα....για κατεβειτε στη γη λιγο...
Α ναι, δεν το ξερες? Περίεργο, δεν υπάρχει περίσταση στην οποία να μιλάει ο συγγραφέας και να μην αναφέρει τον σύντροφό του. Το ίδιο δηλαδή που αν έκανε (σε κάθε ευκαιρία) ένας str8, θα το θεωρούσαμε μαλακία και έκθεση λεπτομερειών της προσωπικής του ζωής.Αλλά τώρα...αλίμονο...
δηλαδή αν έλεγε:"Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στην γυναίκα μου (στα παιδιά μου/ στα σκυλιά μου/ στη μαγειρική/ στο πλέξιμο/ στα extreme sports/ στην ροή της κουνταλίνης/ στις ηπειρώτικες πεντατονίες) και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο."...εσύ και οι 17 που υπερψηφίζουν το σχόλιό σου θα το θεωρούσατε μεμπτό: "μαλακία και έκθεση λεπτομερειών της προσωπικής του ζωής".:-P~
Μαρία ή whatever,κάθε φορά που απαντάς σε σχόλιό μου, νομίζω ότι ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη. Παρ'όοοολ'αυτάααα, άντε να σου απαντήσω:ΔΕΕΕΕΕΕΝ αναφέρθηκα ΜΟΝΟ στην τωρινή δήλωση Χατζόπουλου, αλλά στην ΜΟΟΟΟΟΝΙΜΗ πρακτική αναφοράς στον σύντροφό του σε συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις του. Εντάξει? Το'χεις?Ωραία.
Πρός απαντηση σουτο πρωτο σχόλιο κατω απ το αρθρο....καποιος ξαφνιαστηκε που μπορει ενας αντρας να εχει....αντρα.Μεχρι να σταματησουν οι Ελληνακηδες να ξαφνιαζονται απ αυτο...Καλα κανει και το αναφερει ο συγγραφεας σε καθε συνεντευξη του. ΥΠΑΡΧΕι λογος. Σε εναν στρειτ δε θα υπηρχε λογος....μεγαλη διαφορά...
Θα με στεναχωρουσε τοσο πολυ αν ο Πετρος συμμετειχε σε πολιτο-οτιδηποτε!Ο Αυγουστος ειναι ενας υπεροχος ανθρωπος λατρεμενος απο πολλους, οπως και απο εμενα που δεν τον γνωριζω προσωπικα, αλλα τον ακολουθω και τον αγαπω μεσα απο τα γραψιματα του. Νιωθω οτι περιβαλλεται απο ενα συννεφο (με την καλη εννοια) καλης ενεργειας απο τους ανθρωπους που τον αγαπουν χωρις να τον ξερουν. Μην του το στερησει κανεις αυτο. Ειναι μια αγνη ψυχη (ισως και παλια ψυχη) που δεν πρεπει να την αγγιξουν οι πολιτικαντηδες (ακομα και αυτοι που εχουν ή παριστανουν οτι εχουν) καλη προθεση.