Κινηματογραφική χρονιά χωρίς Χρυσά Βατόμουρα δεν γίνεται!

Κινηματογραφική χρονιά χωρίς Χρυσά Βατόμουρα δεν γίνεται! Facebook Twitter
Τζέιντεν & Γουιλ Σμιθ στο After Earth
5

Διόλου τυχαία απονέμονται κάθε χρόνο μια μέρα πριν τα Όσκαρ. Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς θεσμούς του κινηματογράφου και βραβεύουν τα χειρότερα σε κάθε κατηγορία τη χρονιά που πέρασε. Σιλβέστερ Σταλόνε, Μαντόνα, Έντι Μέρφι και άλλοι πολλοί έχουν μονοπωλήσει τα βραβεία στο παρελθόν, ενώ η περίπτωση της Σάντρα Μπούλοκ είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού το 2010 κέρδισε το Βατόμουρο Χειρότερης Ερμηνείας για την ταινία All About Steve -και μάλιστα παρευρέθηκε για να το παραλάβει, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για πρωτοκλασάτο ηθοποιό-, μια μέρα πριν κερδίσει το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το The Blind Side.

H 34η τελετή απονομής έλαβε χώρα χθες στο Λος Άντζελες. Η ταινία Grown Ups 2 με τον Άνταμ Σάντλερ (που επίσης έχει βραβευθεί στο παρελθόν) είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες αλλά τελικά δεν κέρδισε κανένα βραβείο.

Κινηματογραφική χρονιά χωρίς Χρυσά Βατόμουρα δεν γίνεται! Facebook Twitter
Movie 43

Τα Movie 43 και After Earth κέρδισαν από τρία Βατόμουρα, ενώ Ο Μοναχικός Καβαλάρης (που είναι υποψήφιος για Όσκαρ Μακιγιάζ και Οπτικών Εφέ) και τα A Madea Christmas και Tyler Perry's Temptation: Confessions of a Marriage Counselor κέρδισαν από ένα.

Κινηματογραφική χρονιά χωρίς Χρυσά Βατόμουρα δεν γίνεται! Facebook Twitter
Ο Μοναχικός Καβαλάρης

Η λίστα των νικητών:

  • Χειρότερη Ταινία: Movie 43
  • Χειρότερος Ηθοποιός: Τζέιντεν Σμιθ (After Earth)
  • Χειρότερη Ηθοποιός: Τάιλερ Πέρι (drag εμφάνιση στο A Madea Christmas)
  • Χειρότερος Β' Ανδρικός Ρόλος: Γουιλ Σμιθ (After Earth)
  • Χειρότερος Β' Γυναικείος Ρόλος: Κιμ Καρντάσιαν (Tyler Perry's Temptation)
  • Χειρότερο Ζευγάρι επί της οθόνης: Τζέιντεν & Γουιλ Σμιθ (After Earth)
  • Χειρότερο Πρίκουελ, Σίκουελ, Ριμέικ ή Spin-Off: Ο Μοναχικός Καβαλάρης
  • Χειρότερος Σκηνοθέτης: Οι 13 σκηνοθέτες του Movie 43
  • Χειρότερο Σενάριο: Movie 43 (19 σεναριογράφοι)
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

83ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Φεστιβάλ Βενετίας 2026 / Το Φεστιβάλ Βενετίας φέτος υπήρξε (εν μέρει) γυναικεία υπόθεση

Η Μέι ελ-Τούκι με τον Χρυσό Λέοντα και η Ζακλίν Λέντζου με το βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ορίζοντες έστρεψαν τους προβολείς στο προσωπικό και πολιτικό γυναικείο βλέμμα, που, ωστόσο, φέτος υστέρησε σημαντικά σε εκπροσώπηση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «Pink Narcissus» στις Νύχτες Πρεμιέρας με τη μουσική του Κ. Βήτα

Οθόνες / Ένας «Ροζ Νάρκισσος» στις Νύχτες Πρεμιέρας με τη μουσική του Κ. Βήτα

Το cult φιλμ του Τζέιμς Μπίντγκουντ, ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα του αμερικανικού queer και πειραματικού σινεμά, προβάλλεται στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας σε αποκατεστημένη 4K κόπια, με ένα νέο, ζωντανό σάουντρακ που δημιούργησε ο Κ. Βήτα ειδικά για την προβολή.
M. HULOT
BOB MACKIE (1939-2026)

Οθόνες / Μπομπ Mάκι (1939-2026): Ο σχεδιαστής που πασπάλισε με χρυσόσκονη τις ντίβες

Ο σπουδαίος ενδυματολόγος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή έντυσε με τις αξεπέραστες δημιουργίες του τη Σερ, τη Νταϊάνα Ρος, την Τίνα Τέρνερ, τη Μαντόνα, αλλά και νεότερες σταρ όπως η Lady Gaga, η Pink, η Τέιλορ Σουίφτ. Χάρισε φινέτσα σε κάτι που μέχρι τότε θεωρούνταν φτηνό, ενέπνευσε τον Τομ Φορντ και σημάδεψε ανεξίτηλα τη δεκαετία του ’70.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκαμε πρώτοι στο Cinobo Όπερα & Bar 2046

Οθόνες / Οι πρώτες εικόνες από το Cinobo Όπερα & Bar 2046

Η ομάδα του Cinobo, που ανέλαβε το Cinobo Όπερα, με τις τρεις πλέον κινηματογραφικές αίθουσες, δημιούργησε το πρώτο μπαρ της πόλης «κρυμμένο» μέσα σε ένα σινεμά. Το «Bar 2046» ανοίγει τις πόρτες του στις 17 Σεπτεμβρίου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Δράμας μιλάει στη LiFO

Οθόνες / Ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Δράμας μιλάει στη LiFO

Ο Νίκος Τσογγίδης, πρωταγωνιστής και σεναριογράφος της ταινίας «Wheel to live», η οποία τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο και άλλα τρία σημαντικά βραβεία, μιλάει για την εμπειρία του ως ατόμου με αναπηρία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Θέμις Μπαζάκα: «Το “Fatherland” είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει»

The Review / Θέμις Μπαζάκα: «Το “Fatherland” είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει»

Η Βένα Γεωργακοπούλου συζητά με τη Θέμιδα Μπαζάκα για την ταινία «Πατρίδα» του Πάβελ Παβλικόφσκι, που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες, συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές, ενώ έχει κερδίσει (ήδη) και το ελληνικό κοινό.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Bunker: Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ μαγνητίζουν

Φεστιβάλ Βενετίας 2026 / «Bunker»: Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ μαγνητίζουν

Ο Φλοριάν Ζελέρ εμπνεύστηκε τη νέα του ταινία από τα «Μάτια ερμητικά κλειστά», ένα από τα φιλμ που θαυμάζει. Το σενάριό του, όμως, διακρίνεται από προφανείς ιδέες και σχηματικότητα στην ανάπτυξη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια