Νέα δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
9

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση και εκτίμηση ψήφου τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και για την περίπτωση εθνικών εκλογών δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής. Αξιοσημείωτη είναι η δημοσκοπική έκρηξη του ΚΚΕ που από το 5% μόλις τον Ιανουάριο, σήμερα αγγίζει το 8,7%. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (36%) που μπορεί να προκαλέσει ανατροπές.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8% , το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝΕΛ 3,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 5,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36,5%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι ΑΝ.ΕΛΛ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 9,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, το ΚΚΕ 8,2% και άλλα κόμματα 7,6%.

Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝ.ΕΛΛ 4,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΚΚΕ 6%, ΑΛΛΟ 4,8% ΚΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 30,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ, 6,4%, ΑΝ.ΕΛΛ 5,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%.

Καταλληλότερος θεωρείται και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ