Κατεβάστε δωρεάν 364 βιβλία τέχνης από το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

Κατεβάστε δωρεάν 364 βιβλία τέχνης από το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης Facebook Twitter
1

Από την ίδρυση του MET το 1870 μέχρι σήμερα, το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης εκδίδει καταλόγους των εκθέσεών του, οδηγούς και καταλόγους των συλλογών του. Σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους εκδότες μεταξύ των μουσείων παγκοσμίως. Κάθε χρόνο παράγει γύρω στους τριάντα καταλόγους και βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Τώρα έχει ξεκινήσει δίνοντας δωρεάν 650 βιβλία από το 1964 μέχρι σήμερα και συνεχίζει να διευρύνει την προσφορά, με στόχο να δώσει πρόσβαση σε σχεδόν όλα τα βιβλία του.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα αυτού του θησαυρού εδώ.

Βιβλίο
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Καταπληκτικό! οι Αμερικάνοι νομίζω ειναι υπέρ της διάδοσης της γνώσης. Βιβλία τέχνης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά. Σε κάθε βιβλιοπωλείο, ο τομέας τέχνης ειναι μικρός κ ελλειπης. Στα ταξίδια μου έξω φορτωνομουν σαν το γαιδούρι με βιβλία τέχνης. Και η ποικιλία, το ενα καλύτερο απο τα άλλο. Ζηλευες τις βιβλιοθήκες των πωλητηρίων. Χώρια στην σχολή, που για τις ερευνητικές εργασίες έπρεπε να τα αγοράζουμε κ να τα μελετάμε.Ευχαριστούμε

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ