Την πεζοδρόμηση της Σταδίου προτείνουν αρχιτέκτονες

Την πεζοδρόμηση της Σταδίου προτείνουν αρχιτέκτονες Facebook Twitter
16

Οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Κονταργύρης και Ανδρέας Βεντουράκης παρουσίασαν σήμερα την πρόταση τους για πεζοδρόμηση της Σταδίου. Η πρόταση των αρχιτεκτόνων παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας που τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Όπως γράφουν Τα Νέα, οι δημιουργοί της πρότασης υποστηρίζουν ότι με την πεζοδρόμηση του άξονα Σταδίου - Φιλελλήνων επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση της Πλατείας και του Μετρό Συντάγματος με τον πεζόδρομο της Ερμού. Αυτό, όπως εξηγούν, θα έχει ως συνέπεια τη διαμόρφωση «μιας συνεχούς τριγωνικής περιπατιτικής διαδρομής Σταδίου-Ερμού-Αιόλου, συνολικού μήκους 2.300 μέτρων που θα πλαισιώνει το εμπορικό τρίγωνο».

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις προβλέπεται η εκτροπή της κυκλοφορίας της Σταδίου στην Ακαδημίας και της Φιλελληλων στην Αμαλίας. Η Πανεπιστημίου θα εξυπηρετεί την ροή καθόδου προς Ομόνοια και η Ακαδημίας την ροή ανόδου προς Σύνταγμα.

Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM