Στο σημερινό ‘Α, μπα’: με τόσο ελεύθερο χρόνο!

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: με τόσο ελεύθερο χρόνο! Facebook Twitter
38


________________
1.


Α, μπα; Κατεβαίνοντας στην 7η ερώτηση, παριστάνω ότι κάνω ένα διάλειμμα και δεν πηγαίνω παρακάτω.
Και δεν είναι ερώτηση αλλά ούτε και του Άμλετ ήταν.

Eπειδή δεν είναι ερώτηση, δίνω την εξής απάντηση:


ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Ερώτηση


Διάβασα την ιστορία την υπόθεση αλλά δεν καταλαβαίνω τι το ξεχωριστό έχει ο Άμλετ και θεωρείται τόσο σπουδαίος;
Ποια η διαφορά του με μία σαπουνόπερα;


Απάντηση


Είναι μεγάλη προσβολή να συγκρίνεις την προχειροδουλειά που λέγεται σαπουνόπερα με το σαιξπηρικό θέατρο. Το ίδιο είναι να παντρεύεται ο Ριτζ την Μπρουκ 100 φορές και άλλες 100 την Τέιλορ και το ίδιο να βλέπεις τον Αμλετ να φωνάζει να ζει κανείς ή να μη ζει; Όχι βέβαια διαφέρει στην ποιότητα, στην πλοκή στο πάθος.


Οι τραγωδίες του Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη θαυμάσια μπορούν να συγκριθούν και να ανταγωνιστούν το σαιξπηρικό θέατρο όπως και το Μολιέρο και το Ρακίνα, αλλά μη μου τα συγκρίνεις με τον αλή και τον τρισαλί κάθε τούρκικης βραζιλιάνικης ή Αμερικάνικης κουλτούρας γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου που έλεγε ο Αείμνηστος Παράβας!


Ο Αμλετ όμως είναι ένα έργο σοβαρό, διαχρονικό και αριστούργημα που άντεξε στο χρόνο. Μπορείς να φανταστείς στη μέση της παράστασης να διαφημιστεί το skip ή το Ariel;


Επίσης είναι γραμμένο το Μεσαίωνα, μια εποχή σημαντική για την ανθρώπινη ιστορία, Θεωρείται αντίκα και ως γνωστόν κάθε τι παλιό έχει αξία, όπως το παλιό καλό κρασί.


(«Θεωρείται αντίκα και ως γνωστόν κάθε τι παλιό έχει αξία, όπως το παλιό καλό κρασί.» Όταν σταματήσετε να γελάτε, αν το καταφέρετε, προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση. Αν δεν τα καταφέρετε, ξαναδιαβάστε το και ξαναγελάστε.)

________________
2.


Α μπά, έχω μείνει πολύ καιρό έξω από τον κόσμο των singles και αυτά που άκουσα χτες- μοναδική γυναίκα ούσα σε αντροπαρέα-για τις γυναίκες και το σεξ με έβγαλαν από τα ρούχα μου. Τι ότι όποια κουβαλάει μαζί τις προφυλακτικά είναι π...α είπαν, τι ότι αν περάσουν μια βραδιά με μια κοπέλα κ δεν θέλουν να βρεθούν πάλι ερωτικά μαζί της δεν χρειάζεται να της το πουν (έστω κ χωρίς μια δόση ευγένειας),απλά να της γυρίσουν την πλάτη όταν την ξαναπετύχουν, τι ότι όποια δεν φτάνει εύκολα στην κορύφωση είναι για πέταμα, έχει πρόβλημα κ πρέπει να το ψάξει είπαν..........Τι κατάντια είναι αυτή, τι επίπεδο; Σεξισμός που ξεπερνά κάθε όριο! Σε τι κόσμο ζούμε και ίσως θα ζω κι εγώ αν ποτέ είμαι single και πάλι? Κ μετά αναρωτιόμαστε από που έρχεται τόση μοναξιά. Σε φιλώ, είσαι καταπληκτική-Kathy


Άλλαξε παρέες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

________________
3.


Νιώθω τόσο δημιουργική τόσο ορεξάτη και δεν έχω δουλειά δεν έχω με κάτι να ασχοληθώ. Εχω τελειωσει τουριστικα και αισθητικη αλλα δεν εχει καθολου δουλεια.plus οτι ζω σε χωριο!!
Θέλω να διοχετευσω καπου όμορφα την ενέργεια μου αλλά και χωρίς χρήματα τι να κάνω? έχω φτασει σε σημείο να με συντηρούν οι δικοί μου, μενω μαζί τους, και μου δίνουν 50ε κάθε εβδομάδα. Λυπηρό!!
Μα ήμουν και είμαι τόσο ενεργητική!
Μηδεν φαντασία. μηδέν όρεξη, ασε που και φίλες και φίλοι μου δεν εργαζονται και βαλτώνουμαι παρέα!
Στα 28 με τόσο ελεύθερο χρόνο!!!!!!
ξεκίνησα γυμναστηριο ξεκινησα περπατημα κατι να απασχολουμαι αλλα τίποτα.δεν νιωθω δημιουργικη τωρα.
τι να κανω? – Μαρία

Το «τι να κάνω» εύχομαι να είναι σαν την ερώτηση του Άμλετ και να μην περιμένεις αυτή τη στιγμή να σου απαντήσω σοβαρά στο τι να κάνεις.


Τι να πω; Η ανεργία είναι πολύ άτιμο πράγμα. Από την άλλη, για κάποιον τα 200 ευρώ χαρτζιλίκι με τα υπόλοιπα πληρωμένα και με φίλους στο ίδιο χωριό μπορεί να είναι παράδεισος.

________________
4.


Για πες μου, Α, μπα, κάθε πότε είναι λογικό να επικοινωνείς με το παιδί σου που είναι στο εξωτερικό; Εγώ που θέλω μια έστω και μικρή επικοινωνία- ένα μηνυματάκι τόσο δα- σε καθημερινή βάση, είμαι υπερβολική; (Πρόσεξε τι θα πεις, σε διαβάζει η κόρη μου και ήδη με έχει κάνει ανέκδοτο μεταξύ των συμφοιτητών της)- ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Μάνα κουράγιο, δεν είχα καταλάβει ότι όντως είσαι μάνα και δεν πρόκειται για αστείο ψευδώνυμο. Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της ρυθμούς και τις δικές της συνήθειες στην επικοινωνία. Όλα «λογικά» είναι, αρκεί να συμφωνούν και οι δύο πλευρές όμως. (Το ότι είναι στο εξωτερικό δεν προσθέτει επιπλέον βάρος στην υπόθεση σου, αγαπητή μαμά. Τα sms είναι sms, όπου κι αν μένει κανείς.)


Αγαπητή κόρη, εξήγησε στη μαμά σου τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις. Αν το ένα μηνυματάκι τόσο δε σε καθημερινή βάση σου φαίνεται πολύ, μην το υπόσχεσαι. Δεσμεύσου για κάτι που μπορείς να κάνεις και μετά τήρησέ το.

________________
5.


Γλυκιά A' μπα,
αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: πρόσφατα βρήκα την πρώτη μου δουλειά στο εξωτερικό όπου και σπούδαζα τον τελευταίο χρόνο. Είμαι αρκετά χαρούμενη γιατί μπορώ και συντηρω οικονομικά τον εαυτό μου χωρίς να επιβάρυνω αλλο τους γονείς μου που βρίσκονται στην Ελλάδα και πιέζονται πολύ οικονομικά.
Όλα καλά λοιπόν αλλα το πρόβλημα ειναι το εργασιακό περιβάλλον μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι του τμήματος μου ειναι προσιτοι όταν πρόκειται για τη δουλειά αλλα όχι στο να μιλήσω για αλλα θέματα. Η αλήθεια ειναι πως δεν είμαι και ο πιο κοινωνικός άνθρωπος δηλαδη δεν θα πάρω εύκολα την πρωτοβουλία να μιλήσω μονη μου αλλα είμαι ιδιαίτερα ευγενική και προσιτή και πάντα όταν κάποιος μου μιλήσει θα ανταποδώσω την ερώτηση κα κάπως θα συνεχίσω τη συζήτηση. Το βασικό μου πρόβλημα λοιπόν ειναι ένας συνάδελφος ο οποίος εχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα.. Όταν συνεργαζόμαστε για τη δουλειά ειναι ίσως ο πιο επαγγελματίας απ όλους, ιδιαιτερα ευστροφος και πολύ ενθαρρυντικος και επιβραβεύτηκος σε ο,τι κάνω. Η γενικότερη συμπεριφορά του όμως ειναι διαφορετική. Κανεις συνεχώς εξαιρετικά καυστικό χιούμορ που πολλές φορές το βρίσκω τουλάχιστον αγενές. Τις προάλλες μοίρασα σοκολατάκια στους συναδέλφους (τα οποία μου ειχε δώσει συνάδελφος επειδή είχα προσφερθεί να τη βοηθήσω σε ένα πρότζεκτ) και ο εν λόγω κύριος είπε για μένα: "τα μοιράζει γιατί προσπαθεί να κάνει φίλους." Και όταν τον κοίταξα σχεδόν απαξιωτικα ξανα είπε : " ναι η Χ δεν ειναι πολύ καλή στο να μιλαει με άλλους ανθρώπους" (φαντάζομαι επειδή είμαι κάπως ντροπαλή γενικότερα και δεν παίρνω πρωτοβουλίες)
Απλά η όλη συμπεριφορά του, που περιλαμβάνει άπειρα παραδείγματα, με κάνει να νιώθω άβολα. Σε αρκετούς κάνει παρόμοιο "χιούμορ" αλλα σε μένα μερικές φορές ειναι πολύ έντονο και δεν ξέρω πως να το χειριστώ.

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! (Με συγχωρείς για το μακροσκελές κείμενο)- ziggy stardust

Αν είσαι στην Αγγλία, αυτό δεν είναι εξαιρετικά καυστικό χιούμορ. Είναι απλώς χιούμορ.


Κοίτα, διάβασα με προσοχή αυτά που γράφεις και νομίζω ότι αυτό που φταίει είναι ότι είσαι ψάρακας. Είσαι μικρή, είσαι ντροπαλή, δεν έχεις άνεση στις κοινωνικές σχέσεις και αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Οι ψάρακες επιπλέον τα παίρνουν όλα πολύ κατάκαρδα και νομίζουν ότι οι άλλοι όλη την ώρα ασχολούνται μαζί τους. Ο συγκεκριμένος μάλλον νομίζει ότι κάνει αθώα πλάκα για να σε βγάλει από το καβούκι σου και υπάρχει και μια πιθανότητα να προσπαθεί να σε γοητεύσει, όπως στο νηπιαγωγείο τα αγόρια τραβάνε τις κοτσίδες των κοριτσιών γιατί δεν έχουν ιδέα πώς αλλιώς να τραβήξουν την προσοχή.


Θα σου πω πώς να το χειριστείς, και δυστυχώς είμαι σίγουρη ότι ούτε που σου έχει περάσει από το μυαλό: όταν ξανακάνει τέτοιο αστείο, απλώς γέλασε. Η ένταση θα διαλυθεί αμέσως.


Πρόκειται περί μιας πολύ μαγικής ιδιότητας, του αυτοσαρκασμού. Όσο πιο πολύ σου λείπει, τόσο πιο πολύ θα σου κολλάνε οι άλλοι.


________________
6.


Αγαπητή Αμπα, είμαι 22 ετών και χώρισα πρόσφατα. Η σχέση ήταν η πρώτη μου μεγάλη, κράτησε ένα έτος, είχε αρκετές όμορφες στιγμές και άλλες όχι και τόσο όμορφες. Ήταν δική μου απόφαση να λήξει, καθώς κατά καιρούς υπήρχαν προστριβές με το σύντροφό μου και ήρθε και η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Οι προστριβές κινούνταν στο εξής μοτίβο : Αυτός έλεγε κάτι απρεπές ή έκανε κάτι άσχημο ή δεν έκανε κάτι που έπρεπε να κάνει, εγώ διαμαρτυρόμουν, αυτός θύμωνε, στη συνέχεια παραδεχόταν ότι έχω δίκιο και έλεγε ότι δε θα το ξανακάνει. Κάποια τα ξαναέκανε (παραλλαγμένα λίγο) κάποια όχι. Εγώ έμενα γιατί μου άρεσε η ειλικρίνεια του, η ζεστασιά του, ο τρόπος που σκεφτόταν σε κάποια θέματα. Στους φίλους μου ήταν μάλλον συμπαθής αλλά όσο περνούσε ο καιρός μου έλεγαν, ένας ένας, ότι είναι μεν καλό παιδί αλλά δεν είναι κατάλληλος για μένα, ότι δε με βοηθάει να εξελιχθώ, και ότι χρειάζομαι κάποιον πιο ώριμο, συνεπή και δοτικό. (Μία φίλη μάλιστα μου είπε ότι έχω αλλάξει και είμαι σα χαμένη από τότε που είμαι μαζί του.) Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το τελευταίο γεγονός -το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα- (κατά τη διάρκεια του οποίου αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τόσο ειλικρινής όσο πίστευα) με έκανε να καταλάβω ότι δε μπορώ να είμαι μαζί του, ότι δε "δένει" το γλυκό, ότι το να είμαι σε σχέση μαζί του μου δίνει περισσότερη λύπη από χαρά. Όταν του είπα ότι δε μπορώ να συνεχίσω μαζί του είχε διάφορες αντιδράσεις, στην αρχή παρακαλούσε να τον συγχωρήσω, έκλαιγε, σταμάτησε να τρώει, έλεγε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του, και στη συνέχεια με κατηγορούσε ότι πετάω τη σχέση και ότι αυτά που έγιναν δεν ήταν τόσο σοβαρά για να την πετάω.(Πρέπει να παραδεχτώ ότι ένιωσα τύψεις αλλά η λογική μου λέει ότι του έδωσα παραπάνω από αρκετές ευκαιρίες, είχαμε φτάσει κι άλλες φορές κοντά στο χωρισμό.) Σε όλα αυτά εγώ αντέδρασα αποφεύγοντας να τον προσβάλω, προσπαθώντας να τον βοηθήσω να σταθεί στα πόδια του, αλλά εξηγώντας ότι δε μπορώ να συνεχίσω. Του είπα ότι εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να έχουμε επικοινωνία αν το θέλει κι αυτός, γιατί εκτός από το ερωτικό κομμάτι μεταξύ μας υπήρχε και το ανθρώπινο, περάσαμε τόσες στιγμές, αλλά εκείνος είπε ότι δε με θέλει για φίλη, ή θα είμαστε μαζί ή τίποτα. Όταν λοιπόν τελειώσαμε οριστικά, ενώ στην αρχή ένιωσα απελευθερωμένη, λίγο αργότερα με έπιασε λύπη, μοναξιά, μου λείπει πολύ, κοιτάω συνέχεια κινητό και facebook μήπως επικοινωνήσει και αναρωτιέμαι τι κάνει. Φυσικά και δεν έχω καμιά επιθυμία να συνεχιστεί η σχέση και ξέρω ότι έκανα το σωστό. Να σημειώσω ότι έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου χωρίς σχέση ή φλερτ, και ήμουν μια χαρά. Γιατί λοιπόν τώρα δε μπορώ να διαχειριστώ την ελευθερία μου; Γιατί διστάζω να γεμίσω τη μέρα με πράγματα που μου αρέσουν; Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο, γιατί, αντί να τον χρησιμοποιήσω δημιουργικά, τον περνάω μπροστά στον υπολογιστή; Σε ευχαριστώ για την απάντηση, εκτιμώ πολύ τον τρόπο σκέψης σου, ελπίζω οι παρατηρήσεις σου να μου δώσουν μία ώθηση να ξεκολλήσω... – Ταραντέλα

Για όποιον δεν είχε το κουράγιο να διαβάσει το κατεβατό, η περίληψη: κάποια τα έφτιαξε με κάποιον που είναι drama queen, η όλη ιστορία κράτησε ένα χρόνο, η κάποια τα χάλασε μαζί του και τώρα ρωτάει γιατί είναι στενοχωρημένη.


Ταραντέλα, τα περισσότερα που ρωτάς θα τα καταλάβεις μόνη σου όταν συνειδητοποιήσεις πόσο ξεκαρδιστικός είναι ο άνθρωπος στα 22 του. Τα πάντα έχουν τεράστια σημασία χωρίς να έχουν σηαμσία, ακόμη και τα φλερτ του ενός χρόνου.


Το μάθημα που προσπάθησε να σου δώσει η ζωή σε αυτή την περίπτωση είναι ότι «όταν τελειώνει κάτι, ακόμη και όταν είναι κάτι πολύ βλαβερό για μας και ακόμη και αν έχει τελειώσει με δική μας πρωτοβουλία, στενοχωριόμαστε διότι οι άνθρωποι είμαστε πλάσματα της συνήθειας και δεν μας αρέσουν καθόλου οι αλλαγές».


Το άλλο μάθημα που προσπάθησε να σου δώσει η ζωή αλλά δεν είναι στα ΣΟΣ γιατί είναι δύσκολο και έχει βγει δυστυχώς εκτός ύλης είναι ότι «αν υπάρξει επόμενη φορά που θα τα φτιάξεις με άνθρωπο που απειλεί ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του επειδή τον παράτησες να ξέρεις ότι έχεις κάνει δύο φορές πάρα πολύ κακές επιλογές συντρόφων και πρέπει να καταλάβεις το συντομότερο γιατί».

________________
7.


παντα αναρωτιομουν με τι κριτηριο διαλεγεις αυτες τις φωτο που δημοσιευεις μετα απο καθε ερωτηση. ειναι πολυ αλλοκοτες και μοιαζουν να μην εχουν μοτιβο.να υποθεσω μεσα απο αυτες βλεπουμε τον ψυχισμο σου κατα καποιον τροπο?!- τιραμισου


Α, μπα.


38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
''Το άλλο μάθημα που προσπάθησε να σου δώσει η ζωή αλλά δεν είναι στα ΣΟΣ γιατί είναι δύσκολο και έχει βγει δυστυχώς εκτός ύλης είναι ότι..''πέθανα!! Ορολογία λίγο δυσνόητη για τη σημερινή γενιά βέβαια (σε κοιτάνε σα να βγήκες από το χρονοντούλαπο!)
#2 A Mπα χειροκροτώ!#3 Έχω βρεθεί στην ίδια θέση και ενώ θα συμφωνήσω πως το παν δεν είναι η δημιουργικότητα αλλά η επιβίωση,θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο 28 ετών να αισθάνεται πως προσπαθεί,πως συμβάλλει δημιουργικά στην κοινωνία αυτή και πως βοηθάει την οικογένειά της με το να εργάζεται. Συμβουλή no1:Ψάξε δουλειά εκτός του αντικειμένου σου.Δεν είναι κακό να είσαι σερβιτόρα!Απασχολείσαι. Συμβουλή no2:Δεν είναι πάντα δημιουργικό μόνο ό,τι κοστίζει.. Μπορεις να καταπιαστείς με κατι που σε ενδιαφέρει και ανά διαστήματα να ψάχνεις για νέα πράγματα στο internet.Ευτυχώς πια με ένα κλικ, ο κόσμος έρχεται στην οθόνη μας! Το κακολογώ ώρες ώρες το μαραφέτι,αλλά και γνώσεις προσφέρει και δημιουργικές ιδέες! Google it !ΥΓ.Όσον αφορά την αισθητική,πιάσε τις φίλες σου και κάνε την πρακτική σου,να μια ιδέα!#6 «Τα πάντα έχουν τεράστια σημασία χωρίς να έχουν σηαμσία, ακόμη και τα φλερτ του ενός χρόνου. » Και προσθέτω:Δεν μένεις σε μια σχέση κατόπιν έμμεσου εκβιασμού και εφόσον σε ρίχνει όλο αυτό.Πολύ καλά τα λέει η Α Μπα! Και τί πάει να πει ή σχεση ή τιποτα; Δεν λέω να είστε κολλητάρια,αλλά θαυμάζω όσους λένε ένα γεια και νοιάζονται για τον άνθρωπο με τον οποίο πέρασαν τόσες στιγμές κάποτε. Τα πείσματα είναι ανωριμότητες, κατά την άποψή μου.
Ακούστε τώρα μια πλάκα: Εγώ, η Μάνα Κουράγιο, δηλώνω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με την πιο πάνω Μάνα Κουράγιο που έστειλε σήμερα την ερώτηση. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είμαι κι εγώ μάνα και κάνω κουράγιο. Ταυτίστηκα με τη συνονόματη, δε λέω, και συνειδητοποίησα ότι το "να μεγαλώσουν, να ησυχάσω" είναι μεγάλος μύθος. Αυτά είχα να δηλώσω και αφού ευχηθώ υπομονή σε μάνες και παιδιά θα κάνω και την άσχετη ερώτηση που με βασανίζει καιρό: Τι απέγινε η Joni;;;
2 δε πα να λενε! δεν πιανουν μια μπροστα στο φτυαρι που πεφτει σε γυναικοπαρεες οταν μιλανε για γκομενικα. ασε που τα μισα δε τα πιστευουν κιολας, αντιθετα απο μας.κοκορακια ειναι!
Μάνα κουράγιο θα σου πω έναν έξυπνο τρόπο που δεν κουράζει κανέναν κ μένουν όλοι ευχαριστημένοι! Κάθε πρωί αναπάντητη, που σημαίνει ξύπνησα/είμαι καλά/χθες το βράδυ δεν με έσφαξε-βίασε κανένας. Κ μετά το βραδάκι άλλη μία αναπάντητη, είμαι καλά/δεν με έσφαξε-βίασε κανένας/έχω φάει κ τα γνωστά! Σε μας πέτυχε!! :) καλή τύχη!!
#5: πολλές φορές οι καλύτερες απαντήσεις είναι όταν δέχεσαι αυτό που σου λέει ο άλλος και του πετάς το μπαλάκι.. π.χ. θα μπουρούσες να του πεις: έχεις δίκιος, θες να γίνεις ο πρώτος φίλος μου;
#3αυτο που μπορει να λυσει μονο η εργασια (η καποιος χορηγος...), ειναι τα προβληματα επιβιωσης.ολα αυτα που αναφερεις (δημιουργικοτητα, διαθεση προσφορας, ελευθερος χρονος) λυνονται με πολλους τροπους και συχνα πολυ καλυτερους απο την εργασια...εφοσον εχεις την τυχη να εχεις λυμμενα τα θεματα επιβιωσης κι εχεις και φιλους στην ιδια θεση, δραστηριοποιηθειτε να περνατε ευχαριστα και δημιουργικα τον ελευθερο χρονο σας. ασχοληθειτε με τον εθελοντισμο, με την ασκηση, με ταξιδια με την τεχνη, με το διαβασμα, με σπουδες, δεν εχει τελειωμο ο καταλογος των δραστηριοτητων που μπορειτε να εχετε. απορω με το ερωτημα σου...
#5συμφωνω σε ολα με την abba.περα απο την μικρη σου ηλικια ομως, κανεις το λαθος να ασχολεισαι πολυ με τις διαπροσωπικες σχεσεις μεσα στην δουλεια.η δουλεια ειναι ηδη μια πολυ συνθετη δραστηριοτητα που γινεται ακομα πιο συνθετη οταν επιδιωκεις κοινωνικες σχεσεις.κρατα αποστασεις ασφαλειας και ψαξε για φιλιες και σχεσεις, εκτος δουλειας..
#μανα κουραγιοξεκαθαρισε μεσα σου αν το συντομο μηνυματακι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, το θελεις: 1.για να βεβαιωνεσαι για την υγεια του παιδιου σου και για εχετε μια ελαχιστη επικοινωνια, και οχι για 2. να εχεις την (ψευδ)αισθηση οτι το παιδι σου ειναι ακομα παιδι και υπολογο σε σενα και οχι ενας ενηλικος...και στις δυο περιπτωσεις προκειται για ψευδαισθηση παντως και οπως ισως ξερεις θεωρητικα, αλλα δεν μπορεις να εφαρμοσεις για καποιον λογο, σημασια εχει η ουσιαστικη και αυθορμητη επικοινωνια και οχι η επιβεβλημενη, καθως η δευτερη δεν αποδεικνυει τπτ απολυτως.αν υπαρχει ουσιαστικη συνδεση με το παιδι σου, οσο αραια και να σε παιρνει ειναι το ιδιο και ξερεις οτι το κανει απο αγαπη, νοιαξιμο και αναγκη για την επικοινωνια αυτη. αν δεν υπαρχει και σε παιρνει καθε μερα με το ζορι, μπορει να σου λεει μονο αερολογιες για να σε ξεφορτωθει η και το χειροτερο, ΨΕΜΑΤΑ για να μην σε ανησυχησει παραπανω...οποτε και το παιδι ενοχλειται κι εσυ πιθανοτατα δεν ξερεις τπτ ουσιαστικο που του συμβαινει..ειναι ενα δικο σου αυθαιρετο συμπερασμα οτι οσο στελνει ενα συντομο ςμς την ημερα, ολα ειναι καλα..
#5Όσο διάβαζα την ερώτηση σκεφτόμουν "σε θέλει κολαζμένα βρε χαζούτσκο". Οκ, μπορεί να μη σε θέλει κολαζμένα, όμως πίστεψέ με, ένας συνάδελφος που σε επιβραβεύει και σε ενθαρρύνει στη δουλειά, είναι αδύνατον να σε θεωρεί υστερόβουλη. Μα πραγματικά, το κερνάς σοκολατάκια για να κάνεις φίλους μόνο με γέλιο μπορεί να απαντηθεί. Ειδικά αν πραγματικά πιστεύεις ότι κάποιος το εννοεί.Στο μεταξύ:Κοίτα, διάβασα με προσοχή αυτά που γράφεις και νομίζω ότι αυτό που φταίει είναι αλλάζει γραμμήότι είσαι ψάρακας. Καλή βδομάδα και μην ψαρώνετε. Ετοιμάστε χαρταετό, όπως όλοι.
#3 διαβάζοντάς το κείμενο το έκανα εικόνα, μ ένα ψιλόλιγνο Άγγλο, με το χλωμό προσωπάκι του να κάνει χιουμορ!!! Αφού σου φέρεται καλά σε επαγγελματικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι έχει καλές προθέσεις και θέλει να σε βοηθήσει, κράτα αυτό σαν θετικό..
#3 Άνοιξε το ίντερνετ και ψάξε δουλειά σ'όλο τον κόσμο. Όταν τη βρεις θα καταλάβεις που προτιμάς να είσαι, στο χωριό με τους ανθρώπους σου ή μακρυά με δουλειά. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, υπάρχει ο τρόπος που ταιριάζει σε σένα να ζήσεις τη ζωή σου.#4 Εγώ όταν έλειπα μιλούσα 1 φορά τη βδομάδα με τη μαμά μου, ένας φίλος μου 2 φορές τη μέρα, τα υπόλοιπα παιδιά ζούσαν πιο ενδιάμεσες καταστάσεις. Η δική μου πρόταση είναι να εμπιστευθείς ότι έμαθες στην κόρη σου να φροντίζει και να προστατεύει τον εαυτό της και ότι της μετέδωσες την κρίση να ξεχωρίζει εν δυνάμει επίφοβες καταστάσεις για να τις αποφεύγει. Δεν ξεχνάμε ότι μας έχετε μάθει με το που πατήσουμε το πόδι μας στο αεροπλάνο και, κυρίως αυτό, σας ευχαριστούμε που μας μάθατε να προστατεύουμε τον εαυτό μας.
Στηρίζω το αίτημα της μάνας κουράγιο για ένα μικρό μηνυματάκι σε καθημερινή βάση. Τί ψυχή έχει ένα sms?Πόσο χρόνο σας παίρνει; Εσείς, οι "κόρες", μη βιαστείτε να με "μαυρίσετε". Όταν γίνετε μάνες κι εσείς, θα καταλάβετε! :)
Μαζί σου Σανάνθη! Επίσης να γίνω και λίγο μελό και να πω, ότι τώρα που τις έχετε τις μανούλες να τους στέλνετε μηνυματάκια και να μην ξεχνάτε να τους λέτε ότι τις αγαπάτε...Όσοι δεν τις έχουμε, μετανιώνουμε που δεν το κάναμε όταν έπρεπε...
Από τη μια πρέπει να υποκείψουμε στον συναισθηματικό εκβιασμό του σήμερα, για να μην μας φάνε οι τύψεις αύριο! ω θεοί! δεν υπάρχει σωτηρία!!!!!!!!!!Απελπίστηκα!
Μανάδες κάντε κουράγιο. Κάντε κουράγιο σε σημείο να νιώθετε πως δείχνετε αδιάφορες. Μην "φορτώνετε" τα παιδιά με το να σας έχουν στο νου τους. Αφήστε τους αποθέματα ξενοιασιάς, ώστε αν και όταν χρειαστεί πραγματικά να σας έχουν στο νου τους, να το αντέξουν.-Ωχ ρε μάνα τί έφαγα και τί έφαγα! -Καλά ρε μάνα, δε σε νοιάζει τί έφαγε το παιδί σου;Τί είναι πιο γλυκό;
-Καλά ρε μάνα, δε σε νοιάζει τί έφαγε το παιδί σου; -Καλά ρε μάνα, δε θές να με ακούς, να μάθεις τι κάνω;-Καλά ρε μάνα, θα με αφήσεις στην ησυχία μου;-Καλά ρε μάνα, άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις κι όλο τηλεφωνείς;Αυτή η διχογνωμία τους με τρελλαίνει! Κάθε στιγμή τα σκέφτομαι και ελπίζω να είναι υγιή και να πηγαίνουν όλα καλά στην καθημερινότητά τους, αλλά επειδή ούτε εμένα μου αρέσει η πίεση, περιμένω να επικοινωνούν αυτά όποτε θέλουν. Πότε-πότε, βέβαια, με πιάνουν και κάτι ανασφάλειες, ε, και τα βομβαρδίζω στα τηλέφωνα.
#Μάνα κουράγιο,από τα καθημερινά τηλεφωνήματα της μαμάς μου, σκέφτομαι να αλλάξω το παρατσούκλι μου σε "κόρη κουράγιο".Ειδικά εκείνη η ερώτηση, "έφαγες σήμερα;!" μου διαλύει κυριολεκτικά το νευρικό σύστημα. Μπορείτε να παίρνετε κάθε τρεις μέρες- δε θα πάθετε τίποτα, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά!
Δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με το "κόρη κουράγιο" γιατί έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη. Έχω κι εγώ μια μανούλα που γκρινιάζει διαρκώς για το ίδο θέμα - σε σημείο που σκέφτηκα ότι μπορεί να το έχει γράψει εκείνη (Μαμά;)Προς τη Μάνα Κουράγιο, ναι ένα μήνυμα κάθε μέρα, όταν είναι αναγκαστικό, είναι πολύ. Αν ανησυχείς μήπως έχει πάθει τίποτα, να θυμάσαι ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι και να μην το μάθεις. Αλλά πέρα από αυτό, σκέψου αν προτιμάς μια ουσιαστική επικοινωνία πιο σπάνια, ή ένα καθημερινό μήνυμα μόνο και μόνο για την ψευδαίσθηση της επαφής.
Χαχα, η φοβερή μαμά σου, Boris, χρειάζεται μια φιλενάδα σαν τη θεια μου τη Μαριάνθη, εδώ που τα λέμε. Τί θα της έλεγε η θεια μου: "Σταμάτα να παίρνεις το κορίτσι κάθε τρεις και λίγο -ντριν,ντραν, ντρουν, τί έφαγες, πού πήγες, είσαι καλά, γιατί δεν σήκωνες πριν το τηλ; Ηρέμησε, χριστιανή μου, κορίτσι έχεις, όχι καρφίτσα να χαθεί. Άστη λίγο λάσκα, θα τα δει αυτά ο γαμπρός και θα φοβηθεί!":)
Αυτή η Μαριάνθη, που έχεις μνημονεύσει αρκετές φορές αν δεν κάνω λάθος, είναι υπαρκτό πρόσωπο, που όντως το λένε έτσι κι έχει τον χαρακτήρα που περιγράφεις; Ή είναι το φανταστικό πρόσωπο που χρησιμοποιήσεις για να γίνεις κατανοητή;! Μιλάμε το'χω απορία!
ω θεοί! πώς θα γίνω ένα ασυναίσθητο γουρούνι;! με αυτό που διαβάζω δε νομίζω ότι θα την παλέψω!έλα μη στεναχωριέσαι αν είναι θλίψη. οι τύψεις είναι κακές. Η θλίψη τις περισσότερες φορές γίνεται γλυκιά μελαγχολία. καλύτερο αυτό, ε;
Το να έχεις μεγαλώσει με γονείς σωστούς, που να σ' αγαπούν και να τους αγαπάς, είναι ευλογία και κατάρα μαζί! Εκτός κι αν οι τύποι είναι σούπερ κουλ, που είναι μόνο ευλογία. Βρες την ισορροπία σου και μην υποκύπτεις σε εκβιασμούς παντός είδους! Άκου θα πεθάνει και θα το μετανιώσεις! Αν πεθάνει, νομίζω θα το μετανιώσεις έτσι κ αλλιώς, νοσταλγία λέγεται! (Καλά, μην το παρακάνεις κ όλας).
@Nefertiti123: η Μαριάνθη είναι υπαρκτότατο πρόσωπο, 70 ετών σήμερα (ζωή να'χει). Είναι η τρομερή μεγάλη αδερφή του πατέρα μου, με χαρακτήρα όπως περίπου τον περιγράφω και μια ζηλευτή άνεση και πείρα ζωής. Έχει μια αδυναμία στο να παντρεύει τους ανθρώπους, "να μην μένουν μόνοι τους στη ζωή!" Παλιότερα, με το που γνώριζε κάποιον/α και μάθαινε ότι είναι ελεύθερος/η έβγαζε αμέσως τα νοερά της κιτάπια για να τσεκάρει πιθανές νύφες/γαμπρούς για την περίπτωση που είχε μπροστά της. Είναι προξενήτρα φοβερή, έχει παντρέψει κόσμο και κοσμάκη με το λέγειν της και την καπατσοσύνη της!@isos: Μάλλον θα 'λεγε:"Τί παίρνεις και μιλάς με τις ώρες, μωρή γλωσσοκοπάνα; Πρόσεξε, κακομοίρα μου, καλά. Άσε το ζευγάρι λίγο ήσυχο, φιρί φιρί το πας να τους βάλεις να τσακωθούνε μεταξύ τους- είπα και λάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω, μη μου ρθεις μετά κλαίγοντας για το γάμο του κοριτσιού σου ότι πάει κατά διαόλου, α, όλα κι όλα-εσύ θα φταις!"
Θα προσθέσω το ''τι'' έφαγες σήμερα καθώς και το ''τι θα φας αύριο;''..έλεος!! Επειδή βέβαια παιδιά μεγαλώνω, δε θέλω πια να λέω πολλά γιατί φοβάμαι ότι θα γίνω ίδια (κ χειρότερη μη σου πω)!
Ο τρόπος που ταίριαξε η ερώτηση με την απάντηση και το όλο περιεχόμενο….Πολύ γέλιο!!!#μαμαούνι_λαλαούνι και για σένα η απάντηση "Α, μπα" είναι.Λυπούμαι ειλικρινώς.