Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό

Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό Facebook Twitter
1

Ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό, ο Χοακίν «Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη στο μεξικανικό έδαφος από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στις ΗΠΑ σήμερα.

 

Η πηγή αυτή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Γκουσμάν συνελήφθη περί τις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα τουριστικό κτιριακό συγκρότημα στην παράκτια πόλη Μασατλάν, στα βορειοδυτικά, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, σε μια επιχείρηση που διεξήγαγαν η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και οι μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Γκουσμάν είναι ο επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα, που ευθύνεται για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών στις ΗΠΑ. Ήταν καταζητούμενος από το 2001, όταν δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε ένα καλάθι με άπλυτα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Διεθνή / Εκλογές στο Ισραήλ: Πότε κλείνουν οι κάλπες, πότε θα υπάρχει αποτέλεσμα και πώς σχηματίζεται κυβέρνηση

Οι πρώτες εκλογές μετά την 7η Οκτωβρίου, η μάχη για τις 120 έδρες της Κνεσέτ και το ενδεχόμενο νέου αδιεξόδου - Οδηγός για τα exit polls, τα αποτελέσματα και τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η AI διαβάζει ήδη τις συνεντεύξεις ασύλου στη Βρετανία – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Διεθνή / Η AI διαβάζει ήδη τις συνεντεύξεις ασύλου στη Βρετανία – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Περιλήψεις συνεντεύξεων, αλγοριθμική αξιολόγηση υποθέσεων και επιτήρηση συνόρων: νέα έρευνα καταγράφει πώς το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, συχνά χωρίς επαρκή δημόσιο έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει σπίτια και αποκλείει την πόλη μετά τον θάνατο δύο στρατιωτών - Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν με τη βία, ενώ ο Νετανιάχου προαναγγέλλει ευρείας «κλίμακας επιχειρήσεις»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΕΛ-ΣΑΓΕΝΤ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Τραμπ: «Ισλαμοφοβική» επίθεση στον Δημοκρατικό Ελ-Σαγέντ - «Εάν κερδίσει θα προσκαλέσει ορδές τζιχαντιστών»

«Νομίζουν ότι, αν δείχνουν το όνομά μου και την πίστη μου, με κάποιον τρόπο θα σας κάνουν να αγνοήσετε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε τη βενζίνη ή τα ψώνια σας», απάντησε ο Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
THE LIFO TEAM