Θα μας επιστρέψουν τα Ελγίνεια μόλις δουν αυτό το βίντεο;

Θα μας επιστρέψουν τα Ελγίνεια μόλις δουν αυτό το βίντεο; Facebook Twitter
53

[θενκς θανάση] 

Έχω την εντύπωση, πως αν οι Βρετανοί δουν αυτό το βίντεο (και αντέξουν να το δουν ολόκληρο παρά την αγχωτική μουσική και τις εκνευριστικές όλο πάθος φωνές) δεν αποκλείεται να παραδοθούν άνευ όρων.

Ειδικά αν τους απειλήσουμε ότι θα τους στείλουμε αυτούς τους Hellenes εκεί...

*Δείτε επίσης: Αυτόπτες μάρτυρες ενός εγκλήματος
Πώς κατέγραψαν την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα οι σύγχρονοι του λόρδου Έλγιν – ένας Ιρλανδός περιηγητής, ένας Άγγλος πολιτικός, ένας ιστορικός ζωγράφος, ένας φίλος του λόρδου Βύρωνα και η ίδια -η δαιμόνια- σύζυγός του.

 

 

53

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Κάνει μπαμ ότι ο Γιώργος έκανε το χατίρι και μπήκε στο βίντεο για να του κάτσει το Μελινάκι.Αδερφέ μια συμβουλή: και μέλι να στάζει το... Μελινάκι δεν άξιζε το ρεζιλίκι!
Ήμουνα σίγουρος ότι θα τελείωνε με συρτάκι..Και εκεί κάπου στη μέση που ακούγονται κάτι...αφρικανικα από πίσω,εγώ θα έβαζα της Κωνσταντίνας,το "μια Ελλάδα φώς"Απ' τα κορίτσια θα θελα περισσότερο τίναγμα στα μαλλιά καθώς στρίβουν το κεφάλι.Και συ Μελίνα σουπερσταρ,άλλο πάθος άλλο υστερία κοπέλα μου.τους θέλουμε για τουρίστες τους ανθρώπους.Κάντε ακόμα ένα.και να θυμάστε,δε γυρίζετε βιντεο,γράφετε ιστορία!
Τώρα βέβαια που το ξαναβλέπω αυτοί οι Χελίν φαίνεται να είναι περήφανος λαός.Το αέρινο και συνάμα αγέρωχο γύρισμα του κεφαλιούείναι κάτι που το συναντάς σε θεϊκές υποστάσεις. Το μόνο που με χάλασε είναι που ο χελινγιώργος δεν έριξε μια ροχάλα στο τέλος.
Βλέπω τις Καρυάτιδες να σηκώνουν τα φουστάνια τους και να φεύγουν.Η Μελίνα φέρει όνομα βαρύ και είπε να αναλάβει το έργο της συνονόματής της.Τι ψωνάρα... Και με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι είναι και δικηγορίνα εν τη γενέσει.Μπλλλ...Και ο Γιώργαρος όμως ε;;; Τον σήκωσαν από την καφετέρια που έπαιζε ταβλάρα πίνοντας καφεδάρα και τον ανέβασαν στα κατσάβραχα.
Και η δεσποινίς ήθελε να φέρει στη Νομική τη νεολαία του ΛΑΟΣ από το οποίο αποχώρησε και προσχώρησε στη Ν.Δ όταν έκανε μεταγραφή ο Άδωνις. Εμετίλα.
Τα Μάρμαρα έφυγαν το 1806 με επίσημα έγγραφα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Εκείνη την εποχή όχι μόνο δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, αλλά ούτε η ιδεολογική κατασκευή του ελληνικού έθνους δεν είχε εδραιωθεί. Ας πει κάποιος σε αυτούς του ημιμαθείς Ελληνάρες ότι το επίσημο ελληνικό κράτος δεν είχε θέσει κανένα αίτημα επιστροφής μέχρι το 1983.Συναισθηματικά και ηθικά ναι, τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα έπρεπε να επιστραφούν, αλλά τα μουσεία δεν είναι θεματοφύλακες της εθνικής συνείδησης του καθενός. Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι η ευκολία που ο καθένας, μπορεί να αναγάγει τη βαρεμάρα του σε ζήτημα εθνικής σημασίας
Έχω την αίσθηση ότι δεν τίθεται θέμα συναισθηματισμού αλλά πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και πάνω απ'όλα Τέχνης. Η φυσική πατρίδα των μαρμάρων είναι τούτος ο τόπος φίλε μου..Εδώ κατασκευάστηκαν, εδώ θα έπρεπε να παραμείνουν ακριβώς για να αυτοπροσδιορίζουν το ρόλο τους σαν μνημεία: -Να μνημονεύουν, να υπενθυμίζουν. Η τέχνη δεν πραγματεύεταιι ηθικές αξίες. Μες τη μ@@κία τους λοιπόν οι ημιμαθείς γλώσσα τους καλύτερα τα λέει από την ημιτελή σκέψη σου.
Αν και η επανασυνδεση ενος τεμαχισμενου εργου ειναι ενα επιχειρημα, τιποτα δεν απαιτει να παραμενουν τα εργα τεχνης χιλιαδες χρονια στον ιδιο τοπο. Ασε που για εμας τα αρχαια που υπαρχουν σε ολο τον κοσμο ειναι οι καλυτεροι πρεσβευτες μας και μας κανουν διαφημιση, που δεν την αξιζουμε ....Η βλακεια του Ελληναρα που ειναι παντελως αχρηστος αλλα ολος ο πλανητης τον επιβουλευεται, ειναι η αιτια της καταντιας αυτης της χωρας.
"Τα Μάρμαρα έφυγαν το 1806...αλλά ούτε η ιδεολογική κατασκευή του ελληνικού έθνους δεν είχε εδραιωθεί .."Ε ψιτ. Μάλλον δεν τα πας καλά με τις μερομηνίες. Ο Ρήγας ο Φεραίος πέθανε το 1797Δεν τα πας μάλλον καλά ούτε με την λογική! Το 1806 υποτίθεται πως δεν υπήρχε Ελληνική εθνική συνείδηση αλλά οι Έλληνες μπόρεσαν να την δημιουργήσουν τσάτρα-πάτρα να ξεκινήσουν μαγική επανάσταση και να χτίσουν κράτος λίγα μόλις χρόνια αργότερα.Oti na nai productions
Lol, μου θυμίζει το άλλο τραγικό βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου, "I am Hellene"... μόνο που αυτό είναι 10 φορές πιο τραγικό! Sorry αλλά με τέτοια hellenica videos δεν πρόκειται να δούμε τα αγάλματα πίσω...Και επιπλέον, φτιάχνεις ένα βίντεο για τους χ ψ λόγους... δεν θα ήταν καλή ιδέα να ήταν και η παρουσίαση του κάπως πιο επαγγελματική; Αυτός ο αέρας και τα χρούτσου-χρούτσου που ακούγονται από πίσω, δεν σκέφτηκε κανείς να τα κόψει από το τελικό βίντεο; Πάλι καλά που η Μελίνα γκαρίζει και μπορούμε να την ακούσουμε...