Άγριες σκηνές στην Ουκρανία

Άγριες σκηνές στην Ουκρανία Facebook Twitter
6

Σκηνές που θυμίζουν Λιβύη εκτυλίχθηκαν στην Περιφέρεια Volyn, στα δυτικά της Ουκρανίας όπου πλήθος διαδηλωτών, κάποιοι με στρατιωτική περιβολή και κουκούλες, παρά λίγο να λιντσάρουν τον διοικητή της Περιφέρειας Αλεξάντρ Μπαλασένκο.


Ο κυβερνήτης ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει το μαινόμενο πλήθος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ενώ του πέρασαν και χειροπέδες και τον περιέλουσαν με κρύο νερό ως εκδίκηση για το νερό που εκτόξευσε η αστυνομία εναντίον τους.

Οι εξεγερμένοι απαίτησαν την παραίτηση του Bashkalenko, και όταν αυτός αρνήθηκε, φέρεται να τον έκλεισαν σε κελί μέχρι να υπογράψει. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η τύχη του αγνοείται.


Μια ομάδα διαδηλωτών μάλιστα φέρεται σύμφωνα με το RT, να κατευθύνθηκε προς το σπίτι του και να απείλησε με απαγωγή τα παιδιά και τη σύζυγο του προκειμένου να τον πείσει να υπογράψει.  

Μια εθνικιστική ομάδα με την ονομασία «Δεξιός Τομέας» ανέφερε επίσης νωρίτερα ότι έκαψε τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος και κατέλαβε το δημαρχείο και το αρχηγείο της αστυνομίας

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM