Πέθανε ο τελευταίος μαυροσκούφης του Βελουχιώτη

Πέθανε ο τελευταίος μαυροσκούφης του Βελουχιώτη Facebook Twitter
71

 

Πέθανε ο τελευταίος μαυροσκούφης του Βελουχιώτη Facebook Twitter

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών, ο τελευταίος επιζών Μαυροσκούφης του Άρη Βελουχιώτη, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Εθνικής Αντίστασης ο Καπετάν Γιαννούτσος. Οι μαυροσκούφηδες ήταν η σωματοφυλακή του Άρη Βελουχιώτη. Ήταν περίπου 25 και ξεχώρισαν ως επίλεκτο σώμα του ΕΛΑΣ και ήταν επιλεγμένοι όλοι ένας προς έναν από τον ίδιο τον αρχικαπετάνιο. Οι περισσότεροι πέθαναν στο πέρασμα των χρόνων μετά από βασανιστήρια και πολυετείς φυλακίσεις.

O Αλέξης Τσίπρας τον αποχαιρέτησε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook:

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε ανέβει στο βήμα με υψωμένη τη γροθιά προκαλώντας συγκίνηση στους συνέδρους.

Σε εκείνο το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ συναντώ συναγωνιστές και συντρόφους που έχουν μόνο τους σκοπό να βοηθήσουν να ξεπεράσει τα πάθη του ο ελληνικός λαός. Όσα πάλεψα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, τα βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κρίνω. Όμως, το μόνο που θέλω να πω, είναι ότι τη μάχη πρέπει να τη δώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, μόνο έτσι θα τα καταφέρει».

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στη γενέτειρα του, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. 

71

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ