Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 Facebook Twitter
7

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. 

Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους.

Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης.  "Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM