Διαμαρτυρία έξω από την εισαγγελία Πειραιά για τις διώξεις μαθητών

Διαμαρτυρία έξω από την εισαγγελία Πειραιά για τις διώξεις μαθητών Facebook Twitter
2

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12.30, έξω από την εισαγγελία Πειραιά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, με αίτημα να σταματήσει η «δίωξη» μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κερατσινίου.

«Οι διώξεις των μαθητών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης των αγώνων και της τρομοκράτησης της νεολαίας και των εργαζομένων που αντιστέκονται στην εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι 6 μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις τον Σεπτέμβριο του 2013,κλήθηκαν σε απολογία. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είπε ότι οι κλήσεις έγιναν σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας και μόνο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και κάθε ενόχληση σε βάρος των ανήλικων μαθητών.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM