Άρειος Πάγος: Σε ισχύ η δίωξη κατά Θέμου Αναστασιάδη

Άρειος Πάγος: Σε ισχύ η δίωξη κατά Θέμου Αναστασιάδη Facebook Twitter
6

Με βούλευμά της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Νίκου Παντελή για μερική αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του εκδότη-δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη. Ο αντιεισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Άρειος Πάγος όμως έκρινε ότι δεν προσκρούει στις Συνταγματικές επιταγές η ρύθμιση του άρθρου 7 του 3943/2011, που προβλέπει αναδρομική ισχύ φορολογικών διατάξεων.

Η δίωξη δηλαδή για φοροδιαφυγή ισχύει, όμως επειδή ο εκδότης έχει έρθει σε συμβιβασμό με την αρμόδια ΔΟΥ, ουσιαστικά παραμένει εις βάρος του μόνο η κατηγορία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών κατά του εκδότη-δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς το οικονομικό έτος 2008 υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση (δεν δηλώθηκε 1,6 εκατ. ευρώ).

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

TV & Media / Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις σωματικές αλλαγές, την έκθεση στα ΜΜΕ και την καθυστερημένη διάγνωση του λεμφοιδήματος που την ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών
LIFO NEWSROOM
Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM