Απειλές και κατακραυγή για την εκτέλεση της καμηλοπάρδαλης στη Δανία

Απειλές και κατακραυγή για την εκτέλεση της καμηλοπάρδαλης στη Δανία Facebook Twitter
22

Η διεθνής κατακραυγή για την εκτέλεση μιας υγιούς καμηλοπάρδαλης (μπροστά στα μάτια μάλιστα ανήλικων και ενήλικων επισκεπτών), λόγω έλλειψης χώρου σε ζωολογικό κήπο της Δανίας ακόμα να κοπάσει. Όπως γράφουν σήμερα τα Νέα ο διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου της Κοπεγχάγης, αλλά και άλλοι υπάλληλοι έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής τους. 

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Μπενγκτ Χολστ δεν μετανιώνει για την απόφασή του. Υποστηρίζει ότι ήταν σωστή απόφαση και θα έκανε το ίδιο και σε άλλο ζώο εάν χρειαζόταν. Όπως εξήγησε οι Οι καμηλοπαρδάλεις του Ζωολογικού Κήπου της Κοπεγχάγης συμμετέχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα αναπαραγωγής, το οποίο στοχεύει στην εξασφάλιση του υγιούς πληθυσμού τους στην Ευρώπη μέσω της διασταύρωσης ζώων που δεν έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. «Εάν τα γονίδια ενός ζώου εκπροσωπούνται στον πληθυσμό, η περαιτέρω αναπαραγωγή του ζώου είναι ανεπιθύμητη. Θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα και με έναν ελέφαντα αν υπήρχαν πολλά αρσενικά», υποστηρίζει.

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM
Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ