Σκότωσαν τελικά τον Μάριο την καμηλοπάρδαλη

Σκότωσαν τελικά τον Μάριο την καμηλοπάρδαλη Facebook Twitter
59

Τελικά ο Μάριος, η μόλις 18 μηνών καμηλοπάρδαλη, που θεωρήθηκε πλεόνασμα στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης δεν τη γλίτωσε. έγινε πασίγνωστος διότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν ν’ απαλλαγούν από την παρουσία του.

 

Παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, την κινητοποίησή τους με κάθε μέσο ακόμη κι από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις αντιδράσεις τους έως και την τελευταία στιγμή η απόφαση για ευθανασία της αρσενικής καμηλοπάρδαλης δεν άλλαξε. Πυροβολήθηκε μάλιστα στο κεφάλι και δεν χορηγήθηκε θανατηφόρος ένεση προκειμένου να μην δηλητηριαστεί το κρέας του Μάριου, που προοριζόταν για τους υπόλοιπους ενοίκους του ζωολογικού κήπου.

Όλη αυτή η μακάβρια διαδικασία έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια των ακτιβιστών -μεταξύ τους και μικρά παιδιά- που είχαν σπεύσει για να ζητήσουν από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου να λυπηθούν τον Μάριο και να του χαρίσουν τη ζωή.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο ζωολογικός κήπος δεν διέθετε τον απαιτούμενο χώρο, ώστε όλες οι καμηλοπαρδάλεις να ζουν σε άνετες συνθήκες, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών. Ωστόσο, όπως γράφει και το Euronews δεν εξετάστηκαν άλλες επιλογές, όπως η πρόταση από ζωολογικό κήπο της Βρετανίας, που ζήτησε την μεταφορά του εκεί.

59

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM