Σκότωσαν τελικά τον Μάριο την καμηλοπάρδαλη

Σκότωσαν τελικά τον Μάριο την καμηλοπάρδαλη Facebook Twitter
59

Τελικά ο Μάριος, η μόλις 18 μηνών καμηλοπάρδαλη, που θεωρήθηκε πλεόνασμα στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης δεν τη γλίτωσε. έγινε πασίγνωστος διότι οι ιθύνοντες αποφάσισαν ν’ απαλλαγούν από την παρουσία του.

 

Παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων, την κινητοποίησή τους με κάθε μέσο ακόμη κι από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τις αντιδράσεις τους έως και την τελευταία στιγμή η απόφαση για ευθανασία της αρσενικής καμηλοπάρδαλης δεν άλλαξε. Πυροβολήθηκε μάλιστα στο κεφάλι και δεν χορηγήθηκε θανατηφόρος ένεση προκειμένου να μην δηλητηριαστεί το κρέας του Μάριου, που προοριζόταν για τους υπόλοιπους ενοίκους του ζωολογικού κήπου.

Όλη αυτή η μακάβρια διαδικασία έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια των ακτιβιστών -μεταξύ τους και μικρά παιδιά- που είχαν σπεύσει για να ζητήσουν από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου να λυπηθούν τον Μάριο και να του χαρίσουν τη ζωή.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο ζωολογικός κήπος δεν διέθετε τον απαιτούμενο χώρο, ώστε όλες οι καμηλοπαρδάλεις να ζουν σε άνετες συνθήκες, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών. Ωστόσο, όπως γράφει και το Euronews δεν εξετάστηκαν άλλες επιλογές, όπως η πρόταση από ζωολογικό κήπο της Βρετανίας, που ζήτησε την μεταφορά του εκεί.

59

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ