H Ιταλία ζητά 234 δισ. αποζημίωση από οίκο αξιολόγησης

H Ιταλία ζητά 234 δισ. αποζημίωση από οίκο αξιολόγησης Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας κατέθεσε προσφυγή εναντίον του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's και πολύ σύντομα θα πράξει το ίδιο και κατά των Fitch και Moody's.

Η Ιταλία ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ 234 δισ. ευρώ από τον οίκο "στις διάφορες αξιολογήσεις του δεν έλαβε υπόψη του την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας". Η λογική πίσω από την κίνηση υποστηρίζει ότι στην εκτίμηση του πλούτου της χώρας πρέπει να συμπεριληφθούν και τα έργα τέχνης, τα αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, τα έργα της λογοτεχνίας, αλλά και κινηματογραφικά έργα, όπως οι ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι για παράδειγμα, όπως έγραψαν οι Financial Times.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την είδηση της δικαστικής προσφυγής τονίζοντας όμως ότι «στερείται ουσίας και σοβαρότητας». H υποβάθμιση της Ιταλίας το 2011 από τους οίκους αξιολόγησης προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΑΜΟΣ ΡΩΣΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι ο γιος του θα αποπληρώσει τον Ρώσο επιχειρηματία που πλήρωσε για το γαμήλιο πάρτι του

Ο Ουμάρ Κρέμλεφ, επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, είχε καλύψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για τις εκδηλώσεις μετά τον γάμο του Τραμπ Τζούνιορ
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ρωσικός αποκλεισμός σε κατεχόμενη πόλη: «Οι Ουκρανοί ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό»

Ο Ουκρανός Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι πολλοί «περπατούν πλέον μόνοι τους μέσα από ναρκοπέδια, καθώς δεν βλέπουν άλλον τρόπο να ξεφύγουν από αυτή την κόλαση»
THE LIFO TEAM